Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

WAR PIGS (2015)

Γραμμένο από τον ηθοποιό/σεναριογράφο/παραγωγό Steven Luke ( ZOMBIES ) και σκηνοθετημένο από τον φανατικό κινηματογραφιστή ταινιών σχετικών με ιστορίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου , Ryan Little ( SAINTS AND SOLDIERS SAGA , AGE OF THE DRAGONS ) .
Τα γεγονότα διαδραμματίζονται κάπου στο Βέλγιο , λίγο πριν την λήξη του πολέμου .
Λόχος απροσάρμοστων χαβαλέδων γνωστοί και ως "Γουρούνια του Πολέμου" (επειδή τους αρέσει να σέρνονται μέσα στην λάσπη) , αναλαμβάνουν αποστολή αυτοκτονίας πίσω από τις γραμμές του εχθρού με σκοπό να ανακαλύψουν την τοποθεσία της "Χιλιοποδαρούσας" - του νέου σούπερ όπλου του Χίτλερ - ενός τεράστιου κανονιού ικανού να πλήξει στόχους σε Παρίσι και Λονδίνο !
Η ομάδα αναλαμβάνει χωρίς πολλά πολλά την μυστική επιχείρηση υπό τις ευλογίες του εκκεντρικού στρατηγού A.J. Redding ( Mickey Rourke - IRON MAN 2 , IMMORTALS , THE EXPENDABLES ) και την καθοδήγηση δύο αξιωματικών . Οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τους λουφαδώρους μέσα από τις εκρήξεις είναι ο έκπτωτος Λοχαγός Jack Wosick ( Luke "Bros" Goss - ANNIHILATION EARTH , THE DEAD UNDEAD , DEATH RACE 2&3 ) και ο ντόπιος Λοχαγος και μέλος της Λεγεώνας των Ξένων , Hans Picault ( Dolph Lundgren - RED SCORPION ) . O Wosick θέλει με αυτόν τον τρόπο να γλυτώσει το στρατοδικείο μετά από μια αποτυχημένη αποστολή η οποία κόστισε τις ζωές των αντρών του (αλλά δεν ήταν δικό του το λάθος - απλά πήρε την ευθύνη για να την σκαπουλάρουν οι ανώτεροι που τους έστειλαν στον θάνατο εξαρχής) , αλλά αποζητά περισσότερο την εξιλέωση για τον χαμό του καλύτερού του φίλου , λοχία McGreevy ( UFC αγριάνθρωπος Chuck Liddell - CRADLE 2 THE GRAVE , BACHELOR PARTY VEGAS , KICK-ASS 2 ) ο οποίος του έσωσε την ζωή στην μοιραία αποστολή που του στοίχισε τον βαθμό . Ο Picault θέλει απλά να εκδικηθεί τους καταραμένους ναζί οι οποίοι τον στρατολόγησαν παρά την θέληση του και τον χρησιμοποίησαν εναντίον των συμπατριωτών του , και αν τον αφήνανε θα έμπαινε στο Βερολίνο με την καραμπίνα του να τελείωνε τον πόλεμο μια ώρα αρχύτερα .
Ο Noah Segan ( THE VISITATION , THE PICTURE OF DORIAN GRAY , CABIN FEVER 2: SPRING FEVER , LOOPER , TALES OF HALLOWEEN ) είναι ο αρχηγός των λουφαδώρων , Λοχίας August Chambers . Δύο πράγματα τους χαλάνε την διάθεση: οι διαταγές και οι αξιωματικοί . Κάνει τον ρέμπελο μάγκα στους Goss και Lundgren αλλά μερικά τσουβάλια άμμου πάνω κάτω στον λόφο και το πέρασμα με σχοινί πάνω από χειροβομβίδες που εκρήγνονται σε ποτάμι του στρώνουν τον χαρακτήρα . Ο Chambers και η παρέα του τελικά δένονται με τους δύο αξιωματικούς δια ψηφιακού πυρός και σιδήρου και το τέλος της ταινίας θα μπορούσε να είναι διαφημιστικό μπύρας αν δεν είχε έξτρα τελική σκηνή με τον Goss να δακρύζει αντρίκια πάνω από τον τάφο του φίλου του και δεν χαιρετούσε στρατιωτικά τον ορίζοντα ...
Ίσως μια δεύτερη ταινία με την συνέχεια των περιπετειών της απροσάρμοστης ομάδας , αυτή τη φορά εναντίον αποκρυφιστών/ναζι-ζόμπι να έκανε την ευχάριστη έκπληξη .
------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Κάνω Τον Ρόλο Δικό Μου Και Σε Όποιον Αρέσει Ήμουν Γαμώ Τα Άτομα Στα Έητις , πάει :
Στον Mickey Rourke . Θα μπορούσε άνετα να γράψει όλες τις σκηνές του φορώντας Ιαπωνικό κιμονό , ή κάποια ανοιχτή ρόμπα με σπιρουνάτες μπότες να ακουμπάνε στο γραφείο του . Είναι γνωστός και ως "Ο Καουμπόη" στο στράτευμα , οπότε έχει το ελέυθερο να κυκλοφορεί με καουμπόικο καπέλο και μακριά πλατινέ φράτζα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.