Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

BLEED (2016)


Γραμμένο ώς προειδοποίηση σε όσους σκοπεύουν να μετακομίσουν μόνιμα στην επαρχία από τους Ben Jacoby και Tripp Rhame .  Σκηνοθετημένο από τον δεύτερο .
Η Sarah ( Chelsey Crisp - DR. CHOPPER ) και ο Matt ( Michael Steger - BEVERLY HILLS 90210 ) μετακομίζουν στην Αμερικάνικη επαρχία για μια καινούργια αρχή σε καινούργιο σπίτι με μια καινούργια ζωή μέσα στα σπλάχνα της ευτυχισμένης μητέρας .
Για να επικυρώσουν την χαρά τους , οι δύο νέοι καλούν ένα φιλικό ζευγάρι για ένα χαλαρό σαββατοκύριακο . Μέχρι που σκάει μύτη ο ρέμπελος αδελφός της Sarah , Eric ( Riley Smith - VOODOO ACADEMY , EIGHT LEGGED FREAKS , GALLOWWALKERS ) και η ατμόσφαιρα γίνεται αμήχανη . Ο ανέμελος τρακατζής σκοράρει επιταγή 1000 δολαρίων από την καλόκαρδη αδελφή του , με τις δραστηριότητες του σαββατοκύριακου να συνεχίζονται σε ρυθμούς ωρολογιακής βόμβας .
Όταν η παρέα ανακαλύψει έναν τάφο ενός μικρού κοριτσιού στην γύρω περιοχή παίζοντας με ένα φρίσμπι , ο Eric θα βρει ευκαιρία να αποκαλύψει την ιδιότητα του ως ερασιτέχνης κυνηγός φαντασμάτων και θα προσπαθήσει να πείσει τους υπόλοιπους για την αξιοπιστία των ευρημάτων που έχει συλλέξει κατά καιρούς στο ταξίδι του ανά τις διάφορες Πολιτείες της Αμερικανικής Ηπείρου . Η ατμόσφαιρα θα βαρύνει ακόμη περισσότερο όταν ο φαφλατάς πει σε όλους για την μεταφυσική εμπειρία που είχαν με την Sarah όταν ήταν παιδιά με τα φαντάσματα που στοίχειωναν το πατρικό τους και που είχαν κάνει εισβολή για να τα πάρουν μαζί τους στον άλλο κόσμο .
Η μια κουβέντα θα οδηγήσει στην άλλη και ξαφνικά όλοι θα αρχίσουν μιλάνε για την τύχη του τοπικού σατανιστή/κατά συρροήν δολοφόνου "Κανίβαλου Kane" , ο οποίος απανθρακώθηκε μαζί με άλλους 100 ανθρώπους την δεκαετία του '80 στην φυλακή της κοινότητας . Θα βρεθούν όλοι να ταξιδεύουν στην τοποθεσία όπου βρίσκεται η κατεστραμμένη φυλακή και μιας και τα φαντάσματα βγαίνουν νύχτα και υπάρχει η συγκυρία πανσελήνου , το θεωρούν καλή ιδέα να πάνε στα χαλάσματα για επαφές τρίτου τύπου με το υπερπέραν .
Οι 5 πάνε στην φυλακή και η Sarah επιστρέφει σπίτι λόγω της κατάστασής της με το αυτοκίνητο , κάτι που θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα αφού θα ξεκινήσουν οι παραισθήσεις με ένα κοριτσάκι να ζητάει βοήθεια και να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια της .
Η Sarah (όπως και το κοριτσάκι) έχει ένα εκ γενετής σημάδι το οποίο μοιάζει με πλάγιο μισοφέγγαρο , σύμβολο το οποίο δεν βλέπουν με καλό μάτι οι περίεργοι ντόπιοι .
Οι υπόλοιποι τραβάνε τον δικό τους παραισθησιογόνο Γολγοθά καθώς θέλουν να φύγουν από τον καταραμένο τόπο αλλά όλο επιστρέφουν πίσω από εκεί που ξεκίνησαν .
Το υπερφυσικό φαίνεται να βρίσκεται σε άσπονδη συνεργασία με τον τοπικό πληθυσμό με τον Κανίβαλο Kane μην είναι αυτό που νόμιζαν όλοι και τους πάντες να λατρεύουν κάτι ανόσιο το οποίο και αναμένουν την γέννηση του .
Αν δεν καταλαβαίνει κανείς την σχέση του μισοφέγγαρου στο χέρι της Sarah με την γέννηση του Αντίχριστου (ή ότι άλλου πιστεύουν η παλαβοί του σεναρίου) διαβάζοντας το κείμενο , δεν πρόκειται να το καταλάβει ούτε βλέποντας την ταινία , γιατί απλά η κατανόηση της απαρχής της θρησκείας των κατοίκων μένει στην ευγενική ευχέρεια των συλλογισμών του θεατή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.