Τρίτη 12 Απριλίου 2016

LUCIFEROUS (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους ηθοποιούς Mahsa Ghorbankarimi και Alexander Gorelick . Αυτή είναι η πρώτη τους κοινή σκηνοθετική προσπάθεια και πρωταγωνιστούν οι ίδιοι μαζί με την κόρη τους .
Η Masha και ο Alex είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι το οποίο ζει το όνειρο σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα μαζί με την μικρή τους κόρη Mina . Όταν ο πατέρας πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης από αγνώστους μέσα στο δάσος η ατμόσφαιρα θα αλλάξει καθώς κατά την διάρκεια της παραμονής του στην κωματώδη κατάσταση θα μεταφέρει μαζί του κάτι από την "άλλη πλευρά" μέσα στο σπίτι - κάτι το οποίο θα έρθει σε άμεση επαφή με την μικρή , λέγοντας πως είναι κάποιος "φίλος του μπαμπά" . Όταν ξυπνήσει 36 μέρες αργότερα , η υποτιθέμενη οντότητα θα έχει βρει πάτημα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και οι ασφάλεια των τριών μελών της οικογένειας θα χαθεί , κάνοντας τον τραυματία εύκολο στόχο . Ο Alex θα νευριάζει εύκολα με τα πάντα , θα ακούει ήχους και το δωμάτιο της μικρής θα του βρωμάει απαίσια - ίσως επειδή το νεκρό κατοικίδιο λαγουδάκι θα βρίσκεται ακόμη στην ντουλάπα της μικρής . Οι μαρτυρικές μέρες που αντικαθιστούν βίαια την ιδανική ροή της ζωής τους βρίσκουν τα τρία μέλη σε ασταμάτητο πανικό , με τον κίνδυνο τόσο για την ψυχική , όσο και την σωματική τους ακεραιότητα να είναι αισθητός κάθε στιγμή .
Η οικογένεια θα ξυπνάει με αίμα και φριχτούς πόνους στο στόμα , οι κάμερες ασφαλείας που τοποθετήθηκαν άμεσα θα δείχνουν χιόνι ή μια μορφή με κοστούμι και γάζες στο πρόσωπο να περιφέρεται μέσα στο σπίτι και τα χάπια που θα κουμπώνει ο Alex θα τον κάνουν ακόμη πιο παλαβό στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την κατά τα φαινόμενα μεταφυσική επίθεση που δέχεται η οικογένεια του .
Μέχρι τα τελευταία 5 λεπτά της ταινίας που θα αποκαλυφθεί ανάμεσα σε ουρλιαχτά η αλήθεια του "στοιχειώματος" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.