Κυριακή 3 Απριλίου 2016

RAGE (2014)


Γραμμένο από τον Jim Agnew ( GIALLO , GAME OF DEATH ) και σκηνοθετημένο από τον Paco Cabezas ( THE APPEARED , PENNY DREADFUL ) .
Γνωστό και ως TOKAREV .
Ο Nicolas Cage ( CON-AIR ) είναι ο άντρας με το σκοτεινό παρελθόν εγκληματικής βίας Paul Maguire . Έχει αφήσει εδώ και πολλά χρόνια την άστατη ζωή της νύχτας και πλέον ασχολείται με μεγάλες οικοδομικές εργασίες στην κοινότητα του , ζώντας ευτυχισμένος μαζί με την δεύτερη σύζυγο του Vanessa ( Rachel Nichols - G.I.JOE: THE RISE OF COBRA , STAR TREK , CONAN THE BARBARIAN , CONTINUUM ) και την 16χρονη κόρη του από τον προηγούμενο γάμο , Caitlin ( Aubrey Peeples - SHARKNADO ) . O Paul θέλει το καλύτερο για τον θησαυρό του και παροτρύνει την μικρή να είναι καλή μαθήτρια και να ετοιμάζεται έναν χρόνο νωρίτερα για τις εισαγωγικές σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο .
Η Caitlin θα πέσει θύμα απαγωγής μια νύχτα που διασκέδαζε με δύο φίλους της όταν ένοπλοι εισβάλουν μέσα στο σπίτι τους και την πάρουν μαζί με την βία . O Paul θα κινήσει άμεσα γη και ουρανό για να την βρει , καλώντας σε βοήθεια την παλιά του συμμορία , κάτι που δεν θα έχει καλή κατάληξη αφού μερικές μέρες αργότερα η μικρή θα βρεθεί νεκρή σε ένα πάρκο , δολοφονημένη από όπλο που χρησιμοποιεί κυρίως η Ρωσική Μαφία .
Βλέποντας παλιοί λογαριασμοί από το παρελθόν του να ξανανοίγουν , ο Paul θα τα βάλει με το οργανωμένο έγκλημα μοιράζοντας ματωμένη δικαιοσύνη στους αδίστακτους που του στέρησαν τον άγγελό του τόσο νωρίς ...
Ο Peter Stormare ( PRISON BREAK ) είναι το παλιό "αφεντικό" του Paul , Francis O'Connell . Ιρλανδός μαφιόζος που πέρα από τα πόδια του έχει χάσει και τον μονάκριβο γιο του . Εμφανίζεται στην κηδεία της Caitlin για να προειδοποιήσει τον Paul να μην ακολουθήσει τον δρόμο της εκδίκησης και να αφήσει τους μπάτσους να κάνουν την δουλειά τους . Δεν τον ακούει .
Ο Danny Glover ( BADASS 2 ) είναι ο ταλαίπωρος ντετέκτιβ Peter St. John . Είναι αυτός που μεταφέρει τα κακά μαντάτα της απαγωγής στον Maguire . Γνωρίζονται 15 χρόνια και πλέον είναι φίλοι . Προσπαθεί να κάνει τα στραβά μάτια όσο μπορεί στην καταστροφική πορεία του Paul μέσα στην πόλη .
Ο Κακός :
Ο Pasha D. Lychinkoff ( DEADWOOD , CLOVERFIELD , CHERNOBYL DIARIES , A GOOD DAY TO DIE HARD ) είναι ο Chernov , ο αρχηγός της Ρωσικής μαφίας στην περιοχή . Πρώην αθλητής του μποξ με ολυμπιακή συμμετοχή στην ομάδα της Ρωσίας . Αναγκάστηκε να ακολουθήσει την ζωή του εγκλήματος από νωρίς εξαιτίας του τζογαδόρου πατέρα του . Η παρέα του Paul είχε σκοτώσει τον μικρό του αδελφό όταν ήταν όλοι τους 17 χρονών . Δεν το είχε πάρει πρέφα τόσα χρόνια και το ανακάλυψε τυχαία , κατά την διάρκεια βασανισμού ενός εξ αυτών .
Οι Ρώσοι δεν είχαν καμία σχέση με τον θάνατο της κόρης του Paul και οι ρόλοι αντιστρέφονται με τον Chernov να αναζητά ματωμένη εκδίκηση από το παρελθόν στο τελευταίο 20λεπτο της ταινίας .
---------------------------
Ο Cage πλέον μοστράρει μασίφ κορακί κόμη αλλά Steven Seagal , ενώ η άνεση του θα-βρώ-ποιος-είσαι-θα-μάθω-που-μένεις-και-θα-σε-σκοτώσω του Liam Neeson ενσαρκώνεται με τον ίδιο οίστρο δράσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.