Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

TORMENT (2013)


Γραμμένο από τους Michael Foster και Thomas Pound . Το Νιτσεϊκό απόφθεγμα "όταν κάποιος δεν έχει έναν καλό πατέρα , πρέπει να δημιουργήσει έναν" , δεν γνωρίζω ποιος από τους δύο το έβαλε στην αρχή της ταινίας , αλλά σίγουρα καθορίζει το θέμα .
Σκηνοθετημένο από τον Jordan Barker ( THE MARSH , "o-SAKIS-κάνει-τον-μανιακό-δολοφόνο" DURRESS ) !
Οι νεόνυμφοι Cory και Sarah Morgan αποφασίζουν να περάσουν οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης στο εξοχικό που έχουν στην ύπαιθρο . Την ευτυχία τους συμπληρώνει ο 7χρονος γιος του Cory , Liam ( Peter DaCunha - HOME ALONE: THE HOLIDAY HEIST ) .
Τα πράγματα θα πάρουν την ανάλογη αρρωστημένη τροπή που συνεπάγεται της χαλάρωσης σε ερημική περιοχή , όταν ο μικρός εξαφανιστεί ξαφνικά !
Το γεγονός πως αρρωστημένη οικογένεια δολοφόνων (που φοράνε στο κεφάλι ως κουκούλες κομμένα κεφάλια από παραγεμισμένα λούτρινα ζωάκια) κρύβεται μέσα στο εξοχικό σπίτι των νεόνυμφων , κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη νοσηρότερη (τα πιάτα με τον εμετικό συνδυασμό σαπισμένου φαγητού με αποτσίγαρα και οι οικογενειακές φωτογραφίες με τα σκισμένα πρόσωπα είναι ένα καλό κίνητρο να σε κάνει να τρέξεις προς το αυτοκίνητο και να μην κοιτάξεις πίσω σου) !
Ο Robin Dunne ( TEENAGE SPACE VAMPIRES , SKULLS 2 , CRUEL INTENTIONS 2 , AMERICAN PSYCHO II: ALL AMERICAN GIRL , SPECIES III , SANCUARY , SUPERCOLLIDER ) είναι ο Cory Morgan . Κάνει τον ήρωα αφήνοντας μόνη στο σπίτι την Sarah όταν χαθεί ο μικρός . Ξυπνάει με τσιγκέλια/ηλεκτρόδια στις ρόγες ...
H Katharine Isabelle ( GINGER SNAPS TRILOGY , FREDDY VS JASON , AMERICAN MARY , 13 EERIE ) είναι η Sarah Morgan . Προσπαθεί να πλησιάσει τον μικρό , αλλά εκείνος δεν φαίνεται να την συμπαθεί . Στο εξοχικό της κάνει τη ζωή δύσκολη , καθώς όλα τα αντικείμενα του θυμίζουν την μητέρα του και της απαγορεύει να τα χρησιμοποιεί .
Θα κληθεί να αντιμετωπίσει την εισβολή με μια πρόκα στο πόδι και ένα κουζινομάχαιρο στο χέρι .
---------------------------------------------
Στην μακριά λίστα των "ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ" στις ταινίες τρόμου , μπαίνει πανηγυρικά και το "μην ξαναπαντρευτείς όταν είσαι χωρισμένος με παιδί , γιατί όλο και κάποιος μανιακός θα βρεθεί να σε κάνει να το μετανιώσεις" !
ΔΕΝ προτείνεται για διπλή προβολή με το ομότιτλο βίντεο του 2008 ! Εκεί ένας παρανοϊκός με μουτσούνα σατανικού κλόουν αναλαμβάνει τον βασανισμό ενός ζευγαριού .
Αντιθέτως προτείνεται για μίνι φεστιβάλ οικιακής εισβολής με τα THE PURGE (2013) , THE STRANGERS (2008) και YOU'RE NEXT (2011) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.