Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

AS ABOVE SO BELOW (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο στις κατακόμβες των νεκρών που υπάρχουν κάτω από την πόλη του Παρισιού από τον John Erick Dowdle ( THE POUGHKEEPSIE TAPES , QUARANTINE , DEVIL ) .
H Perdita Weeks ( PROWL ) είναι η Scarlet Marlowe . Νεαρή Αρχαιολόγος/αλχημίστρια/αναζητητής της αλήθειας , τυχοδιώκτης , καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου . Μιλάει 6 γλώσσες , δύο από τις οποίες είναι νεκρές . Έχει δύο PhDs (Αρχαιολογία , Συμβολολογία) , ένα Master στη Χημεία , μια μαύρη ζώνη στο Krav Maga . Προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του νεκρού πατέρα της (ο οποίος πήγε την αναζήτηση ένα βήμα παραπέρα και κρεμάστηκε) και να βρει την θρυλική Φιλοσοφική Λίθο των Αλχημιστών - την πηγή της αιώνιας ζωής και του ατελείωτου χρυσού που ανακάλυψε ο Nicolas Flamel (1330-1418;) . Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στο Ιράν θα την στείλει στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην Αυτοκρατορία των Νεκρών , το υπόγειο μαυσωλείο με τους 8 εκατομμύρια jenga σκελετούς που υπάρχει κάτω από την πόλη του Παρισιού . Μαζί της έχει τον κινηματογραφιστή της περιπέτειας , Benji ( Edwin Hodge - DIE HARD WITH A VENGEANCE , RED DAWN , THE PURGE ) , τον George ( Ben Feldman - CLOVERFIELD , FRIDAY THE 13TH ) - πρώην τον οποίο είχε παρατήσει στις Τούρκικες φυλακές κατά την διάρκεια παλαιότερης αποστολής - επίσης αρχαιολόγο ο οποίος ζει με τους δικούς του κανόνες και γνωρίζει άπταιστα Αραμαϊκά - και μια ομάδα Γάλλων τυμβωρύχων/παρκουρίστων . Όλη η ομάδα διαθέτει κάμερες τοποθετημένες στο κεφάλι για πλήρη κάλυψη της περιπέτειας στον μύθο .
Αναμενόμενα η ομάδα πέφτει θύμα των επιθυμιών της και ο καθένας εξολοθρεύεται με την βοήθεια των τύψεων που φρόντισαν να γιγαντωθούν με την είσοδο τους στην κόλαση η οποία όπως φαίνεται βρίσκεται κάτω από την πόλη του Παρισιού ....
------------------------------------
Για Να Μη Μένουμε Με Μάτια Ερμητικά Κλειστά :
"Όπως Πάνω , έτσι και Κάτω"
Το συγκεκριμένο κείμενο απ' όπου προκύπτει το παραπάνω αξίωμα , όπως έχει μεταφραστεί από τον Dennis W. Hauck στο The Emerald Tablet of Hermes Trismegistus , είναι : “That which is Below corresponds to that which is Above, and that which is Above corresponds to that which is Below, to accomplish the miracle of the One Thing.”
Έτσι , ότι συμβαίνει σε κάθε επίπεδο της πραγματικότητας (σωματική , συναισθηματική , ψυχική) συμβαίνει και σε κάθε άλλο επίπεδο .
Η αρχή αυτή ωστόσο χρησιμοποιείται πιο συχνά με την έννοια του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου . Ο μικρόκοσμος είναι ο εαυτός μας και ο μακρόκοσμος είναι το σύμπαν . Ο μακρόκοσμος είναι σαν και τον μικρόκοσμο και αντίστροφα , μέσα στον κάθε ένα βρίσκεται το άλλο και μέσω της κατανόησης του ενός (συνήθως ο μικρόκοσμος) , ένας άνθρωπος μπορεί να καταλάβει και το άλλο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.