Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

BIG DRIVER (2014)


Βασισμένο σε μια νουβέλα από την συλλογή του Stephen King , FULL DARK , NO STARS (2010) .
Σκηνοθετημένο για την τηλεόραση από τον Mikael Salomon ( SALEM'S LOT , FALLEN , NIGHTMARES & DREAMSCAPES: FROM THE STORIES OF STEPHEN KING , THE ANDROMEDA STRAIN ) .
Η Tess Thorne ( Maria Bello - PAYBACK , SECRET WINDOW , ASSAULT ON PRECINCT 13 , A HISTORY OF VIOLENCE ) είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου . Μετά από μια επιτυχημένη εκδήλωση σε μια βιβλιοθήκη κάπου στο Chicopee , Massachusetts , αποφασίζει να επιστρέψει σπίτι της χρησιμοποιώντας μια πιο ασφαλή και σύντομη διαδρομή μετά από υπόδειξη της γυναίκας που διοργάνωσε το γεγονός .
Το αυτοκίνητο της πατάει σε κάτι σανίδες με καρφιά και η Tess μένει αβοήθητη σε ένα εγκαταλειμμένο βενζινάδικο . Αναμενόμενα το κινητό δεν έχει σήμα και κανένας δεν σταματάει να την βοηθήσει μέχρι που εμφανίζεται ο μεγαλόσωμος οδηγός του τίτλου , ο οποίος της συστήνεται ως Lester ( Will Harris - AWAKEN THE DEAD ) . Ο καλοσυνάτος γίγαντας αποδεικνύεται σύντομα διεστραμμένος βιαστής/δολοφόνος ο οποίος μετά την ικανοποίηση των ορμών του παρατάει την Tess μέσα σε έναν υπόγειο οχετό σε κοντινό δάσος , νομίζοντας την νεκρή .
Η επιστροφή στην πραγματικότητα για την κακοποιημένη συγγραφέα συνδυάζεται με φωνές μέσα στο κεφάλι της από τον navigator του αυτοκινήτου της και από την μορφή της Ολυμπίας Ντουκάκις ( DEATH WISH ) η οποία είναι μια χαρακτήρας από τα προηγούμενα βιβλία της (ήλπιζα πως ήταν το φάντασμα της Agatha Christie για λίγο) .
Δεν καταγγέλλει το τι της συνέβη στην αστυνομία και αποφασίζει να ανακαλύψει τον βιαστή της για να αποσπάσει λυτρωτική/αιματοβαμμένη εκδίκηση χρησιμοποιώντας τις ικανότητες του ντετέκτιβ που έχει αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια συγγραφής αστυνομικών ιστοριών και ακούγοντας τους φανταστικούς της φίλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.