Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

BEYOND (2014)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο σε ψυχοπλακωτικό μοτίβο με υπόβαθρο είναι-δεν-είναι επιστημονική φαντασία από τους Joseph Baker και Tom Large ( FLY TRAP , WOUNDED ) .
O Cole και η Maya ( A LONELY PLACE TO DIE ) είχαν μια τυχαία συνάντηση σε ένα αποκριάτικο πάρτι που εξελίχθηκε σε μοιραία σχέση ζωής καθώς μερικές μέρες αργότερα τεράστιος αστεροειδής πέφτει πάνω στη Γη και καταστρέφει τον ανθρώπινο πολιτισμό . Είναι από διαφορετικές αστικές τάξεις , αλλά ο έρωτάς τους νικάει κάθε εμπόδιο (μέχρι να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα τουλάχιστον) .
Η δραματικές επιλογές που οδηγούν ένα ζευγάρι στην απόγνωση και η αγωνία του αγνώστου σε συνθήκες άμεσης επιβίωσης εξερευνώνται υπό το πρίσμα έξτρα εξωγήινης εισβολής οντοτήτων τις οποίες δεν βλέπουμε ποτέ και δεν είμαστε επίσης σίγουροι αν όντως υπάρχουν ως απειλή (προσωπικά έχω μείνει ακόμη με την απορία) . Ένα τεράστιο διαστημόπλοιο φαίνεται να αιωρείται απειλητικά στο βάθος του ουρανού , αλλά ως εκεί φτάνουν οι επαφές με το άγνωστό (οι εξωγήινοι δεν ψάχνουν ούτε για φαγητό , ούτε για πόρους ενέργειας , ούτε για ανήλικους σκλάβους , ούτε για ναρκωτικά φτιαγμένα από μυελό των οστών και τα άκολα δερμάτινα παντελόνια δεν βγαίνουν ποτέ από την ντουλάπα , παρόλο που το μάρκετινγκ της αφίσας υπόσχεται αρκετά) .
Ο αστεροειδής φαίνεται πως ήταν απλά το πρώτο κύμα της επίθεσης , ή η καταστροφή του πολιτισμού φαίνεται να είναι κάποιος βαθύς συμβολισμός για το πως βλέπει τον κόσμο κάποιος άνθρωπος ο οποίος χάνει την δουλειά του την στιγμή που η γυναίκα του του ανακοινώνει πως είναι έγκυος (;). Όντως είναι ανίκανος να πιάσει ένα ψάρι στη λίμνη , ή όλα περνούν από το μυαλό του μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων από το πρώτο αρχικό σοκ των υποχρεώσεων που έπεσαν ξαφνικά στο κεφάλι του (;)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.