Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

JOHN WICK (2014)


"Τον είδα μια φορά σε ένα μπαρ να σκοτώνει τρεις ανθρώπους με ένα μολύβί !"
-Viggo Tarasov , Νονός της Νύχτας , αναφερόμενος στον John Wick

Γραμμένο από τον Derek Kolstad ( ONE IN THE CHAMBER , THE PACKAGE ) και σκηνοθετημένο από τους επαγγελματίες κασκαντέρ Chad Stahelski και David Leitch .
Ο Keanu Reeves ( THE MAN OF TAI CHI ) είναι ο John Wick . Πληρωμένος επαγγελματίας δολοφόνος ο οποίος αποσύρθηκε όταν βρήκε τον αληθινό έρωτα . Ο έρωτας κράτησε μόλις 5 χρόνια , με τον καρκίνο να του στερεί την μοναδική αγάπη της ζωής του . Η γυναίκα του γνωρίζοντας την ευαισθησία του χαρακτήρα του κανονίζει ως τελευταία της επιθυμία να φέρει ένα κουταβάκι μετά τον θάνατό της ώστε να μην είναι μόνος μέσα στην θλίψη του .
Όταν Ρώσοι μαφιόζοι (που φαίνεται να είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στον πλανήτη που δεν γνωρίζουν ποιος είναι) του κλέβουν το αυτοκίνητο και του σκοτώνουν το σκύλο , αποφασίζει να επιστρέψει στην αιματοβαμμένη ενεργό δράση ...
Σε αντίθεση με όλες τις άλλες ταινίες δράσης , όλοι ξέρουν ποιος είναι ο John Wick σε σημείο που αγγίζει τα όρια της κωμωδίας - τόσο οι παράνομοι που μόνο που δεν λιποθυμούν κάθε φορά που ακούνε το όνομά του , όσο και οι αστυνομικοί που του μιλούν με το μικρό του όνομα . Δεν χρειάζονται να ανοιχτούν αρχεία μυστικών υπηρεσιών για να μάθει ο θεατής την ταυτότητα του . Δεν έχει λάβει εκπαίδευση από την CIA . Ανήκει σε μυστική σέχτα πληρωμένων δολοφόνων οι οποίοι λειτουργούν με τον δικό τους κώδικα τιμής και χρησιμοποιούν δικά τους χρυσά νομίσματα για τις συναλλαγές τους .
Είναι γνωστός και ως "Μπαμπούλας" στον υπόκοσμο , αλλά και κάποιος ο οποίος θα κυνηγήσει τον μπαμπούλα αν αυτό χρειαστεί (;)!
Ο Willem Dafoe ( THE FAULT IN OUR STARS ) είναι ο Marcus , επίσης επαγγελματίας δολοφόνος και καλός φίλος του John Wick . Αναλαμβάνει συμβόλαιο θανάτου αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να τον εξοντώσει , αλλά η φιλία είναι πάνω απ' όλα .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Micael Nyqvist ( ARN THE KNIGHT TEMPLAR , MISSION IMPOSSIBLE: GHOST PROTOCOL , ZERO HOUR ) είναι ο Ρώσος μαφιόζος Viggo Tarasov . Πρώην εργοδότης του John Wick . Χρησιμοποιώντας τα ιδιαίτερα ταλέντα του Wick κατάφερε να γίνει κυρίαρχος του υποκόσμου και να εδραιώσει την αυτοκρατορία του . Του ανέθεσε μια αποστολή πριν αποσυρθεί η οποία ήταν αδύνατο να έρθει εις πέρας από κάθε άποψη . Όχι για τον Wick όμως . Ακόμη μετρούν τα πτώματα από εκείνη την νύχτα . Μια φορά τον είχε δει να σκοτώνει τρεις ανθρώπους με ένα μολύβι μέσα σε ένα μπαρ . Τον θεωρεί τον άνθρωπο που θα καλέσει κάποιος όταν χρειαστεί να κυνηγήσει τον Μπαμπούλα , παρόλο που το παρατσούκλι του είναι "Μπαμπούλας" !
Βάζει ανοιχτό συμβόλαιο θανάτου στο κεφάλι του John Wick και σχεδόν καλεί κάθε δολοφόνο να καθαρίσει .
O Alfie Allen ( THE GAME OF THRONES ) είναι ο γιος του Tarasov , Iosef . Δεν είναι άξιος να συνεχίσει την αυτοκρατορία του πατέρα του και κάνει το λάθος να κλέψει το αυτοκίνητο του John Wick και στην συνέχεια να σκοτώσει το κουταβάκι του για να τον μάθει να τον σέβεται . Είναι κακομαθημένος και αλαζόνας . Ευτυχώς ο Wick δεν τον ευνουχίζει , αλλά του φυτεύει μια σφαίρα στο κεφάλι κορυφώνοντας την οικογενειακή δραματουργία προς την τελική αναμέτρηση .
O Daniel Bernhardt ( BLOODSPORT 2,3&4 , FUTURE WAR , THE MATRIX RELOADED , THE CUTTER , PARKER ) είναι μέλος της προσωπικής φρουράς του γιου του Tarasov . Ανταλλάσσει τίμιες kickbox ξυλιές με τον Wick και η κάθε εμφάνισή του στην μεγάλη οθόνη και γενικότερα σε ταινίες δράσης αποτελεί πάντα ευχάριστη έκπληξη .
-------------------------------------
Φαίνεται πως οι σύγχρονοι κινηματογραφιστές ταινιών δράσης προσπαθούν να κάνουν ταινίες του Steven Seagal χωρίς τον Seagal μέσα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.