Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

RISE OF THE LEGEND (2014)


Γραμμένο από τον Chi-Long To ( FEARLESS , TRUE LEGEND ) και σκηνοθετημένο από τον Roy Hin Yeung Chow ( MURDERER , NIGHTFALL ) .
Οι ταινίες που αναφέρονται στην ζωή και το έργο του λαϊκού ήρωα Wong Fei Hung πρέπει να έχουν ξεπεράσει τις 100 .
Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στις αρχές της τίμιας αποστολής του να καθαρίσει την Κίνα από κάθε λογής αποβράσματα , ντόπια , ή ξενόφερτα .
Πίσω στον 19ο αιώνα , η Δυναστεία των Qing είχε παρακμάσει . Το ίδιο και ο κοινωνικός ιστός της χώρας , από τις συνεχόμενες εισβολές , τις επαναστάσεις , τους πολέμους , τις φυσικές καταστροφές και φυσικά την είσοδο των σατανικών ξένων στην οικονομική ζωή . Η βία ήταν καθημερινό φαινόμενο και κουμάντο έκαναν οι συμμορίες . Συγκεκριμένα στο δέλτα του ποταμού Pearl , στην επαρχία Guangzhou - τον λεγόμενο "Δρόμο του Μεταξιού" , οι προβλήτες ελέγχονταν από την αδίστακτη συμμορία του "Μαύρου Τίγρη" - κάτι που επιτεύχθηκε μετά από αιματοβαμμένες ανταλλαγές απόψεων με τις υπόλοιπες πλευρές . Όλες οι επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων των τεκέδων οπίου , πορνείων , αλλά και κάθε λογής εμπόριο στο λιμάνι , περνάνε στα χέρια τους - στην πορεία φαίνεται πως αυτό που δεν συγχωρεί κανείς στον Μαύρο Τίγρη και την παρέα του , είναι πως πουλάει σκλάβους σε δυτικούς - με τα μπουρδέλα και τους τεκέδες είμαστε οκ .
Ο Eddie Peng ( TAI CHI 0 , TAI CHI HERO ) είναι ο νεαρός Wong Fei Hung . Ορφανός από μητέρα και πατέρα σε μικρή ηλικία , έχασε τον δρόμο του , αλλά τον ξαναβρήκε μετά από σκληρή προπόνηση χρόνων σε μοναστήρι . Παρέα με τον αδελφικό του φίλο , Fiery ( Boran Jing - THE GUILLOTINES ) μαθαίνουν να ελέγχουν τον θυμό τους και τον πραγματικό ορισμό της εκδίκησης και ορκίζονται να επιστρέψουν στην πόλη και να την καθαρίσουν από κάθε λογής καθάρματα ανεξαρτήτως κόστους .
Ο Fiery οργανώνει τα ορφανά του λιμανιού και τα μαθαίνει να πολεμούν . Εξελίσσονται στην τρίτη μεγαλύτερη συμμορία της περιοχής .
Ο Wong γίνεται σύντομα μέλος της αδίστακτης συμμορίας του Μαύρου Τίγρη και σε μικρό χρονικό διάστημα ανεβαίνει βαθμίδα και γίνεται ο "Τέταρτος Θετός Γιος" του αρχηγού , Lei Gong ( Sammo Hung - IP MAN 2 ) . Δεν φοβάται τίποτε και δεν θεωρεί πρόβλημα να βάψει τα χέρια του με αίμα . Ο αρχηγός είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες του και σταδιακά του παρέχει όλο και περισσότερη δύναμη , καθώς ο Wong του θυμίζει τον εαυτό του στα νιάτα του . Ο Wong χρησιμοποιεί αυτή την εμπιστοσύνη για να στρέψει τους υπόλοιπους "γιους" τον έναν ενάντια στον άλλο και σιγά-σιγά να καταστρέψει την συμμορία εκ των έσω .
Η ύπαρξη του Byron Mann στο καστ ως Black Crow , ο "Δεύτερος Τίγρης" από τους θετούς γιούς/υπαρχηγούς του Lei Gong , μας ενδιαφέρει από Σηγκαλογική άποψη , καθώς έχει συμπρωταγωνιστήσει δίπλα στον δάσκαλο στα BELLY OF THE BEAST (2003) , A DANGEROUS MAN (2009) , TRUE JUSTICE (2011) και στο αναμενόμενο MERCENARY: ABSOLUTION (2015) (επίσης ήταν ο Ryu στο STREET FIGHTER) .
Ο Tony Leung ( THE GRANDMASTER ) είναι ο Huang Qiying , ο πατέρας δάσκαλος πολεμικών τεχνών/βελονιστής του Wong Fei Hung . Πέθανε ηρωικά προσπαθώντας να σώσει ορφανά μέσα από φλεγόμενο κτήριο . Είχε τελειοποιήσει την τεχνικής της "Γροθιάς Χωρίς Σκιά" .
H Angelababy ( TAI CHI HERO & ZERO , THE YOUNG DETECTIVE DEE ) είναι η Xiao Hua , ορφανή παιδική φίλη του Wong , η οποία πάρθηκε με την βια όταν ήταν μικρή και μεγάλωσε στην ζωή της πορνείας . Ξαναβρίσκεται με τον φίλο της και γίνεται η μετρέσα του αφού δουλεύει για τις επιχειρήσεις του Μαύρου Τίγρη . Εκείνος αγαπάει κάποια άλλη όμως , κάτι που ενισχύει την δραματουργία του ανέφικτου και ρομαντικού στην εξέλιξη των χαρακτήρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.