Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

THE EQUALIZER (2014)


Βασισμένο στον χαρακτήρα της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του Michael Sloan .
Γραμμένο από τον Richard Wenk ( 16 BLOCKS , THE MECHANIC , THE EXPENDABLES 2 ) και σκηνοθετημένο από τον Antoine Fuqua ( TRAINING DAY , OLYMPUS HAS FALLEN ) .
O Denzen Washington ( THE BOOK OF ELI ) είναι ο "Ισοσταθμιστής" του τίτλου , Robert McCall . Οι φίλοι του τον φωνάζουν Bob , οι εχθροί του προσπαθούν να μάθουν το όνομα του την στιγμή που πνίγονται από το ίδιο τους το αίμα . Ο Bob είναι πρώην Πράκτορας της CIA ο οποίος προσπαθεί να ζήσει μια ήσυχη ζωή (ότι προσπαθεί να κάνει και o Steven Seagal τα τελευταία 30 χρόνια) - επίσης παλιά υπήρξε background χορευτής φανκ σχήματος σε τηλεοπτική μουσική εκπομπή . Χήρος με πονεμένη καρδιά , περνάει την μέρα του στην εταιρία οικιακών εκσυγχρονισμών όπου δουλεύει (Home Mart) , ενώ τις νύχτες την αράζει στο αγαπημένο του μαγειρείο , απολαμβάνοντας το τσάι του και διαβάζοντας ένα βιβλίο από την λίστα "100 βιβλίων που πρέπει να διαβάσεις πριν πεθάνεις" . Είναι η τελευταία ανάμνηση που έχει από την νεκρή γυναίκα του - και εκείνη διάβαζε βιβλία από την συγκεκριμένη λίστα , αλλά δεν πρόλαβε να την τελειώσει .
Ο Bob ακολουθεί σε βαθμό OCD παράκρουσης την καθημερινή του ρουτίνα σπίτι-δουλειά-μαγειρείο , ώσπου ένα τυχαίο γεγονός βίας θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση του . Όταν Ρώσοι μαφιόζοι στέλνουν στο νοσοκομείο την ανήλικη πόρνη/φίλη του Teri ( Chloe Grace Moretz - KICK-ASS , CARRIE , LET ME IN ) , ο Bob θα αναλάβει προσωπικά να την απελευθερώσει από την μοίρα της , ξεκινώντας έτσι μια αιματοβαμμένη πορεία ισοστάθμισης των παρανόμων της περιοχής που βασανίζουν δικούς του ανθρώπους με τον θάνατο .
Καθαρίζοντας την γειτονιά του , στο τέλος της ταινίας φαίνεται να έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική σελίδα "Ισοσταθμικής Άμεσης Βοήθειας" για όσους έχουν πραγματική ανάγκη αλλά δεν έχουν κανέναν να ισοσταθμίσει τις πιθανότητες υπέρ τους .
Ο Bob προτιμάει προϊόντα SONY στις συσκευές του , αλλά δεν πρόσεξα κάποιο Playstation μέσα στο διαμέρισμά του .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Marton Csokas ( xXx , NOAH , THE AMAZING SPIDER-MAN 2 ) είναι ο Teddy , γνωστός και ως Nikolai Itchenko στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών - το αντίπαλο δέος του ήρωα/ψυχασθενής αρχι-δολοφόνος της Ρώσικης Μαφίας ο οποίος έχει αναλάβει να εξουδετερώσει προσωπικά τον Bob μετά το πρώτο χτύπημα σε υπαλλήλους του εργοδότη του . Είναι πάντα ένα βήμα πριν τα ίχνη του Bob και χρησιμοποιεί τις ίδιες βάναυσες τεχνικές σωματικής βλάβης εναντίον των στόχων του . Το αδίστακτο φάντασμα του απλώνεται συμβολικά πάνω από την πόλη της Βοστόνης , στοιχειώνοντας την νύχτα (όπως δείχνει με αέρινη μαεστρία ο Fuqua στο πλάνο της διπλανής φωτογραφίας) . Ορφανός με δολοφονικές τάσεις από μικρή ηλικία . Μεγάλωσε τόσο στους δρόμους όσο και στην φυλακή μέχρι να βρει την εκπαίδευση που θα γιγάντωνε την παράνοια του στις Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις .
Η ασυδοσία του χαρακτήρα του δεν του επιτρέπει να αντιμετωπίσει με ίσους όρους τον Bob και έχει μαζί του μισθοφόρους οι οποίοι επίσης δεν καταφέρνουν να μάθουν ποτέ το όνομά του .
Ο Vladimir Kulich ( RED SCORPION 2 , ANGEL , THE 13TH WARRIOR , SMOCKING ACES , IRONCLAD ) είναι ο αρχηγός της Ρώσικης Μαφίας , Vladimir Pushkin . Πολυάσχολος μεγαλο-επιχειρηματίας που καταπιάνεται με το εμπόριο πετρελαίου , το εμπόριο λευκής σαρκός , τις οικοδομές και το γενικότερο ξέπλυμα χρήματος από τις παραπάνω δραστηριότητες . Η γνωριμία του με τον άγνωστο εκδικητή της νύχτας που ισοστάθμισε τους μπράβους του ξεκίνησε όταν ένας από τους υποτακτικούς του θεώρησε καλή ιδέα να χτυπήσει σχεδόν μέχρι θανάτου ένα από τα εργαζόμενα κορίτσια που είχε υπό την προστασία του . Ούτε αυτός καταφέρνει να μάθει το όνομα του Bob .
-----------------------------------------------
Κατά Robert "Bob" McCall ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ/ΖΕΝ ΨΗΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ/ΓΝΩΜΙΚΑ/ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ/ΑΠΛΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ :
"Πρόοδος , όχι τελειότητα"
"Η αμφιβολία σκοτώνει"
"Μπορείς να γίνεις οτιδήποτε θελήσεις"
"Όταν προσεύχεσαι για βροχή να αναμένεις και την λάσπη"
"Σώμα , μυαλό ... πνεύμα"
-----------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο "Σκληροί Νταβάδες Και Λοιποί Μάγκες Καταλήγουν Κάπως Έτσι Μετά Την Ισοστάθμιση" , πάει :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.