Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

COMMANDO: A ONE MAN ARMY (2013)


Συγχρονισμένος χορός , στεγνά ημίγυμνα σώματα , ακροβατικά , τραγούδι και καρπαζιές σε εξτρεμιστικό συνδιασμό κουνγκ-φου , ζιου ζιτσου , παρκούρ και της Ινδικής πολεμικής τέχνης Kalaripayattu συγκροτούν τα συστατικά επιτυχίας για την επιστροφή του αλαβάστρινου πρώην μοντέλου/νυν ηθοποιού Vidyut Jamwal στον κόσμο της κινηματογραφικής δράσης και της εδραίωσης του ως πρωταγωνιστή !
Συν την γιγαντιαία χρηματοδότηση του επιχειρήματος από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας ανάμεσα στους σπόνσορες !
Ο Vidyut Jamwal είναι ο νέος φρεσκολουσμένος/στυλιζαρισμένος άσσος της περιπέτειας στην Ινδία [ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις μετά την ερμηνεία του στο FORCE (2011)] :
Σε μια στρατιωτική άσκηση ρουτίνας , ο αλεξιπτωτιστής/κομάντο/μοντέλο Κάπτεν Karan Dogra ( Vidyut Jamwal ) , βρίσκεται στην λάθος πλευρά των συνόρων μεταξύ Ινδίας και Κίνας μετά από πτώση αεροσκάφους ! Η κυβέρνηση αμέσως σπεύδει να μην αναγνωρίσει την ιδιότητα του ως φονική μηχανή για να αποφύγει το διπλωματικό επεισόδιο και σαν να μην έφτανε αυτό , τον επικηρύττουν και ως τρομοκράτη !
Ένας χρόνος επίπονων βασανιστηρίων περνάει σαν όνειρο στις Κινεζικές φυλακές για τον καλογυμνασμένο ήρωα ο οποίος αντέχει έχοντας καρφωμένη την απονομή ματωμένης δικαιοσύνης στο μυαλό του . 
Ο Karan δραπετεύει και στην πορεία γνωρίζεται σε έναν σταθμό λεωφορείων με την πεντάμορφη Simrit ( μοντέλο/ηθοποιός Pooja Chopra - HEROINE ) , κόρη μεγάλου κεφαλιού στην περιοχή . H Simrit βρίσκεται σε φυγή από το χωριό της γιατί την κυνηγάει για παντρειά ο AK-74 ( Jaideep Ahlawat - ROCKSTAR , GANGS OF WASSEYPUR ) . Ο AK-74 εποφθαλμιά την λαχταριστή Simrit για να κερδίσει επιρροή και δύναμη στην γύρω περιοχή από τον με-το-ζόρι γάμο τους !
Η κατάσταση θα χειροτερεύσει για τους δύο νέους (οι οποίοι ερωτεύονται σταδιακά , μετά το απαραίτητο βιντεοκλιπάτο χορευτικό ιντερλούδιο) ακόμη περισσότερο , αφού πέρα από τον στρατό της Κίνας και της Ινδίας που υποτίθεται πως έχουν πάρει στο κατόπι τον κομάντο , θα μπει στο ανθρωποκυνηγητό και ο τοπικός γκάνγκστερ/διεφθαρμένος κρατικός αξιωματούχος με την ατελείωτη συμμορία του για να παίξουν RAMBO:THE FIRST BLOOD μέσα σε δάσος .
Ο Κακός :
Ο Jaideep Ahlawat είναι ο εκκεντρικός AK-74 . Τοπικός πολιτικός παράγοντας και αιμοσταγής γκάνγκστερ . Τα μάτια του τα οποία είναι κατάλευκα μετά από ψηφιακής φύσεως μετάλλαξη , σχεδόν δαιμονικής υπόστασης σύμφωνα με το origin του , σε συνδυασμό με την βλογιοκομμένη φάτσα τον μετατρέπουν από επαρχιώτη νταβά σε σατανικό επικυρίαρχο . Παρότι μοιάζει περισσότερο με ξερακιανό Κόμη Δράκουλα/Ινδό Σάκη Ρουβά του Πειραιά , ερμηνεύει με ακρότητα τον μοιραίο εραστή . Είναι τόσο αδίστακτος που δεν διστάζει να τραβάει όπλο και να φοβερίζει μικρά παιδιά ακουμπώντας το στο κεφάλι τους . Τρομοκρατεί γενικότερα την περιοχή με την συμμορία του και παίρνει πάντα αυτό που θέλει με την βία . Συνηθίζει να περπατάει σε αργή κίνηση και να σκηνοθετεί άρτια χορογραφημένες προτάσεις γάμου στην όμορφη του χωριού , Simrit . Όταν θέλει να δώσει έμφαση σε αυτά που λέει , η φωνή του κάνει αντίλαλο από μόνη της .
Η λυτρωτική ατίμωση /διαπόμπευση έρχεται με την μορφή αλλεπάλληλων σφαλιάρων στην κεντρική πλατεία του χωριού . Όλοι μαθαίνουν πόσο βρώμικος είναι και στην συνέχεια σαν να μη τρέχει τίποτα ο Karan τον κρεμάει ενώπιον των κατοίκων του χωριού , της αστυνομίας , των κομάντο φίλων του , της Simrit και των τηλεοπτικών καναλιών .
Στην επόμενη ζωή θα επιστρέψει σίγουρα σαν σκουλήκι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.