Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

RE-GENERATOR (2013)


Γνωστό και ως RE-GENERATOR: THE KILLING MACHINE .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο (εν μέρη) από τον Olivier Gruner ( NEMESIS , VELOCITY TRAP , ALIEN INTERCEPTORS ) σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει όσο πιο πατριωτικά μπορεί το άγχος για την πλανητική υπεροπλία και πως αυτό προσφέρει σε τελική ανάλυση μια πλασματική επί γης ειρήνη , γεφυρώνοντας την δράση με την κωμωδία που προσφέρει η ανεπαρκής ηθοποιία (μάλλον η μισή ντροπή είναι των ηθοποιών , γιατί οι άνθρωποι δουλεύουν με ότι κείμενα τους δοθούν) .
Οι κάτοικοι ξεχασμένης μικρής επαρχιακής πόλης θα νιώσουν την μεγάλη ανατριχίλα για την ζωή τους και την προσωπική τους ακεραιότητα , όταν κυβερνητικό αεροπλάνο πέσει σε κοντινή απόσταση και το μυστικό του φορτίο πάει μια βόλτα να τους επισκεφτεί .
Ο Ανα-Γεννητής δημιουργήθηκε μέσα από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει τον κουλ κωδικό S-74 . Εξελίχθηκε μετά από πειράματα πάνω στο ανθρώπινο dna και πρόκειται για τον τέλειο στρατιώτη ο οποίος δεν μπορεί να καταστραφεί - γιατί "αναγεννάτε" (χρειάζεται μόλις 20 δευτερόλεπτα για πλήρη αναγέννηση από τις πληγές του) . Ο Gruner είναι το εν λόγω ον που θυμίζει πολύ cyborg , με την επίσης κουλ κωδική ονομασία "Το Κτήνος" . Το Κτήνος μεταφέρεται πίσω από τις γραμμές του εχθρού και καταστρέφει οτιδήποτε κινείται . Αφήνει ζωντανούς μόνο όσους διαθέτουν ένα ειδικό τσιπ αναγνώρισης . Έτσι και ξεκινήσει την αποστολή του , δεν υπάρχει επιστροφή . Είναι η απόλυτη φονική μηχανή .
Η αμηχανία κορυφώνεται όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να αποσιωπήσει την κατάσταση στέλνοντας σκληροτράχηλο στρατιωτικό για να απομακρύνει την ασταμάτητη απειλή από την κατοικημένη περιοχή .
Έξτρα αίσχος από σαββατοκύριακο στο βουνό διοργανωμένο από τους τοπικούς νεολαίους : Μπύρα , χόρτο και σεξ με φόντο τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και το ταμείο ανεργίας .
Αρχηγός της χαλαρής παρέας είναι ο Kirk , αυτός με την μπαντάνα που πεθαίνει δεύτερος .
Στο μίγμα τις βραδυφλεγούς δράσης , ανάμεσα σε μεθυσμένους απροσάρμοστους , περίεργους ρεπόρτερ που κυνηγούν την μεγάλη είδηση και γκομενάκια που δεν είναι τόσο ημίγυμνα όσο χρειάζεται ένας διανομέας Β-ταινιών δράσης για να κάνει σωστά την δουλειά του , προστίθεται μια ομάδα μασκοφόρων κομάντος και ένας ταλαίπωρος σερίφης που δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει (ο Κτήνος εμφανίζεται στα 40 λεπτά να παρατηρεί σε αργή κίνηση στοκ footage - στην συνέχεια κάνει τον slasher μανιακό σε ένα βαρετό αμάλγαμα επαναλαμβανόμενων σκηνών που θυμίζει την κακή εποχή των κατευθείαν-σε-dvd περιπετειών του Steven Seagal - o Gruner δεν συναντιέται με κανέναν από το καστ , κάθε φορά που σκοτώνει κάποιον γίνεται κατ σε σκηνή που φαίνεται να χτυπάει κάτι στο έδαφος με τσεκούρι) .
O Paul Logan ( MEGA FAULT , MEGA PIRANHA , CODE RED , COBRAGATOR ) είναι ο Ταγματάρχης Rob Stevens . Του αποκαλύπτουν το φέσι της υπόθεσης και του αναθέτουν την εξουδετέρωση του Κτήνος . Καθώς πρόκειται για θέμα υψίστης κρατικής ασφαλείας , ο Stevens φροντίζει να καλέσει μυστικούς πράκτορες οι οποίοι φαίνεται να συνεργάζονται με το υπουργείο Άμυνας για να ανατινάξουν όλο το βουνό (η τελική ατάκα "i like it , let's blow the shit out of tha mountain" από τον τύπο με την μαφιόζικη προφορά που φοράει γυαλιά ηλίου μέσα στο εστιατόριο όπου γίνεται η συνάντηση δίνει έξτρα κύρος στο σοβαρό της κατάστασης - όλοι οι μυστήριοι βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στο Πεντάγωνο) ...
Ο Brad Potts ( ZOMBIES VS STRIPPERS , PUPPET MASTER X: AXIS RISING ) είναι ο Κύριος Karr , πρώην κυβερνητικός πράκτορας ο οποίος μιλάει εκ των έσω (τα πίνει με στρατηγούς και γνωρίζει πράγματα) για την υπόθεση σε έναν δημοσιογράφο με βλογιοκομμένο πρόσωπο και χαβανέζικο πουκάμισο . Η ταινία είναι κάτι σαν αφήγηση της ιστορίας με απάλευτα κοντινά (τα κοντινά του εκφραστικού Potts είναι περισσότερα από αυτά του Gruner) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.