Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

THE TAKING OF DEBORAH LOGAN (2014)


Γραμμένο από τον Gavin Heffernan και Adam Robitel ( 2001 MANIACS , 2001 MANIACS: FIELDS OF SCREAMS ) . Σκηνοθετημένο από τον δεύτερο . Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του .
Ο Robitel είναι κυρίως ηθοποιός ο οποίος πέρα από τα 2001 MANIACS είχε εμφανιστεί στην πρώτη X-MEN (2000) ταινία ως "τύπος στην ουρά" .
Ένας από τους κύριους παραγωγούς είναι και ο Bryan Singer ( υπεύθυνος για όποια ταινία έχει να κάνει με μεταλλαγμένους από το X-MEN 2 και μετά ) .
Η Deborah Logan ( Jill Larson - ALL MY CHILDREN ) είναι συνταξιούχος η οποία ζει με την νόσο του Αλσχάιμερ . Η φοιτήτρια ιατρικής Mia Hu ( Michelle Ang - THE TRIBE ) και το συνεργείο της πάνε στο σπίτι της σε μια μικρή πόλη της Virginia με σκοπό να καταγράψουν την καθημερινότητα ενός ανθρώπου με την συγκεκριμένη αρρώστια για τις ανάγκες ενός ιατρικού ντοκιμαντέρ . Την συνάντηση κανόνισε η κόρη της Deborah , Sarah ( Anne Ramsay - CRITTERS 4 ) , καθώς το κολέγιο πληρώνει καλά λεφτά για την κινηματογράφηση και η Sarah χρειάζεται τα λεφτά για να περιθάλψει/προστατεύσει την μητέρα της ενάντια σε μια αρρώστια που δεν καταλαβαίνει .
Οι πρώτες μέρες κυλούν σχετικά ήρεμα , με την ηλικιωμένη γυναίκα να παθαίνει μερικές αναμενόμενες κρίσης αμνησίας και να μην αναγνωρίζει τα καινούργια πρόσωπα μέσα στο σπίτι της . Από την 18η μέρα και μετά , τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή με την Deborah να επιδεικνύει υπερφυσικές ικανότητες που θα οδηγούσαν στο συμπέρασμα κατάληψης από κάποιο δαιμονικό πνεύμα . Η πτώση της προσωπικότητας της όμως συνεχίζεται ραγδαία από τις παρενέργειες της αρρώστιας , απομακρύνοντας προς στιγμή μια τέτοια εκδοχή . Όταν ξεκινάει και ο επικίνδυνος αυτοτραυματισμός αναλαμβάνουν οι γιατροί πιστεύοντας πως η ασθενής έχει φτάσει στο τελικό στάδιο . Η κορύφωση της ανησυχητικής αλήθειας καταστρέφει κάθε επαφή με την πραγματικότητα (εντός και εκτός οθόνης) μερικές μέρες αργότερα , τόσο για το συνεργείο μέσα στο σπίτι , όσο και για την τοπική κοινωνία .
Η Deborah έχει γίνει αγωγός για όντως κάτι δαιμονικό - μια αρρωστημένη προσωπικότητα η οποία δρούσε πριν από χρόνια στην περιοχή και όλοι πίστευαν πως είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης χωρίς να πληρώσει για τα εγκλήματα που διέπραξε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.