Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ABSOLUTION (2015)

 
"υπάρχει μια διαφορά μεταξύ πολεμιστή και κάποιου που επιδιώκει να γίνει . Ο επίδοξος μιλάει συνέχεια ..."
- John Alexander .
 
Γραμμένο από τους Richard Beattie ( PROM NIGHT IV: DELIVER US FROM EVIL , TRUE JUSTICE , MAXIMUM CONVICTION , FORCE OF EXECUTION , KILLING SALAZAR ) και τον πλέον σταθερό σκηνοθέτη του Seagal , Keoni Waxman ( THE KEEPER , A DANGEROUS MAN , TRUE JUSTICE , MAXIMUM CONVICTION , FORCE OF EXECUTION , A GOOD MAN , KILLING SALAZAR , END OF A GUN , CONTRACT TO KILL ) . Σκηνοθετημένο από τον δεύτερο .
Γνωστό και ως MERCENARY: ABSOLUTION .
Ο Καλός :
Ο Steven Seagal είναι ο πληρωμένος δολοφόνος/μισθοφόρος/πρώην Ειδικές Δυνάμεις/zen sniper , John Alexander . Εξαφανίζει ανθρώπους . Υπήρξε κακός σε όλη του τη ζωή και δεν εμπιστεύτηκε ποτέ κανέναν . Έχει χάσει την πίστη του στην ανθρωπότητα . Χρειάζεται μια "άφεση" των αμαρτιών του και σκοπεύει να κάνει μια καλή πράξη στην ζωή του πριν πεθάνει . Κυβερνητική οργάνωση τον προσλαμβάνει με σκοπό να εξουδετερώσει έναν σημαντικό στόχο , τον Αφγανό Khamal Rahim , ο οποίος σκοπεύει να παραδώσει μυστικά stealth τεχνολογίας σε Ιρανούς τρομοκράτες . Προειδοποιώντας αυτόν που του δίνει την αποστολή πως αν ο Αφγανός δεν είναι εχθρός της Αμερικής και δεν είναι αναμεμιγμένος με την τρομοκρατία θα επιστρέψει και θα τον σκοτώσει , πετάει για την Ουκρανία . Ενώ χαλαρώνει σε μπαρ μετά το πέρας της αποστολής , θα συναντήσει μια νεαρή που προσπαθεί να ξεφύγει από έναν αδίστακτο εγκληματία . Οι προτεραιότητες του αλλάζουν .
Ο Byron Mann ( BELLY OF THE BEAST , A DANGEROUS MAN ) είναι ο Chi , επιστήθιος συνεργάτης του Alexander , ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που εμπιστεύεται . Κάνανε δουλειές από παλιά στο Hong Kong . Υπάρχει ένας Ζούμε μαζί-πεθαίνουμε μαζί-περπατάμε μαζί , παλεύουμε μαζί κώδικας αδελφοσύνης μεταξύ τους .
Το Αίσθημα :
Όποτε πίνει θυμάται μια νεαρή γυναίκα ανατολικοευρωπαϊκής προέλευσης σαν να βρίσκεται μέσα σε όνειρο .
Ο/Οι Κακός/οι :
Το Συνδικάτο έχει πολλά μέλη . Ένα από αυτά , ο Van Horn ( Howard Dell - THE YOUNG AND THE RESTLESS , KILLING SALAZAR ) δίνει την αποστολή εξουδετέρωσης του Αφγανού στον John .
Ο Vinnie Jones είναι απλά το σκληρό "Αφεντικό" , εκκεντρικός πλούσιος , μέλος του εγκληματικού Συνδικάτου με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις - έχει υψηλόβαθμο συνεργάτη μέσα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία της Ουκρανίας . Γουστώζος σαδιστής τύπου HOSTEL που του αρέσει να μαγνητοσκοπεί τα αιματηρά βασανιστήρια που κάνει σε νεαρές γυναίκες . Το υπόγειο στούντιο βασανισμού βρίσκεται κάτω από μεγάλο κέντρο διασκέδασης .
Υποφέρει τα χειρότερα όταν ο Alexander φτάνει σε αυτόν για την τελική αναμέτρηση .
Είναι η τρίτη φορά που συναντιέται στην μικρή οθόνη της κατευθείαν-σε-dvd δράσης με τον Seagal .

ΑΜΗΧΑΝΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ :
Ο Alexander γραπώνει την νεαρή που έσωσε από τον σβέρκο και την φιλάει σχεδόν στο στόμα το οποίο είναι εξίσου άβολο .
Προς το τέλος της ταινίας η νεαρή έχει γίνει γυναίκα του και βάζει έναν δίσκο να παίζει blues πριν πάει να καθίσει στην μεγάλη αγκαλιά του και αρχίσουν το χαϊδολόγημα .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ :
Ανατολικοευρωπαίος γκάνγκστερ περνάει μέσα από εσωτερικό παράθυρο βίλας . Συνάδελφοι του έχουν παρόμοια τύχη με σπασμένο γυαλί (κεφάλι μέσα σε τηλεόραση , σώμα πάνω σε γυάλινο τραπέζι) .
Φλεγόμενη εκπαραθύρωση μετά από μεγάλη έκρηξη .
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
1. Ο Alexander κάθεται χαλαρός και απολαμβάνει το πούρο του μέσα σε ένα blues μπαρ όταν μια αιμόφυρτη ξανθιά γυναίκα πέσει στα πόδια του εκλιπαρόντας για βοήθεια . Οι κουστουμαρισμένοι κακοποιοί που την κυνηγούν θα κάνουν το λάθος να τον αγγίξουν .
Ένα σπασμένο τραπέζι , μια καρέκλα , δύο κεφάλια και 3 γυρισμένοι καρποί .
2. Εκτελεστές τον βρίσκουν σε κέντρο διασκέδασης .
Μπουκάλι μπύρας σπάει σε κεφάλι . 3 γυρισμένοι καρποί . Γενικότερες σφαλιάρες . Σουγιάς σε γάμπα , σουγιάς σε λαιμό .
3. Τελική σκηνή μάχης . Το μπαρ σχεδόν καταστρέφεται .
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ :
Κανένα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ :
Ελάχιστο χάσιμο κιλών .
Πορτραίτο του Steven Seagal να παίζει ηλεκτρική κιθάρα σε τοίχο .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Κορακί μαλλί Καρπαθίων , μασίφ μούσι . Πουράκλα . Επανάληψη του μύθου του πράκτορα "φαντάσματος" - γίνεται φάντασμα μετά την εξουδετέρωση του πρώτου του στόχου , στην συνέχεια ξαναεμφανίζεται για να κάνει φαντάσματα άλλους . Τον λένε πάλι Alexander όπως και στα FORCE OF EXECUTION ( Alexander Coates ) και A GOOD MAN ( Alexander σκέτο ) . Τον λένε πάλι John , όπως και στα MARKED FOR DEATH ( John Hatcher ) , MERCENARY FOR JUSTICE ( John Seeger ) , FLIGHT OF FURY ( John Sands ) και KILLING SALAZAR ( John Harrison ) .
Byron Mann sidekick , Vinnie Jones αγριάδα .
Γυρισμένο στην Ρουμανία .
Κασκαντέρ χρησιμοποιείται για τα πλάνα που δείχνουν τον Seagal με γυρισμένη πλάτη για να φαίνεται πιο αδύνατος και αθλητικός .
Αργό περπάτημα με φόντο έκρηξη .
Χαλάρωση σε blues μπαρ .
Διεφθαρμένη CIA .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Ο Αφγανός στόχος φοράει πουκάμισο που έχει μοτίβο κινέζικου τίγρη και δράκου .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Πυροβολισμός στο κούτελο .
Κομμένος λαιμός με μαχαίρα .
Δύο δάχτυλα χωμένα σε λαιμό .
Πέρασμα με διαδοχικές κουτουλιές πάνω σε μπάρα μπαρ , πέρασμα σε ξύλινη επιφάνεια με το κεφάλι , λαβή και πτώση πάνω σε τραπέζι , πέρασμα από τζαμαρία και παλούκωμα σε σιδερένια βάση τραπεζιού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.