Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

BLOOD AND BONE (2009)

 
"I am the punishment of God . If you had not committed great sins , God would not have sent a punishment like me upon you ."
Genghis Khan .
 
Γραμμένο από τον Michael Andrews και σκηνοθετημένο από τον Ben Ramsey ( LOVE AND A BULLET ) . O Ramsey έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός στα CAGED HEAT 300 (1995) και ZARKORR! THE INVADER (1998) και είναι υπεύθυνος για το σενάριο του DRAGONBALL EVOLUTION (2009) .
Ο Michael Jai White ( FALCON RISING ) είναι ο Isaiah Bone . Βρίσκεται φυλακισμένος και νευριασμένος στην αρχή της ταινίας . Στην συνέχεια παρακολουθούμε την ζωή του μερικούς μήνες αργότερα για το πως μπαίνει στον κόσμο των παράνομων αγώνων πολεμικών τεχνών με σκοπό να εκπληρώσει υπόσχεση εκδίκησης που είχε δώσει στον μοναδικό του φίλο ο οποίος μάλλον πέθανε πίσω από τα κάγκελα ή είναι ακόμη στο κρεβάτι του νοσοκομείου της φυλακής .
Δεν υπάρχει αθώο ειδύλλιο με την χήρα (;) σπιτονοικοκυρά του Tamara ( Nona Gaye - THE MATRIX RELOADED & REVOLUTIONS ) στον ορίζοντα , παρόλο που διαθέτει όλα τα προσόντα σκεφτικού γόη . Της μαθαίνει μόνο τάι-τσι και εκπαιδεύει ένα από τα παιδιά που έχει υπό την προστασία της γιατί είναι άνθρωπος με ιερή αποστολή στο μυαλό .
Λοιποί Χαρακτήρες :
Ο μακαρίτης πρωταθλητής του MMA και γνήσιος μαχητής των δρόμων Kevin "Kimbo Slice" Fergusson ( CIRCLE OF PAIN , LOCKED DOWN , THE SCORPION KING 3: FIGHT FOR REDEMPTION ) είναι ο JC . Αποκτηνωμένος φυλακόβιος που προσπαθεί να βιάσει τον Isaiah μέσα στις ντουζιέρες στην αρχή της ταινίας για να τον μάθει να σέβεται καθώς έχει ζητήσει να βρίσκεται εκτός γενικού πληθυσμού . Δεν τα καταφέρνει μετά την αντίστροφη μέτρηση και μένει με το αυτοσχέδιο μαχαίρι καρφωμένο στον ώμο . Σκοτώνει τον καλύτερο φίλο του λίγες μέρες μετά .
H Gina Carano ( HAYWIRE , FAST & FURIOUS 6 , DEADPOOL ) είναι η Veretta . Μαχητής στο παράνομο κύκλωμα . Εντυπωσιάζεται από τον τρόπο που ξεφτιλίζει κάτι λατίνους συμμορίτες ο Isaiah μετά από έναν αγώνα της και του δίνει τον τηλέφωνό της . Δεν την παίρνει ποτέ τηλέφωνο .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Eammon Walker ( UNBREAKABLE , TEARS OF THE SUN ) είναι ο James , ευέξαπτος νταβάς , βαρώνος της κόκας , προστάτης των πολεμικών τεχνών και μάνατζερ του γιγαντόσωμου "Σφυριού" . Σκοτώνει χωρίς δεύτερη σκέψη όσους δεν φέρνουν εις πέρας την δουλειά τους στην γειτονιά του , αλλά δεν θέλει να βρίζει κανείς μέσα στο σπίτι του γιατί δείχνει έλλειψη τρόπων . Πετάει αποφθέγματα του Στρατηγού Genghis Khan για την πλάκα του και έχει στο σπίτι του ντότζο για προπόνηση σπαθομαχιών . Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του δυνατό σπαθομάχο με υψηλό αίσθημα τιμής .
Θέλει να μπει στα βαθιά νερά των παράνομων αγώνων και προτείνει στον Isaiah να αγωνιστεί για εκείνον στους αγώνες που διοργανώνει μυστική οργάνωση πλουσίων που ακούει στο όνομα "Κοινοπραξία" . Εκεί κουμάντο κάνει ο Βρετανός έμπορος όπλων , Franklin McVeigh ( Julian Sands - GOTHIC , WARLOCK , NAKED LUNCH , BOXING HELENA ) . O McVeigh είναι μάνατζερ του καλύτερου μαχητή στον κόσμο , του "Ομορφόπαιδου" Price ( Matt Mullins - KAMEN RIDER: DRAGON KNIGHT , MORTAL KOMBAT: REBIRTH ) .
Το ομορφόπαιδο έχει σκοτώσει 4 ανθρώπους μέσα στο ρίνγκ και για να αναμετρηθεί κανείς μαζί του θα πρέπει να σκάσει στην Κοινοπραξία 5 εκατομμύρια δολάρια . O James θέλει να ταπεινώσει τον McVeigh για τις ρατσιστικές του απόψεις σχετικά με τους Αφροαμερικανούς και χρειάζεται τις ατσαλένιες γροθιές του Isaiah για να πετύχει τον σκοπό του - δεν του αρέσει να του λένε όχι όμως όταν ζητάει κάτι με το καλό , κάτι που ο Isaiah το κάνει .
Ο Isaiah έχει άλλα στο μυαλό του αφού έχει πλησιάσει τον παλαβό για άλλο λόγο .
Η Angela , η γυναίκα που έχει ο James δίπλα του συνέχεια μέσα στην κόκα είναι η πρώην γυναίκα του φίλου που είχε ο Isaiah μέσα στην φυλακή . Έχει δώσει βαρύ όρκο να την προσέχει όταν αποφυλακιστεί και αυτό σκοπεύει να κάνει : για αρχή την κλείνει σε κλινική αποτοξίνωσης ώστε να είναι σε κατάσταση να επισκεφτεί το παιδί της (το οποίο είναι φιλοξενούμενο στο ίδιο σπίτι με εκείνον) .
O James απαγάγει την Angela μέσα από την κλινική ώστε ο Isaiah να δεχτεί να παλέψει για εκείνον .
Κάτι που οδηγεί στην τελική αναμέτρηση του δράματος με τον Isaiah να νικάει εύκολα τον αντίπαλο αλλά να του δίνει την νίκη στο τέλος (κοστίζοντας λεφτά και ψυχική υγεία στον James) , για να αντιμετωπίσει στην συνέχεια τον άνθρωπο που είχε στο μάτι από την αρχή .
Όλα τελειώνουν καλώς και ο Isaiah χάνεται στο ηλιοβασίλεμα με ένα απόφθεγμα του Στρατηγού Genghis Khan να πλαισιώνει το καινούργιο του ταξίδι στο άγνωστο . Δεν μαθαίνουμε ποτέ από που ήρθε , τι εκπαίδευση είχε κτλ . Ίσως να ήταν η μετεμψύχωση του Μογγόλου στρατηλάτη που λειτουργεί ακόμη ως τιμωρία του Θεού πάνω σε όσους κάνουν μεγάλες αμαρτίες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.