Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

I AM WRATH (2016)


Γραμμένο από τους Yvan Gauthier ( σκηνοθέτης του NEOWOLF , editor στα THE PERFECT WEAPON , FEMALE FIGHT CLUB ) και Paul Sloan ( STILLETO , VIGILANTE DIARIES , THE NIGHT CREW ) .
Σκηνοθετημένο από τον Chuck Russell ( A NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS , THE BLOB , THE MASK , ERASER , THE SCORPION KING ) .
Στο Columbus η βία στους δρόμους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αυτό γίνεται απευθείας γνωστό στον θεατή αφού η ταινία ξεκινάει με αγχωτικές ειδήσεις για ληστείες , πυροβολισμούς και ανθρωποκυνηγητά , συνοδευόμενες από αληθινά μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα .
O John Travolta ( CARRIE , BROKEN ARROW , FACE/OFF , BATTLEFIELD EARTH , THE PUNISHER , KILLING SEASON ) είναι ο Stanley Hill . Ξέρει από μηχανές εσωτερικής καύσης για αυτό δουλεύει για μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες . Έχει μόλις ξαναβρεθεί με την πρώην γυναίκα του Vivian , η οποία τον παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο μετά από ταξίδι του στην California προς αναζήτηση δουλειάς σε μεγάλη εταιρία . Στο δρόμο για το αυτοκίνητο τους 3 απροσάρμοστοι τους την πέφτουν για λεφτά αλλά η μια κουβέντα οδηγεί στην άλλη και ο Stanley καταλήγει στο έδαφος , ενώ η γυναίκα του αρπάζει μια μαχαιριά στην καρδιά . Αναγκάζεται να ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν του και να ξαναπιάσει τα κρυμμένα όπλα που είχε τόσα χρόνια πίσω από τον τοίχο της ντουλάπας του για να αποδώσει ματωμένη δικαιοσύνη στους εγκληματίες που σκότωσαν την γυναίκα του όταν η αστυνομία αποδεικνύεται ανίκανη να κάνει την δουλειά της .
Ο Stanley ήταν μυστικός πράκτορας με δράση σε εμπόλεμες περιοχές κυρίως της Λατινικής Αμερικής και με την βοήθεια του καλού του φίλου και πρώην συμπολεμιστή Dennis ( Christopher Meloni - 12 MONKEYS , LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT , CALL OF DUTY: BLACK OPS III ) θα βρει και θα εξοντώσει ένα-ένα τα καθάρματα που έσβησαν το φως της αγαπημένης του . Η παρουσία του γίνεται αισθητή στον υπόκοσμο της γύρω περιοχής και πλέον τον αναζητούν για να του σκοτώσουν την οικογένεια και τον σκύλο . Επίσης η πίστη του θα ενισχυθεί μετά την κηδεία της πρώην συζύγου του αφού μετά από μια τυχαία ματιά στο βιβλίο του Ιερεμία θα χτυπήσει τατουάζ στην πλάτη όπου θα γράφει με κεφαλαία γράμματα : "ΕΙΜΑΙ Η ΟΡΓΗ" .
H Vivian Hill ( Rebecca De Mornay - THE HAND THAT ROCKS THE CRADLE ) δούλευε πάνω σε μια υπόθεση ενός αγωγού ο οποίος θα μόλυνε το νερό της κοινότητας και προκαλούσε πονοκέφαλο στον τοπικό κυβερνήτη . Φυσικά πίσω από την δολοφονία της κρύβεται ο διεφθαρμένος πολιτικός που θέλει να επανεκλεγεί και στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές . Ο κανακάρης του πολιτικάντη είχε καταγραφεί σε κινητό τηλέφωνο την ώρα που προσπαθούσε να συνεφέρει κοπέλα η οποία πέθανε από υπερβολική δόση διασκέδασης . Το συγκεκριμένο βίντεο βρίσκεται στην κατοχή του τοπικού βαρόνου της νύχτας Lemi K ( Paul Sloan ) , ο οποίος εκβιάζει καταστάσεις έχοντας με αυτόν τον τρόπο την προστασία της αστυνομίας . Ένας από τους ντήλερς του Lemi σκότωσε την Vivian για αυτό και η υπόθεση μπήκε με συνοπτικές διαδικασίες στο αρχείο ...
----------------------------------------
Είχα να δω αρκετό καιρό τον Travolta σε ταινία και πραγματικά το πρόσωπό του θυμίζει νεκρική μάσκα . Αφήνει την εντύπωση πως έχει κάτι το αφύσικο/βιονικό/cyborg πάνω του . Ειδικά το μαλλί/περουκίνι που εφαρμόζει ακριβώς πάνω στο κεφάλι . Κάτι δεν πηγαίνει καλά και αν ήμουν σκύλος και τον έβλεπα να μπαίνει μέσα στο καταφύγιο όπου υπάρχουν επιζώντες από την πυρηνική καταστροφή που προκάλεσε κάποιο στραβωμένο AI που συνειδητοποίησε την ύπαρξή του , θα του γαύγιζα .
Υπό άλλες συνθήκες η ταινία θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστή τον Steven Seagal . Ο χαρακτήρας του Travolta έχει παραπανίσια κιλά , εμφυτευμένο μαλλί και σωσίες που βλέπουμε την πλάτη τους στις σκηνές δράσης . Επίσης είναι πρώην Ειδικές Δυνάμεις/blackops/φάντασμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.