Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

INDEPENDENTS' DAY (2016)


Γραμμένο με πολλά δάνεια από συγκεκριμένη ταινία με παρόμοιο τίτλο από τον Geoff Meed ( UNIVERSAL SOLDIERS , I AM OMEGA , BERMUDA TENTACLES ) και σκηνοθετημένο από την σταθερή κινηματογραφίστρια της Asylum , Laura Beth Love ( THE CO-ED AND THE ZOMBIE STONER , MEGASHARK VS COLOSSUS , SHARKNADO 3: OH HELL NO! ) , η οποία δάνεισε και την φωνή της στην Εξωγήινη Βασίλισσα εδώ .
Η πρώτη επαφή με τους εξωγήινους έγινε με τεράστια διαστημόπλοια να εμφανίζονται πάνω από τις πρωτεύουσες των μεγαλύτερων χωρών του πλανήτη , αλλά δυστυχώς το βίαιο τελεσίγραφο παράδοσης που επιβάλουν στους κατοίκους της Γης δεν είναι ευκαιρία για χαρές και πανηγύρια .
Τα μαχητικά αεροσκάφη πέφτουν σαν μύγες μπροστά στην υπεροχή των εξωγήινων αντιπάλων τους ενώ ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διατάζει χρήση πυρηνικών χωρίς κανένα αποτέλεσμα - ακριβώς όπως και στο INDEPENDENCE DAY (1996) αλλά με μικρότερης έκτασης εκρήξεις και γενικότερο προϋπολογισμό παραγωγής .
Οι "Ορίονες" (έτσι αυτοαποκαλούνται οι επισκέπτες) καταστρέφουν άμεσα όλα τα πυρηνικά της Αμερικής και μέσα στις επόμενες 2 ώρες απειλούν να καταστρέψουν κάθε στρατιωτική βάση πάνω στον πλανήτη αφού θεωρούν τους κατοίκους του βίαιους και θέλουν να προστατευτούν . Επόμενο βήμα η μετατόπιση πληθυσμού . Οι επισκέπτες υποτίθεται πως θέλουν να μεταφέρουν τους ανθρώπους σε ασφαλές μέρος με σκοπό να ξαναρχίσουν τον πολιτισμό τους από την αρχή . Υπάρχει μια νέα διορία 120 ωρών για εκκένωση του πλανήτη - με προειδοποίηση πως όσοι επιλέξουν να μείνουν πίσω θα εξολοθρευτούν . Η επικοινωνία με την γήινη αντιπροσωπία όλες αυτές τις ώρες αγωνίας γίνεται μέσω μιας οθόνης που δείχνει ραδιοκύματα .
Την ίδια στιγμή μια Αμερικάνικη παραμιλιταριστική οργάνωση που λέγεται "Η Γη Πρώτα" χαλάει τα σχέδια της νωθρής κυβέρνησης αρχίζοντας τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των νέων μας αρχόντων και με το δίκιο τους , αφού οι διαστημικοί φρίκουλες παίρνουν όσους επιβιβάζονται μέσα στα "πλοία διαφυγής" και τους αμολάνε στο κενό του διαστήματος (η ίδια η Βασίλισσα τους αποκαλύπτει στην Αντιπρόεδρο της Αμερικής πως ήρθαν στον πλανήτη με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το αίμα των ανθρώπων ως ενέργεια) !
Με συλλογιστική αφοπλιστικότητα τύπου θα-ελέγξω-το-Mothership-με-τάμπλετ-κολλημένο-στο χέρι-με-μονωτική-ταινία-και-θα-το-πιστέψεις , οι γήινοι καταφέρνουν να υποκλέψουν τον έλεγχο των εξωγήινων διαστημόπλοιων και να αποτρέψουν τον αφανισμό τους μέσα σε μιάμιση ώρα ανούσιας δραματολογίας μεταμεσονύκτιου προγράμματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.