Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

THE ASIAN CONNECTION (2016)


Γραμμένο από τους D. Glase Lomond ( CURSE OF ALCATRAZ , LOCKED DOWN ) και Tom Sizemore ( NATURAL BORN KILLERS ) .
Σκηνοθετημένο από τον Daniel Zirilli ( BLACK SPRINGBREAK , LEGENDZ OF RAP , CIRCLE OF PAIN ) .
Γνωστό και ως THE MEXICAN CONNECTION για άγνωστο λόγο (η ταινία είναι γυρισμένη στην Ταϋλάνδη και δεν υπάρχει ίχνος του Danny Trejo μέσα στους ΑΣΙΑΤΕΣ γκάνγκστερ) .
Ο Καλός :
Ο John Edward Lee ( english punk στο THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 2 , punk#1 στο TERMINATOR: GENISYS ) είναι ο Jack . Δεν κάνει τον πάνκη εδώ , αλλά ζει με τους δικούς του κανόνες και ληστεύει τράπεζες με τον επίσης επαναπατρισμένο δυτικό στην Νοτιοανατολική Ασία Sam . Όταν ληστέψουν χρήματα που ανήκουν σε βαρόνο της πρέζας από τις τράπεζες που ξαλαφρώνουν , θα γίνουν στόχος της άγριας συμμορίας του . Ο άνθρωπος που στέλνει το αφεντικό να πάρει τα λεφτά του πίσω , ο Nirtan ( Sahajak Boonthanakit - STREET FIGHTER: THE LEGEND OF CHUN LI , THE MARINE 2 ) , εκβιάζει τον Jack και τον βάζει να ληστεύει τράπεζες για εκείνον , χωρίς την έγκριση του μεγάλου αφεντικού . Ο "Ασιάτης σύνδεσμος" όπως αναφέρεται στον εαυτό του κλείνοντας το μάτι στον τίτλο της ταινίας , θέλει να πλουτίσει γρήγορα έχοντας άγνοια κινδύνου .
Ο Michael Jai White ( ANDROID COP ) είναι ο "Άπληστος Greg" . Ο Jack στρέφεται σε αυτόν για βοήθεια και του ζητάει να του πουλήσει βαρύ οπλισμό για ληστέψει ακόμη περισσότερες τράπεζες . Εμφανίζεται σε μια σκηνή μόνο .
Το Αίσθημα :
H Pim Bubear ( NINJA: SHADOW OF A TEAR , THE MAN WITH THE IRON FISTS 2 ) είναι η Avalon , η κοπέλα του Jack . Νομίζει πως ζει σε παραμύθι και πως ο πρίγκιπάς της δεν είναι κάτι περισσότερο από εξυπνάκιας φτωχοδιάβολος που ληστεύει τράπεζες για να ζήσει την μεγάλη ζωή χωρίς να χρειάζεται να δουλέψει . Όταν ο φίλος του χάσει την ζωή του , παίρνει μαζί του την Avalon η οποία ξέρει από όπλα και αρχίζουν μαζί την νέα τους ζωή στην παρανομία . Δεν υπάρχει καλό τέλος σε αυτό το παραμύθι .
Ο Κακός :
Ο Steven Seagal ( STEVEN SEAGAL: LAWMAN ) είναι ο Gan Sirankiri , λευκός που κάνει καριέρα αρχηγού εγκληματικού συνδικάτου εμπορίας ναρκωτικών στην Καμπότζη . Ερασιτέχνης κηπουρός , μάστερ πολεμικών τεχνών . Ο ΖΕΝ Gan έχει ξεπαστρέψει κάθε ανταγωνισμό στην νύχτα γιατί απλά είναι ο καλύτερος στην βία , την οποία και θεωρεί τελευταία λύση . Όταν μαθαίνει πως του έκλεψαν βέβαια 200 χιλιάρικα , το ζεν πάει περίπατο και απειλεί με εισαγωγή κλαδευτηριού σε μάτι όποιου δεν καταφέρει να του φέρει τα λεφτά του πίσω .
Για πνευματικός άνθρωπος αργεί πολύ να καταλάβει ποιος του κλέβει επιπλέον χρήματα από τις στοχοποιημένες τράπεζες που διατηρεί τους λογαριασμούς του και ψάχνει έναν-έναν όσους βρίσκονται υπό τις διαταγές του , μοιράζοντας κλωτσιές για να επικυρώσει το σοβαρό των προθέσεών του (μπαίνει ακόμη και μέσα σε αυτοσχέδιο ΜΜΑ κλουβί για να ξεθυμάνει πλακώνοντας έναν κτηνάνθρωπο) .
ΑΜΗΧΑΝΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ :
Δεν την βλέπουμε αλλά αφήνεται να εννοηθεί την πρώτη φορά , αφού μετά από λόγο στους υποτακτικούς του , το αφεντικό μπαίνει σε δωμάτιο μαζί με ντόπιο γκομενάκι το οποίο και χτυπάει παιχνιδιάρικα στα αχαμνά δύο φορές .
Την δεύτερη εκείνη λικνίζεται αισθησιακά μπροστά του ενώ ο δάσκαλος είναι καθιστός στο κρεβάτι με όλα του τα ρούχα και ετοιμάζεται να της χτυπήσει φιλικά την πλάτη .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ :
Ο Niran πετάει από παράθυρο κάποιον που προσπάθησε να τον σκοτώσει , αφού του καρφώνει σπασμένο μπουκάλι σαμπάνιας στο στομάχι .
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
Στην αρχή της ταινίας ο Seagal λύνει τις διαφορές του με τοπικό λήσταρχο στην Καμπότζη και παλιό του φίλο μέσα στο μπαρ του . Παλεύουν με μαχαίρια και τον στέλνει ιπτάμενο πάνω σε τραπέζι . Η πόλη δεν τους χωράει και τους δύο οπότε ο άλλος έπρεπε να φύγει με βίαιο τρόπο .
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ :
Κανένα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ :
Εξεφτελισμός ΜΜΑ τέρατος .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Κορακί μαλλί και μούσι . Φαρδιά ρούχα δασκάλου τάι-τσι .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Μαύρα ρούχα , μαύρη μπαντάνα , χρυσό μυστικιστικό περιδέραιο . Κινέζικη γκαρνταρόμπα . ΖΕΝ χρήση βίας .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Η κλιμάκωση δεν έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα γιατί τελικά ο θεατής μαθαίνει να συμπαθεί τον Jack . Πεθαίνει από σφαίρες και όχι από περιφορά σώματος μέσα σε δωμάτιο από γυρισμένο καρπό . Αφήνει την κοπέλα να ζήσει . Υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να τους προσλάμβανε να δουλεύουν για εκείνον .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.