Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

SNIPER: SPECIAL OPS (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο ανάμεσα σε μπικίνι περιπέτειες και Χριστουγεννιάτικες κομεντί τρίτης διαλογής από τον Fred Olen Ray ( DIRTY BLONDES FROM BEYOND ) .
Γυρισμένο στην  ηλιόλουστη Καλιφόρνια .
Ο Καλός :
Ο Steven Seagal είναι ο ελεύθερος σκοπευτής Λοχίας Jake Chandler . Είναι τα "μάτια από ψηλά" μιας επίλεκτης ομάδας ειδικών δυνάμεων η οποία έχει σταλεί σε ένα χωριό του Αφγανιστάν με σκοπό να επιστρέψει στην πατρίδα έναν Αμερικανό πολιτικό που είχε πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν . Η αποστολή είχε επιτυχία αλλά μετά από μια προδοτική ανταλλαγή πυρών με εχθρούς ο Jake μένει πίσω για να προστατεύσει έναν τραυματισμένο στρατιώτη και σταδιακά δένεται μαζί του γιατί του θυμίζει τον νεκρό , μικρότερο αδελφό του . Η ομάδα επιστρέφει παρά τις διαφορετικές διαταγές από τους ανωτέρους για να βοηθήσει την κατάσταση και ο Jake μοιράζει ζεν σφαίρες από το παράθυρό του .
Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΜΑΔΑ :
Ο Tim Abell ( MEGA SHARK VS KOLOSSUS ) είναι ο Λοχίας Vic Mosby . Αντί να ακολουθήσει τις διαταγές του Ταγματάρχη και να επιστρέψει στην βάση ένα φορτηγό με καύσιμα και πυρομαχικά , πηγαίνει πίσω στον Jake .
O Paul Logan ( MEGA PIRANHA , COBRAGATOR ) είναι ο Charlie .
O WWE πρωτοπαλαιστής Rob Van Dam ( 3-HEADED SHARK ATTACK ) είναι ο Vasquez .
O Jason-Shane Scott ( RETURN OF THE KILLER SHREWS ) είναι ο Tyler .
Όλο το team τα έχει βάλει με κρυπτοζωϊκά θεριά κάποια στιγμή στην καριέρα του .
Το Αίσθημα :
Η Charlene Amoia ( HOW I MET YOUR MOTHER ) είναι η δυναμική φωτογράφος πολέμου , Janet Conrad . Μπαίνει κρυφά στο φορτηγό των στρατιωτών και ακολουθεί την ομάδα στον όλεθρο της μάχης για να βγάλει καλές φωτογραφίες . Αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας .
Ο Κακός :
O Shary Nassimi είναι ο αρχηγός των Αφγανών τρομοκρατών , Abdul Azim Abad . Στέλνει ορδές επαναλαμβανόμενων λευκών κομπάρσων με μαντήλες τυλιγμένες στα μούτρα στους άντρες της ομάδας . Μέχρι να τον δούμε στο 70στο λεπτό της ταινίας ακούμε για αυτόν πόσο σατανικός είναι .
Οι Αμερικάνοι έχουν τον εγγονό του και την νύφη του και τους θέλει πίσω . Στην στημένη ανταλλαγή η φωτογράφος κολλάει πάνω του μια αρμαθιά χειροβομβίδες και τον ανατινάζει μετά από κλωτσιά στα αχαμνά .
ΑΜΗΧΑΝΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ :
Καμία . Η φωτογράφος γνωρίζει τον Seagal λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους οπότε δεν προλαβαίνει να γίνει κάτι μεταξύ τους . Τον ρωτάει αν όντως είναι τόσο καλός όσο λένε όλοι για εκείνον πριν τον τραβήξει φωτογραφία .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ :
O Seagal αράζει κοντά σε παράθυρο με σταυρωμένα χέρια , οπότε δεν χρειάζεται να περάσει κάποιον μέσα από αυτό .
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
Δεν υπάρχει κανένα μπαρ στο Αφγανικό χωριό .
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ :
Κανένα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ :
Ξεκινάει το άσχημο προηγούμενο όπου ο Seagal κάθεται κοντά πίσω από την οπλάρα του και σκοπεύει τον κόσμο . Το ζεν σκοπευτήριο υπήρχε από πριν στο ειδικό σετ ικανοτήτων του , αλλά εδώ τα δίνει όλα καθώς είναι συνήθως πίσω από ένα σκόπευτρο .
Ανάποδο sniper καπέλο με ακουστικά σκοπευτηρίου .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Κολάζ του προσώπου του Seagal σε άλλο σώμα στο εξώφυλλο του dvd . Μασιφ κορακί μούσι . Ζεν sniper . Κομπάρσος για τα πλάνα της πλάτης .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Καμία πνευματικότητα μέσα στην κόλαση του πολέμου , πέρα από αυτή του ΖΕΝ sniper .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Σφαίρες στο κεφάλι .
Ανατίναξη πυρομαχικών που μάλλον είναι stock footage από άλλη ταινία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.