Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

GUTSHOT STRAIGHT (2014)


 Γραμμένο από τον Jerry Rapp και σκηνοθετημένο από τον Justin Steele ( SERGEANT X ) .
Ο Καλός :
Ο νεαρός τζογαδόρος Jack ( George Eads - CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION ) χρειάζεται άμεσα μετρητό και για να βγάλει γρήγορο χρήμα κάνει αψυχολόγητη συμφωνία με γλυκομίλητο πλούσιο τύπο στο Las Vegas . Θα μπλέξει άσχημα με επικίνδυνους ανθρώπους .
Ο Jack είναι χωρισμένος και συνηθίζει να απογοητεύει την κόρη του με το να μην εμφανίζεται για να περάσει ώρα μαζί της .
Το Αίσθημα :
Η Annalynne McCord ( 90210 ) είναι η μοιραία May - περισσότερα παρακάτω .
ΛΟΙΠΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ :
Ο Mark D. Espinoza ( BEVERLY HILLS 90210 , ο Λατίνος μπάρμαν/δικηγόρος που παντρεύτηκε την Andrea ) κάνει τον γκρουπιέρη . Χρωστάει και σε αυτόν ο Jack .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Steven Seagal ( UNDER SIEGE ) είναι ο Paulie Trunks , δευτερεύοντας χαρακτήρας που εμφανίζεται σχεδόν σε 3 σκηνές σε όλη τη ταινία . Ο Jack του χρωστάει λεφτά και εκείνος τα θέλει πίσω . Είναι λογικός άνθρωπος παρόλα αυτά και τον αφήνει να ζήσει μέχρι να του τα επιστρέψει - του δίνει ένα περίστροφο και τον στέλνει στην ευχή με την ελπίδα πως δεν θα τον απογοητεύσει (και αυτόν) - σκηνή που επαναλαμβάνεται δύο φορές για άγνωστο λόγο (μάλλον η πρώτη ήταν από το μέλλον) .
Ο Paulie έχει το ενεχυροδανειστήριο βιτρίνα για γυμναστήριο MMA μαχητών (;) .
Το Tranks είναι παρατσούκλι γιατί όταν είχε σκοτώσει για πρώτη φορά είχε ξεχάσει για πολύ καιρό το θύμα του μέσα στο πορτμπαγκάζ (trunk - το οποίο σημαίνει και μαγιό/βερμούδα που αν κρίνω από το χαβανέζικο πουκάμισο θα κόλλαγε επίσης , αλλά δεν είναι τόσο σκληρό για παρατσούκλι υπό αυτή την έννοια) του αυτοκινήτου του .
O Vinnie Jones ( SUBMERGED ) είναι ο Carl . Δουλεύει για τον Paulie δέρνοντας κόσμο (κυρίως τον Jack , γιατί το αφεντικό χάνει την υπομονή του κι ας τον συμπαθεί κατά βάθος) , ή απλά αράζει στο γυμναστήριό του και τσεκάρει τους αθλητές .
O Stephen Lang ( AVATAR , TERRA NOVA , SALEM ) είναι ο Duffy Sereglia . Γνωρίζει τον Jack σε μια παρτίδα και του προτείνει να παίξει για εκείνον για αρκετά λεφτά . O Jack αρχικά αρνείται , αλλά τα χρέη του , τόσο προς τον Paulie , όσο και προς όλους τους υπόλοιπους δεν λένε να μειωθούν . Συμφωνεί να συναντηθεί με τον αινιγματικό άγνωστο αλλά ο Duffy δεν τον θέλει για χαρτοπαιξία . Τον προσκαλεί σπίτι του και την ίδια ώρα τον προκαλεί λέγοντας του πως θα του δώσει 10 χιλιάδες δολάρια αν καταφέρει και κάνει σεξ με την καυτή May η οποία υπάρχει απλά εκεί . Τα πολλά λόγια θα γίνουν πράξεις και τελικά ο Duffy θα καταλήξει με σπασμένο σβέρκο κοντά στην πισίνα του και ο Jack με μια μαύρη τσάντα γεμάτη 50 χιλιάδες δολάρια και μια κοπέλα που δεν ξέρει πότε να σταματήσει να αναπνέει σεξουαλικότητα γεμίζοντας λαγνεία τον χώρο .
Η May προτείνει να μην καλέσουν την αστυνομία γιατί ο Jack δεν ξέρει που έχει μπλέξει και θα πεθάνει . Θάβει τον Duffy στην έρημο και στην συνέχεια θέλει να σκοτώσει και τον αδελφό του τον Lewis ( Ted Levine - ο Buffalo Bill στο SILENCE OF THE LAMBS ) ο οποίος μάλλον έχει καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά . Από την άλλη ο Lewis θέλει την May νεκρή και απειλεί την ασφάλεια της κόρης του Jack για να τον αναγκάσει να συμφωνήσει να την καθαρίσει . Τόσο ο Jack όσο και ο θεατής , δεν ξέρει τι του γίνεται γιατί την έχει ερωτευτεί ...
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Κορακί μαλλί δράκουλα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ :
Πρώτη φορά τον βλέπουμε να καπνίζει πούρο . Πρώτη φορά τον ακούμε να μιλάει με μπουκωμένη προφορά Δον Κορλεόνε .
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
Παρόλο που περίμενα να πέσουν μερικές μέσα σε κάποιο καζίνο , στα οποία υπάρχει μπαρ , δεν άνοιξε ρουθούνι . Παρακολουθούμε μια βαρετή παρτίδα στην αρχή της ταινίας με κοντινά σε φάτσες και χαρτιά . Ο Seagal έχει ένα τεράστιο μπαρ στο γραφείο του .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ :
Καμία .
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ :
Περίστροφο που πυροβολεί προς τα πίσω .
ΑΜΗΧΑΝΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ :
Ευτυχώς ο Seagal δεν χτυπάει φιλικά στην πλάτη την Annalynne McCord . Ο Eads από την άλλη θα έχει να θυμάται στην σκηνή με το χαμούρεμα στην πισίνα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Νιώθει πράγματα . Νιώθει πως ο Jack δεν τον επισκέπτεται την δεύτερη φορά για να του δώσει πίσω τα λεφτά του , αλλά για να του ζητήσει κάτι .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Ο Paulie δίνει στον Jack ένα περίστροφο το οποίο πυροβολεί προς τα πίσω . Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να ξεχωρίσει ποιοι είναι φίλοι του όταν χρειαστεί . Όταν η May πάει να τον σκοτώσει για να καλύψει τον φόνο του Duffy , τρώει αναμενόμενα την σφαίρα στα μούτρα .
Πυροβολεί τον Lewis στον ώμο ακολουθώντας τακτική έφοδο σερίφη προς το τέλος της ταινίας , σώζοντας έτσι τον Jack .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.