Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

CODE OF HONOR (2016)

 
"θα έδινες την ζωή σου για να σώσεις τον κόσμο αν δεν γνώριζε κανείς ότι το έκανες ;"
- Robert Sikes .
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Michael Winnick ( SHADOW PUPPETS , GUNS GIRLS AND GAMBLING ) .
Κυκλοφόρησε κατευθείαν-σε-dvd 3 μέρες μετά το SNIPER: SPECIAL OPS (2016) και 7 πριν το THE ASIAN CONNECTION (2016) .
Ο Καλός :
Ο Steven Seagal ( ABOVE THE LAW ) είναι ο Λοχαγός Robert Sikes , πρώην Ειδικές Δυνάμεις με έφεση στην μάχη σώμα-με-σώμα και στην χρήση όπλων , νυν "φάντασμα"/τιμωρός του εγκλήματος . Είναι εκπαιδευμένος να μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον και τα έχει βάλει με ολόκληρους στρατούς ανά την υφήλιο . Ενώ βρισκόταν σε μια αποστολή στο Αφγανιστάν , η γυναίκα του και το παιδί του σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς διερχόμενου αυτοκινήτου συμμοριτών . Από τότε έχει ιερή αποστολή να καθαρίσει την πόλη του από όλους τους εγκληματίες (από απλούς γκάνγκστερ μέχρι διεφθαρμένους πολιτικούς) . Λειτουργεί μεθοδικά και χωρίς οίκτο μέχρι να βρει αυτούς που σκότωσαν την οικογένεια του .
Ο Craig Sheffer ( NIGHTBREED ) είναι ο Ειδικός Πράκτορας William Porter , πρώην μαθητευόμενος του Sikes , νυν FBI - ή τουλάχιστον έτσι συστήνεται σε όσους δεν τον ξέρουν . Συνεργάζεται με την αστυνομία και συγκεκριμένα με τον ντετέκτιβ James Peterson ( Louis Mandylor , αδελφός του Costas - THE QUEST , ANGEL BLADE , GANG OF ROSES ) με σκοπό να βοηθήσει στην σύλληψη του μέντορά του ο οποίος είναι εκτός ελέγχου και γεμίζει τους δρόμους με πτώματα .
Είναι εξίσου φονικός με τον Sikes και τον περνάνε για τον τιμωρό μετά από ένα ατυχές γεγονός με δύο ληστές που έσφαξε σε ένα δρομάκι . Τα αρχεία του φτάνουν αργά από το Πεντάγωνο στα χέρια της Αστυνομίας . Ο παρασημοφορεμένος Ταγματάρχης Porter έχει δει δράση σε Κουβέιτ και Αφγανιστάν αλλά απολύθηκε χωρίς τιμές λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς λίγο μετά την εξαφάνιση του Sikes πάνω στο καθήκον . Ο Porter χρησιμοποιεί την προσωπικότητα και την ταυτότητα του Sikes για να ανταπεξέλθει στον χωρισμό από την οικογένεια του ...
Το Αίσθημα :
H Helena Mattsson ( SURROGATES , IRON MAN 2 , 666 PARK AVENUE , AMERICAN HORROR STORY ) είναι η μόνη μητέρα/stripper , Keri  Green . Εκείνη ανησυχεί για το άρρωστο παιδί της και ζητά από μια συνάδελφο να την αντικαταστήσει . Βρισκόταν στο στριπτιζάδικο όταν γινόταν μια αγοραπωλησία ναρκωτικών , με τον ξάγρυπνο Sikes να παρακολουθεί τους πάντες , από κωλαράκια στην πίστα μέχρι σακουλάκια πρέζας που αλλάζουν χέρια . Όταν ανατιναχτεί το μαγαζί , εκείνη θα λείπει γιατί της τηλεφώνησαν από το σχολείο του γιού της , αλλά θα γίνει η μοναδική μάρτυρας που είδε τελευταία τον μεσήλικα τιμωρό του εγκλήματος (γνωστό και ως "ο τρομαχτικός τύπος στο τελευταίο τραπέζι που δεν δίνει φιλοδώρημα") .
Ο Κακός :
Ο James Russo ( BEVERLY HILLS COP , THE VINEYARD , DONNIE BRASCO , THE NINTH GATE , DJANGO UNCHAINED ) είναι ο Romano , ο αδίστακτος αρχιμαφιόζος της πόλης . O "Sikes" του σκοτώνει τους στρατιώτες του και του καταστρέφει τα νυχτερινά κέντρα . Βάζει τους άντρες του να απαγάγουν την Keri για να μάθει με την βία ποιος είναι ο μυστήριος τύπος που του κάνει οικονομική ζημιά . Ο "Sikes" τον πυροβολεί στο κεφάλι την στιγμή που πάνε να τον βάλουν μέσα σε περιπολικό .
ΑΜΗΧΑΝΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ :
Καμία γιατί ο Seagal είναι φανταστικός χαρακτήρας και δεν υπάρχει .
ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ :
Ο Seagal περνάει μέσα από παράθυρο φωταγωγού μόνος του για να αποφύγει την αστυνομία .
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΕ ΜΠΑΡ :
Ανατινάζει στριπτιζάδικο . Πυροβολισμοί και μαχαιριές σε άλλο νυχτερινό κέντρο .
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΟΠΛΑ :
Καμία δημιουργικότητα σε αυτόν τον τομέα .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΆ :
Για πρώτη φορά ο χαρακτήρας του Seagal είναι δημιούργημα της φαντασίας ενός άρρωστου μυαλού .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Μασίφ κορακί μούσι . Πουράκλα . Ανάποδο καπέλο sniper και ακουστικά . Την αράζει σε ψηλά σημεία και μοιράζει σφαίρες σε κούτελα . Κασκαντέρ πλάτης . Αργό περπάτημα με έκρηξη στον φόντο . Εκπαιδευμένος να είναι "φάντασμα" . Μονομαχία με μαχαίρια .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
ZEN Sniper .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Σφαίρες σε σαγόνια , λαιμούς και κεφάλια . Μαχαίρια σε λαιμό . Πυροβολισμός πάνκη πρεζάκια στα αρχίδια την ώρα που τον χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα μέσα σε λασπόνερα (!) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.