Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

IP MAN 3 (2015)


Γραμμένο από τους Tai-Li Chan ( IP MAN 1&2 , THE MONKEY KING ) Lai-yin Leung ( RIGOR MORTIS , SPL2: A TIME FOR CONSEQUENCES ) και Edmond Wong ( DRAGON ΤIGER GATE ) . Σκηνοθετημένο από τον Wilson Yip ( KILLZONE , IP MAN 1&2 ) .
Ο Yuen Woo-Ping χορογραφεί την δράση .
Ο Donnie Yen ενσαρκώνει τον μεγάλο δάσκαλο για τελευταία φορά .
Στην τρίτη ταινία της σειράς βρισκόμαστε στο Hong Kong του 1959 και ο πλέον λαϊκός ήρωας/δάσκαλος πολεμικών τεχνών/χαμηλών τόνων χαρακτήρας Ip Man απολαμβάνει το τσιγαράκι του μην έχοντας καμία σκοτούρα στο κεφάλι του . Μέχρι βέβαια οι τοπικοί γκάνγκστερς να αρχίσουν να δημιουργούν προβλήματα για χάρη Αμερικανού επενδυτή με την Βρετανική αστυνομία να κάνει τα στραβά μάτια .
Πέρα από τους απροσάρμοστους που προσπαθούν να επιβληθούν , τους δυτικούς διαβόλους που  έχουν καταλάβει την περιοχή και τον συμμαθητή του Ip Man που θέλει να αποδείξει πως το δικό του wing chun είναι το αυθεντικό , ο Ip Man θα αντιμετωπίσει ένα αντίπαλο τον οποίο δεν μπορεί να κάνει καλά με τις βελούδινες γροθιές του : τον καρκίνο της γυναίκας του , Cheung Wing-Sing ( Lynn Hung ) .
O Jin Zhang ( THE GRANDMASTER , SPL2 ) είναι ο Cheung Tin-chi . Σέρνει καρότσι , αλλά τις ελεύθερες ώρες του σπάει κόκαλα σε παράνομους αγώνες για να μαζέψει χρήματα και να φτιάξει δική του σχολή Wing Chun . Στα καταγώγια που παλεύει μπλέκει με τον υπεύθυνο που οργανώνει το θέαμα και μετά από εκβιασμό αναγκάζεται να σπάσει τα χέρια ενός παλιού δασκάλου πολεμικών τεχνών για να μεγαλώσει το κομπόδεμα .
Καταφέρνει να φτιάξει την σχολή του αφού πρώτα πλακώσει όλους τους υπόλοιπους δασκάλους της περιοχής , αλλά επιμένει σε μονομαχία με τον Ip Man . Το δικό του wing chun είναι το αυθεντικό και θέλει να το μάθουν όλοι . Μετά από δύο συνεχόμενες γροθιές των τριών ιντσών μαθαίνει τι πάει να πει σεβασμός ...
Ο/Οι Κακός/οι :
Οι κακοί γενικά είναι οι δυτικοί διάβολοι , οι υπόλοιποι είναι απλά μπερδεμένοι χαρακτήρες που δημιουργούν προβλήματα στον Ip Man :
Ο Mike Tyson ( THE HANGOVER PART 2 ) είναι ο Frank . Δεν τον λες τελείως κακό τύπο . Απλά διευθύνει με σιδερένια γροθιά ένα ντόπιο συνδικάτο εγκλήματος που οργανώνει παράνομους αγώνες πολεμικών τεχνών και θέλει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του αγοράζοντας οικόπεδα , όχι πάντα με την συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους ! Ο τύπος έχει κινέζα γυναίκα και αγαπάει το παιδί της σαν δικό του . Αυτό το καταραμένο wicng chun όμως του σπάει τα νεύρα . Θέλει να αποδείξει πως το μποξ είναι ανώτερο . Δίνει 3 λεπτά διορία στον Ip Man με το ρολόι . Έτσι και αντέκθει τα θανατηφόρα γρονθοπήματα της μαύρηθ ατμομηχανήθ θα τον αφήθει να ζήθει . Στα γυρίσματα της μάχης με τον Yen ο Tyson τελικά ράγισε το δάχτυλό του .
O Patrick Tam ( ZU WARRIORS ) είναι ο Ma King Sang . Δουλεύει για τον Frank και του δίνει μερίδιο από τα κέρδη των αγώνων . Το πρωί εργάζεται στην Western Union , εταιρία συμφερόντων δυτικών διαβόλων . Το κουνγκ φου του δεν λέει πολλά . Είναι απλά θρασύδειλος .
Ο κασκαντέρ του Tony Jaa στο SKIN TRADE (2014) , Sarut Khanwillai είναι ο Thai μαχητής που προσλαμβάνεται από τον Ma King-Sang να κανονίσει μια και καλή τον Ip Man . Τον πετυχαίνει μέσα σε ασανσέρ στον 4 όροφο κτηρίου μαζί με την άρρωστη γυναίκα του . Στον τρίτο κατεβαίνουν και ακολουθεί καροτσάκι σφαλιάρας για όλους τους υπόλοιπους ορόφους μέχρι το εισόγειο . Τα τατουάζ προσευχές δεν τον βοηθούν να ξεπεράσει σε τεχνική την ήρεμη δύναμη του δασκάλου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.