Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

LONDON HAS FALLEN (2016)


"Pack your bags and go back to Fuckghanistan or where ever you came from !"
- Ειδικός Πράκτορας Mike Banning .
 
Γραμμένο με υπερπατριωτική ευαισθησία και διάθεση για ατακαδόρικη πλακίτσα από τους Chad St. John ( REPLICAS , XXX: THE RETURN OF XANDER CAGE ) , Christian Gudegast ( A MAN APART ) , Katrin Benedict ( OLYMPUS HAS FALLEN , THE EXPENDABLES 3 ) και Creighton Rothenberger ( OLYMPUS HAS FALLEN , THE EXPENDABLES 3 ) .
Σκηνοθετημένο από τον Ιρανό Babak Najafi ( EASY MONEY: HARD TO KILL ) , καθώς ο σκηνοθέτης της προηγούμενης ταινίας Antoine Fuqua αρνήθηκε να σκηνοθετήσει την συνέχεια γιατί δεν του άρεσε το σενάριο .
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δολοφονείται και οι παγκόσμιοι ηγέτες των δυτικών κρατών παρευρίσκονται στην κηδεία που γίνεται στην Μεγάλη Βρετανία . Φυσικά οι τρομοκράτες (που αυτή τη φορά είναι κλασικοί αραβόφωνοι εγκληματίες) δεν αργούν να χτυπήσουν και σκοτώνουν τους περισσότερους από αυτούς , κρατώντας τελευταίο τον Πρόεδρο της Αμερικής για live εκτέλεση στο internet !
Τα αστειάκια της Βρετανικής Μυστικής υπηρεσίας περί Kardasians , cheerleader συνοδείας και καουμπόηδων τους βγαίνουν ξινά αφού βρίσκονται σύντομα με κατεβασμένα τα σώβρακα .
O Aaron Eckhart ( THE DARK KNIGHT , BATTLE LOS ANGELES , FRANKENSTEIN ) είναι ο Πρόεδρος της Αμερικής Benjamin Asher . Συνεχίζει να είναι κολλητάρι με τον Πράκτορα Banning ο οποίος δεν σταματάει ποτέ να είναι υπεύθυνος για την προσωπική του ασφάλεια . Συνεχίζει επίσης να αγνοεί τον γιό του σε κάθε ευκαιρία για να μιλήσει σε σημαντικά τηλεφωνήματα , γεγονός που πιθανότατα να οδηγήσει τον νεαρό στο να γίνει ο κακοποιός της τρίτης ταινίας αν γυριστεί ποτέ και να απαγάγει το παιδί του Πράκτορα Banning για εκδίκηση .
Ο Morgan Freeman ( ROBIN HOOD: PRINCE OF THIEVES , DEEP IMPACT ) είναι ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Αμερικής Allan Trumbull . Πάλι βγάζει το περισσότερο μέρος της ταινίας μέσα σε δωμάτιο αντιμετώπισης κρίσεων χαλαρώνοντας την γραβάτα του για να μην του έρθει εγκεφαλικό από τις ακραίες καταστάσεις που καλείται να ξεπεράσει . Σε αναπτερωτικό τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον λαό / προειδοποιητικό προς όλους όσους απειλούν την ελευθερία αναφέρει χαρακτηριστικά πως "Η Αμερική θα σηκωθεί και να μην κάνουν λάθος . Θα τους βρει και θα τους καταστρέψει (η Αμερική , όχι ο ίδιος) ..." .
O Gerard Butler ( 300 , GAMER , OLYMPUS HAS FALLEN , GODS OF EGYPT ) είναι ο Ειδικός Πράκτορας Mike Banning . Πρώην Ειδικές Δυνάμεις , Πρώην δουλειά γραφείου στο νομισματοκοπείο απεναντι από τον Λευκό Οίκο , Πρώην Προεδρική Φρουρά και πλέον νυν Προεδρική Φρουρά , Για Πάντα Κολλητός με τον Πρόεδρο της Αμερικής . Η γυναίκα του περιμένει το πρώτο τους παιδί και το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι που να βρει κουβερτάκια από κέβλαρ για την ατσαλένια κούνια του μωρού ! Σκέφτεται να παραιτηθεί και ετοιμάζει συγκινητικό email για να το στείλει στην υπηρεσία του , όταν μαθαίνει τα τραγικά νέα του θανάτου του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας από την τηλεόραση και καλείται στον Λευκό Οίκο για να οργανώσει το ασφαλές πρόγραμμα συνοδείας του Προέδρου στην κηδεία . Φυσικά όλα θα πάνε στραβά , 5 ηγέτες κρατών θα βρουν φριχτό θάνατο (ο Πρωθυπουργός του Καναδά θα ανατιναχτεί στο αυτοκίνητο του , ο μουρντάρης Πρωθυπουργός της Ιταλίας θα ανατιναχτεί πάνω σε ειδυλλιακό καμπαναριό παρέα με την 30χρονη γκομενίτσα του , ο κακομοίρης Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα κολλήσει σε κίνηση πάνω σε κεντρική γέφυρα και θα πέσει στο ποτάμι μετά από την εκρηκτική της κατάρρευση , η Καγκελάριος της Γερμανίας θα πυροβοληθεί από μεταμφιεσμένους στρατιώτες της Βασιλικής Φρουράς σε εκδήλωση και ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας θα ανατιναχτεί μέσα στο γιότ του κάπου στον Τάμεση) ενώ ο Πρόεδρος της Αμερικής πέφτει στα χέρια των τρομοκρατών . Σκοτώνουν και την νονά του παιδιού του , Lynne Jacobs ( Angela Bassett - BOYZ IN THE HOOD , AMERICAN HORROR STORY ) ξεχυλίζοντας το ποτήρι της οργής . Ηγείται της επίθεσης χωρίς να τον αγγίζουν οι σφαίρες . Δεν προειδοποιεί τους κακοποιούς να κρατήσουν μια τελευταία σφαίρα για τον εαυτό τους και σκοπεύει να τους στείλει πίσω στο ΓΑΜΑΝΙΣΤΑΝ απ'όπου ήρθαν με συνοπτικές διαδικασίες - και τους 100 που βρίσκονται μέσα στο αρχηγείο όπου κρατείται ο Πρόεδρος .
Το σερί των headshots συνεχίζεται σταθερό από την προηγούμενη ταινία , ενώ το μαχαίρι έχει την τιμητική του στα κεφάλια των τρομοκρατών .
Δύο μήνες αργότερα βαπτίζει την κόρη του Lynne προς τιμή της αγαπημένης του φίλης και αποφασίζει να μην παραιτηθεί από την Προεδρική Φρουρά γιατί κάποιος πρέπει να βρίσκεται για πάντα σε εγρήγορση σε αυτόν τον πλανήτη .
Συμπληρωματικοί Χαρακτήρες :
Το σενάριο δεν ακολούθησε την σαχλή πεπατυμένη του βάζουμε τον χαβαλέ για κωμική ανακούφιση συνεργασία με τον μάτσο παρανοϊκό , οπότε αντί να δούμε τον Simon Peg ώς Ειδικό Πράκτορα της MI6 , έχουμε την Jacqueline "Jax" Marshall ( Charlotte Riley - EDGE OF TOMMOROW , IN THE HEART OF THE SEA ) , ειδική στα κομπιούτερ κτλ . Δεν συμμετέχει τόσο στα πιστολίδια . Βάζει κωδικούς σε υπολογιστές της Scotland Yard και βρίσκει τους προδότες .
O Jackie Earle Haley ( ο Rorschach στο WATCHMEN , A NIGHTMARE ON ELM STREET , ROBOCOP ) είναι ένας από τους αγχωμένους αξιωματούχους μέσα στο δωμάτιο αντιμετώπισης κρίσεων .
Ο Colin Salmon ( RESIDENT EVIL ) είναι ο Chief Hazard . Ελέγχει τις οθόνες κυκλοφορίες μέσα στην Scotland Yard την στιγμή που ανατινάζεται το σύμπαν . Δεν ιδρώνει στιγμή πάνω στον πανικό σε αντίθεση με την Αμερικάνικη πλευρά πολιτικών αξιωματούχων (πλην του Morgan Freeman που είναι ο άνθρωπος που θες δίπλα σου κάθε στιγμή και του Προέδρου που είναι μέσα στη δράση) οι οποίοι μοιάζουν σαν να έχουν αλλάξει δύο φορές εσώρουχα .
Ο Κακός :
Ο Alon Aboutboul ( RAMBO III , THE DARK KNIGHT RISES , BOYKA: UNDISPUTED IV ) είναι ο Aamir Barkawi , Πακιστανός μεγαλέμπορος όπλων με διεθνείς διασυνδέσεις και πολυεθνικές επαφές για ξέπλυμα χρήματος . Στον γάμο της μονάκριβης κόρης του γίνεται στόχος Αμερικάνικού drone καθώς είναι ο νούμερο 6 στους 10 πιο καταζητούμενους εχθρούς της δημοκρατίας με αποτέλεσμα να ανατιναχτούν όλοι ενώ εκείνος να τη γλυτώσει μόνο κουτσαίνοντας . Για αντίποινα οργανώνει την ανατίναξη του σατανικού δυτικού κόσμου , ξεκινώντας από τους ηγέτες του 2 χρόνια αργότερα . Εκείνος απολαμβάνει το τσαγάκι του σε μυστική τοποθεσία στην Υεμένη , ενώ οι επιζώντες του γάμου συγγενείς του αναλαμβάνουν να αιματοκυλίσουν το Λονδίνο και να καταστρέψουν τα μνημεία της Βρετανικής πρωτεύουσας με ψηφιακές εκρήξεις .
Η δεύτερη φορά που τον βάζουν στο μάτι τα Αμερικάνικα drones είναι και η τελευταία - μόλις είχε τελειώσει να ανακατεύει το τσάι του και είχε υποσχεθεί ατελείωτο πόλεμο εναντίον της Αμερικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.