Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

MERANTAU (2009)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Gareth Evans ( THE RAID ) . Αυτή είναι η ταινία που συναντιέται για πρώτη φορά η σούπερ ομάδα που καθιέρωσε την πολεμική τέχνη της Ινδονησίας , pencak silat ώς τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης να οραματιστεί την μάχη σώμα με σώμα στην οθόνη και χτύπησε στα ίσια την υπερπαραγωγή των muai thai σαλτσών της γείτονας χώρας .
Ο Iko Uwais ( THE RAID , THE MAN OF TAI CHI , STAR WARS: THE FORCE AWAKENS ) είναι ο νεαρός Yuda . Κατάγεται από το μικρό χωριό Minangkabau της δυτικής Sumatra . Στο χωριό υπάρχει η παράδοση πως όταν τα αγόρια που προπονούνται στην ιερή πολεμική τέχνη του silat harimau γίνουν 18 , θα πρέπει να φύγουν από το σπίτι τους για να ακολουθήσουν το Merantau , το πνευματικό ταξίδι της ενηλικίωσης τους . Ο Yuda φεύγει από τα πολύχρωμα χωράφια με τις ντοματιές και πηγαίνει στην μεγάλη πόλη της Jakarta για να γίνει άντρας και να κάνει όνομα διδάσκοντας silat σε παιδιά της πόλης . Μένει χωρίς σπίτι από την πρώτη νύχτα γιατί δεν βρίσκει ποτέ το μέρος που είχε συνεννοηθεί για να ενοικιάσει και αναγκάζεται να μείνει κρυφά μέσα σε μια οικοδομή . Σκέφτεται να επιστρέψει ντροπιασμένος στο χωριό . Τυχαία θα γίνει μάτρυρας ενός βίαιου περιστατικού απαγωγής και θα βοηθήσει την ορφανή Astri από το να γίνει το τελευταίο θύμα σε οργανωμένο κύκλωμα πορνείας . Μαζί με τον μικρότερο αδελφό της Adit θα προσπαθήσουν να γλυτώσουν από κάθε νταβά/πρεζέμπορα της περιοχής που βρίσκεται στην εργοδοσία του εκγληματία Ratger ο οποίος κινεί τα βρώμικα νήματα της νύχτας και μόλις έχασε ένα καλό εμπόρευμα μέσα από τα χέρια του .
Ο Yayan Ruhian ( THE RAID , YAKUZA APOCALYPSE ) είναι ο Eric . Γνωρίζεται με τον αθώο Yuda μέσα στο λεωφορείο καθ οδόν για την μεγάλη πόλη και μιλάνε για το αβέβαιο μέλον και για το πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το τελέντο του στις πολεμικές τέχνες ο άβγαλτος νεαρός . Στον Yuda ο Eric βλέπει τον εαυτό του πριν χωθεί μέσα στην σαπίλα . Όταν ξανασυναντιούνται αργότερα , η φιλία τους δοκιμάζεται μαζί με την αντοχή των κοκάλων τους αφού ο Eric δουλεύει για τον Ratger και έχει διαταγές να εμποδίσει τον φίλο του . Στην μονομαχία τους μέσα σε ασανσέρ χάνει , καταλαβαίνει τον λάθος δρόμο που έχει διαλέξει και θυσιάζεται για να εξιλεωθεί σπρώχνοντας τον Yada μακριά από τις σφαίρες που μπαίνουν στο ασανσέρ την στιγμή που ανοίγουν οι πόρτες ...
Ο/Οι Κακός/οι :
Φυσικά οι λευκοί διάβολοι έχουν βάλει πάλι το χέρι τους στο να διαβρώσουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και λειτουργούν κύκλωμα εμπορίας γυναικών .
Ο Δανός Mads Koudal ( DIE ZOMBIEJAGER , AWAKEN THE DEAD , THE REVEREND , NIGHT OF THE TEMPLAR ) είναι ο αδίστακτα ψυχωτικός Ratger , ο εγκέφαλος του κυκλώματος . Για λόγους ευθυξίας πρέπει να δώσει ένα μάθημα στον πουθενά Yuda που του χάλασε όχι μόνο την δουλειά με το γκομενάκι αλλά και τα μούτρα (μετά από ανάστροφη κλωστιά σε μπουκάλι μπύρας , τα κομμάτια χώθηκαν στα μούτρα του αφεντικού κάνοντας τον μανιασμένο σκαντζόχειρο) . Ενώ ήταν να φύγει μετά την αγοροπωλησία , μένει στην χώρα με σκοπό να εκδικηθεί τον Yuda και να βιάσει το "κομμάτι" που του ξέφυγε . Στο δεύτερο τομέα τα καταφέρνει , στον πρώτο όχι και τόσο .
Ο Laurent Buson ( DIE FIGHTING ) είναι ο Luc , το δεξί χέρι του Ratger που φροντίζει να σπάει όσα χέρια δεν ακολουθούν τις διαταγές του αφεντικού με τα αφύσικα ευλύγιστα πόδια του . Η σχέση τους φαίνεται παραπάνω από αδελφική σε στιγμές έντασης με κάτι λανθάνον να υποπέπτει στην αντίληψη του θεατή . Ο Luc προσπαθεί να μεταπείσει τον φίλο του και να φύγουν από την χώρα , αλλά μετά από ένα σπασμένο ποτήρι στο κεφάλι που πιθανότατα του κόστισε αρκετά ράμματα μένει πίσω . Μαζί με τον Ratger προσπαθούν να κάνουν καλά τον Yuda συνδυάζοντας λαστιχένια πόδια και μανιακή οργή , αλλά ο Luc καταλήγει με έναν λοστό στο στομάχι και ο Ratger με σπασμένο λαιμό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.