Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

AMITYVILLE CULT (2021)

 












Άλλη μια προσθήκη χαμηλού προϋπολογισμού (7,500 δολάρια) στο "Amityville-βάζεις-ότι-θέλεις-δίπλα" υποείδος , γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Trey Murphy (η πρώτη του μεγάλου μήκους απόπειρα) . Γνωστό και ως BIRTHRIGHT: AN AMITYVILLE HORROR .

Αυτή τη φορά μια σατανική "αίρεση" λειτουργεί μέσα στο καταραμένο σπίτι του οποίου το ένα αέτωμα θυμίζει κάπως το θρυλικό σπίτι της αρχικής σειράς ταινιών δαιμονικής κατάληψης .

Ο Stanley DeFeo ( Chance Gibbs - uncredited υπάλληλος εργοστασίου στο DALLAS reboot , uncredited cult member στο SATANIC PANIC , ήρθε η ώρα του να λάμψει ως χαρακτήρας σε κάτι άλλο) μαθαίνει από έναν δικηγόρο πως είναι ο μοναδικός κληρονόμος ενός σπιτιού που του αφήνει η άγνωστη μέχρι πρότεινος γιαγιά του στην μικρή πόλη Amityville . Αποφασίζει να αποδεχτεί την κληρονομία πηγαίνοντας από κοντά να ερευνήσει το μυστήριο καθώς η υιοθετημένη μητέρα του δεν του είχε μιλήσει ποτέ για εκείνη . Εκεί θα ανακαλύψει τον πρώην σύζυγο της γιαγιάς ( Tom Young - HUMANS VS ZOMBIES , KNUCKLEBONES ) , πλέον τρελό του χωριού , μια σύντομη αναδρομή στην δεκαετία του '60 η οποία θυμίζει περισσότερο 2020 , την συνομήλικη γιαγιά του με λάτεξ πάνω από την τερακότα του μακιγιάζ ως δικαιολογία για την διαφορά των χρόνων τους , κάκιστα ειδικά εφε (κουζινομάχαιρο που κόβει με το πλάι της λάμας και όχι με την κόψη του) , φίλτρα στην κάμερα που επαναλαμβάνουν τα ίδια πλάνα σε μορφή σκέψεων και αναμνήσεων χωροχρόνου , μια παρέα με σατανικές ρόμπες γύρω από μια πεντάλφα και δαιμονικά ρεσό στο πάτωμα και τον γοτθικό ροκαμπίλι που παριστάνει τον Σατανά/Ασμόδαιο ( Eric Roberto , παραγωγός της ταινίας/μουσικός) , το αντίπαλο δέος/ανόσια οντότητα που περιφέρεται μέσα στα δωμάτια του σπιτιού με αποκριάτικα μπλακμεταλάδικο make-up και επικολλημένα τραγοκέρατα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.