Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

THE AMITYVILLE HARVEST (2020)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Thomas J.Churchill ( BIG FREAKING RAT , THE AMYTIVILLE MOON ) . Η "συγκομιδή" του τίτλου δεν έχει καμία σχέση με "καταραμένα σπαρτά" , ο κεντρικός "κακός" είναι βρικόλακας . Βρισκόμαστε στο 2020 και είναι η 21η ταινία με την λέξη AMITYVILLE στον τίτλο . O Churchill θα συνεχίσει να εξερευνά τις μεταφυσικές του ανυσηχίες στην μικρή πόλη του Amityville με το AMITYVILLE MOON (2021) - (μύθος του λυκάνθρωπου) και το AMITYVILLE UPRISING (2022) - (μύθος των νεκροζώντανων) .

Τηλεοπτικό συνεργείο προσπαθεί να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ παίρνοντας συνέντευξη από έναν μυστηριώδη άντρα μέσα σε ένα "καταραμένο μέγαρο" (μακέτα σπιτιού που δεν μοιάζει ιδιαίτερα με το Amytiville κολαστήριο ακόμη και μετά από την χρήση χρωματικής παλέτας και ευρηματικής σκηνοθεσίας για την μεγέθυνσή της) με σκοπό να αποκαλύψει το σκοτεινό παρελθόν της ιδιοκτησίας κατά την εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου και της εμπλοκής του προπάππου του στην δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν - και όλα αυτά μέσα σε μια ανάσα/επιθανάτιο ρόγχο δίπλα σε ένα "καταραμένο νεκροτομείο" , μέσα στην ειδιλλιακή πόλη Amityville . Εκεί , οι συντελεστές του συνεργείου θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ψευδαισθήσεις και τους εφιάλτες που τους προκαλεί ο βρικόλακας υπνωτιστής Vincent Miller ( το σαπουνοπερατικό ομορφόπαιδο Kyle Lowder - THE BOLD AND THE BEAUTIFUL , LADIES OF THE LAKE , DAYS OF OUR LIVES ) , ο αθάνατος ιδιοκτήτης του μεγάρου/νεκροτομείου που ίσως να ήταν αυτός που οργάνωσε την δολοφονία του προέδρου αλλά κατέληξε αιώνιος καταραμένος μέσα σε τέσσερεις τοίχους . Οι περιπαιχτικοί του τρόποι θυμίζουν λίγο το ταραχοποιό πνεύμα που παρίστανε τον μάνατζερ του ξενοδοχείου Overlook στο THE SHINNING (1977) του Stephen King - αναφέρομαι στο βιβλίο και όχι στη ταινία (1980) του σκηνοθέτη της Αμερικανικής προσελήνωσης .

ΓΝΩΣΤΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ :

Η 76χρονη Eileen Dietz (η μουτσούνα του Pazuzu στο THE EXORCIST) είναι η οικοδέσποινα του σπιτιού . Σχεδόν ανάπηρη , δεν βοηθάει ιδιαίτερα ως υπηρέτρια του απέθαντου αφεντικού .

Ο γυμνασμένος κατευθείαν-σε-dvd ήρωας/asylum-ικός κρυπτοζωικός κυνηγός Paul Logan ( BLAZING FORCE , THE CURSE OF THE KOMODO , KOMODO VS COBRA , MEGA PIRANHA , CODE RED , THE HORDE , COBRAGATOR ) είναι το πτώμα μέσα στην κάσα της αρχικής κηδείας όπου ξεκινάει να υφαίνεται η ιστορία του καταραμένου νεκροτομείου/σπιτιού . Ερμηνεύει ακινησία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.