Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

MALIGNANT (2021)

 











Μεταφυσικό action/slasher υβρίδιο γραμμένο με την συνδρομή της ηθοποιού Ingrid Bisu ( THE NUN , THE CONJURING: THE DEVIL MADE ME DO IT ) και της παραγωγού Akela Cooper ( WITCHES OF EAST END , THE 100 , LUKE CAGE ) και σκηνοθετημένο μέσα σε εσωτερικούς χώρους με χιλιάδες γωνίες , σκιές και εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής (40 , έβγαλε 34 , τα 6 δώρο στην ψευδοπανδημία) από τον James Wan ( SAW , DEAD SILENCE , INSIDIOUS , FAST & FURIOUS 7 , AQUAMAN ) .

Η Madisson ( Annabelle Wallis - ANNABELLE 1&2 , THE MUMMY , PEAKY BLINDERS , STAR TREK: DISCOVERY ) είναι μια υιοθετημένη γυναίκα η οποία μαθαίνει την αλήθεια για την πραγματική της οικογένεια 27 χρόνια αργότερα , όταν μια σειρά από βίαιους φόνους την οδηγήσουν στα χέρια της αστυνομίας ως ύποπτη . Η Emily είχε γεννηθεί κολλημένη με έναν έμβιο καρκινικό όγκο ο οποίος ήταν ο παρασιτικός δίδυμος αδελφός της Gabriel . Όταν γύρω στα 7 τους χρόνια το συνειδητοποιημένο παραμορφωμένο σαρκίο που έχει κολλημένο στην πλάτη της απειλούσε να σκοτώσει τους πάντες μέσα από παστέλ POLTERGEIST/STRANGER THINGS συχνότητες ραδιοφώνου στο ιατρικό εργαστήριο όπου ζούσαν κρατούμενοι , οι υπεύθυνοι επιστήμονες της παρακολούθησης αποφάσισαν να τους χωρίσουν χειρουργικά , αφήνοντας μερικά κομμάτια του (ζωτικής σημασίας για την Emily) μέσα στο πίσω μέρους του κρανίου της - ελπίζοντας για το καλύτερο ....

27 χρόνια μετά :

Η Emily , πλέον Madisson ζει το προσωπικό της ψυχόδραμα παντρεμένη με έναν καταπιεστικό μέθυσο ο οποίος προσπαθεί να κόψει τις εξαρτήσεις του και τις βίαιες εκρήξεις του πάνω της . Έχοντας αποτύχει να γεννήσει τρία παιδιά μαζί του , οι σχέση τους είναι υπό κατάρρευση , παρόλο που είναι για άλλη μια φορά έγκυος . Ζει καθημερινά με τον φόβο του . Μετά από έναν ακόμα μεταξύ τους τσακωμό , ο "κοιμισμένος" αδελφός ξυπνάει και ο graphic novel στυλιζαρισμένος τρόμος ξεκινά για όλους .

Ο Gabrel :

Ο "αδελφός" της Emily/Madisson είναι ένα μεταλλαγμένο φρικιό με τηλεκινητικές ικανότητες και ασίγαστο μίσος για την ανθρωπότητα . Είναι η μετουσίωση της κακοήθειας , "η ενσάρκωση του κακού" σύμφωνα με την κατά προσέγγιση μετάφραση του τίτλου της ταινίας στα ελληνικά , σε ένα παραμορφωμένο μέρος κορμιού με διαλυμένο πρόσωπο . Ένα διαβολικό παράσιτο το οποίο επικοινωνεί τηλεπαθητικά με το άλλο του μισό , την δίδυμη αδελφή του Emily . Το τεράτωμα , ο ζωντανός όγκος ο οποίος αφαιρέθηκε χειρουργικά από το πίσω μέρος του κορμιού της όταν εκείνη ήταν 7 χρονών μπορεί να είναι νεκρό αλλά μέρος του εγκεφάλου του υπάρχει ακόμη μέσα στο κρανίο της και τρεφόταν κρυφά από τα έμβρυα που κυοφορούσε κατά καιρούς . Ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της τον επαναφέρει στην συνείδησή της και γίνεται ο martial arts σφαγέας όλων όσων προσπάθησαν να τον εξολοθρεύσουν τόσα χρόνια νωρίτερα (βλέπε την TERMINATOR MEETS RAID σκηνή στο αστυνομικό τμήμα για περισσότερη κατανόηση της πρότασης) . Ελέγχει το σώμα της σαν μαριονέτα με αντεστραμμένα άκρα - κινείται αλλόκοτα σαν το πλάσμα στο XTRO (1982) - στο οποίο ο ηθοποιός που παρίστανε το τέρας είχε φορεμένη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του την μάσκα του προσώπου έτσι όταν περπατούσε στα τέσσερα με την πλάτη προσέδιδε την "εξωγήινη" ανατομία του πλάσματος . Επίσης βλέπε ARRIVAL II (1998) για επιπλέον πονεμένες αρθρώσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.