Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

THE JACK IN THE BOX AWAKENING (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο με φόντο το κρυόκωλο μυστικισμό του Ουαλικού τοπίου από τον ιθαγενή Lawrence Fowler ( CURSE OF THE WITCH'S DOLL , JACK IN THE BOX ) .

Ο δαίμονας Jackestemara (που με το πέρασμα του χρόνου και της δημιουργικής γραμματικής από την Βικτοριανή εποχή μέχρι σήμερα έγινε Jack-in-the-box) επιστρέφει με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις και επιπλέον κόστος παραγωγής στην συνέχεια του JACK IN THE BOX (2019) . Ο εφηβικός αινθουσιασμός της β' διαλογής έχει γίνει όριμος τρόμος στις δύο προσθήκες ενός καθόλα τίμιου slasher franchise που αντλεί έμπνευση από την prop παρουσία ενός διαβολικού κουτιού περασμένων εποχών (βλέπε HELLRAISER) . Ο φρίκουλας δεν προσφέρει σαδομαζό απολαύσεις στους χρήστες του κουτιού , αλλά μετράει αντίστροφα νεκρούς μέχρι να κάνει πραγματικότητα την όποια επιθυμία τους . Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε από τους διαδρόμους του μουσείου σε διαδρόμους ενός πλούσιου εξοχικού μεγάρου αριστοκρατών .

Η ετοιμοθάνατη ηλικιωμένη πλούσια Olga Marsdale ( Nicola Wright - BAD NUN: DEADLY VOWS , CUPID , WITCHES OF AMYTIVILLE ACADEMY , AMITYVILLE SCARECROW , THE GARDENER ) αποκτά το διαβόητο κουτί με τον φυλακισμένο δαίμονα . Η μοναδική της επιθυμία είναι να ζήσει και για να εκπληρωθεί σύμφωνα με το δαιμονικό εθιμοτυπικό , το ανόσιο φρικιό θα πρέπει να σκοτώσει 6 ανθρώπους . Μοναδικός της σύντροφος στην ζωή είναι ο μονάκριβος γιος της Edgar ( Matt McClure - "rancher" πέρασμα σε ένα επεισόδιο του PENNY DREADFUL ) ο οποίος λειτουργεί ως συνεργός στις δολοφονίες μέσα στο γεμάτο jump-scare γωνίες αχανές αρχοντικό .

Πρωταγωνίστρια και τελικό κορίτσι είναι η βοηθός/νοσοκόμα (;) της ηλικιωμένη κυρίας , Amy Proctor ( Molly Hindle ) . Το συμβόλαιο που υπογράφει δεν αναφέρει την εθελοντική συμμετοχή της στην μαθηματική πράξη/ανθρωποθυσία ως σφαχτάρι . Το βοηθητικό προσωπικό αποτελείται από άλλους δύο δευτερεύοντες χαρακτήρες που μπουζουριάζονται με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο κβαντικό κουτί που χωράει τους πάντες . Τραυματισμένη στην κοιλιακή χώρα αντικρίζει το ηλιοβασίλεμα μέχρι την επόμενη συνέχεια της ιστορίας και επιστρέφει με την ουρά και αρκετό ξεραμένο αίμα στα σκέλια πίσω στον γκόμενο , ο οποίος μάλλον είχε απιστήσει και τις έστελνε μηνύματα συγνώμης στο κινητό της καθόλη την διάρκεια της προσπάθειάς της να επιβιώσει την διαμονή της στο περιφραγμένο σκηνικό .

Από άποψη ιδεατού τρόμου , ο φλου δαίμονας στο βάθος προκαλεί μια αίσθηση αγωνίας στους σκοτεινούς διαδρόμους . Το αίμα ρέει σε ρεαλιστικά ποτάμια από λαιμούς και μάτια με μερική αρτηριακή πίεση , αλλά δεν υπάρχει το κατάλληλο cut στην στιγμή της επαφής των κεράτινων νυχιών του τέρατος με το μαλακό κρέας των κατατρεγμένων , οπότε και χάνεται η ικανοποίηση της ματωμένης εντύπωσης της κρούσης/βίας της στιγμής - το οποίο δεν αναιρεί τις στατικές καλές στιγμές καφρίλας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.