Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

THE AMITYVILLE UPRISING (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο ευτυχώς όχι σαν σαχλοκωμωδία από τον Thomas J.Churchill ( THE AMITYVILLE HARVEST , THE AMITYVILLE MOON ) . Η ταινία τελειώνει μέσα στην θλίψη όσων επέζησαν και έχασαν κοντινά τους πρόσωπα και τα βογκητά των απέθαντων που καταβροχθίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους .

Μια έκρηξη χημικών σε στρατιωτική βάση της πολύπαθης μικρής πόλης του Amityville θα προκαλέσει ξέσπασμα κόκκινης όξινης βροχή . Η ξαφνική καταιγίδα θα προκαλέσει βαριά εγκαύματα σε όσους είναι στους δρόμους και θα τους σκοτώσει . Η βρεγμένοι νεκροί θα επιστρέψουν ως νεκροζώντανοι κανίβαλοι . Η ιστορία διαδραματίζεται εντός του μικρού αστυνομικού τμήματος της περιοχής που δεν θυμίζει σε τίποτε το καταραμένο σπίτι της αρχικής ταινίας .

Βασικός πρωταγωνιστής είναι ο αστυνομικός Sgt. Dash ( Scott C.Roe - TRANSFORMERS 3 , MEGALODON , ALIEN WARFARE ) . Χωρισμένος , προσπαθεί να γίνει καλύτερος πατέρας για τον μονάκριβο έφηβο γιο του . Την συγκεκριμένη μέρα του μοιραίου γεγονότος που θα αλλάξει τις ζωές των πάντων , ο γιος του τυχαίνει να βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα μιας και η μητέρα του έχει να βγει με τον καινούργιο γκόμενο . O Dash κάνει τα πάντα για να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα οικογενειακής κωμωδίας καταστάσεων στα πρώτα 40 λεπτά που αναπτύσσονται όλοι οι συνάδελφοι/χαρακτήρες μέσα στο αστυνομικό τμήμα , αλλά οι νεκροζώντανοι δεν αστειεύονται και θα του στερήσουν κάθε χαρά από την ζωή μέσα στην επόμενη μισή ώρα της διάρκειας με συνοπτικές διαδικασίες σφαγής , αφήνοντάς τον αγκαλιά με το υπηρεσιακό του περίστροφο να κοιτάζει ουρλιάζοντας το μισοφαγομένο παιδί του .

Ο Mike Ferguson ( ZOMBIECON , MOON OF THE BLOOD BEAST , 5G ZOMBIES , ARACHNADO , TRIASSIC HUNT , AMITYVILLE HEX , EBOLA REX , AMITYVILLE KAREN ) είναι ο σκληροτράχηλος ντετέκτιβ Lance McQueen . Μόλις έχει κάνει μια σημαντική σύλληψη ενός κατά συρροή δολοφόνου και τυχαίνει να βρίσκεται στο τμήμα μόλις ξεκινάει η δυνατή μολυσματική βροχή του καυστικού θανάτου . Αναλαμβάνει να καθαρίσει το τμήμα αλλά τρώει δαγκωνιά στο χέρι στην δεύτερη συνάντηση με νεκροζώντανο , ενώ οι πόρτες δεν έχουν καλά-καλά ανοίξει ακόμη για να υποδεχτούν τους υπόλοιπους βρεγμένους πολίτες κατά κύματα ...

ΟΙ ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΙ : Είναι αργοί και γεμάτοι λατέξ εγκαύματα . Δαγκώνουν με μανία και δεν λυπούνται οικογένειες . Η μόλυνση προκαλείται από όξινη βροχή μετά από χημική έκρηξη σε στρατόπεδο . Δυσοίωνη ατμόσφαιρα που θα διογκωνόταν ακόμη περισσότερο αν είχε επιλεχθεί κάποιο ιταλικό ρετρο-soundtrack για υπόκρουση . Χλιαρή ουρανιοτοξικότητα στο νεκροτομείο .

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.