Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

THE REQUIN (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Βιετναμέζο Le-Van Kiet ( σκηνοθέτης της σκληρής martial-arts περιπέτειας HAI PHUONG ) . Η Film Street International και η Paper Street Pictures του εμπιστεύτηκαν 8μισι εκατομμύρια δολάρια και η ταινία κυκλοφόρησε σε video-on-demand στις 28 Δεκεμβρίου του 2021 .

Παντρεμένο ζευγάρι το οποίο προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό του γεννημένου νεκρού σε μπανιέρα παιδιού τους κάνει διακοπές σε υπερπολυτελές τροπικό θέρετρο της Νοτιοανατολικής Ασίας (κάπου στο Βιετνάμ)  . Ξαφνική τροπική καταιγίδα παρασέρνει στον ωκεανό το πλωτό τους bangalow αποκολλώντας το από την εξέδρα που τους ένωνε με την παραλία και τα ουρλιαχτά της επιβίωσης στην αγγλική γλώσσα ξεκινούν ...

Οι ευτυχισμένες αναμνήσεις χάνονται στον ωκεανό παρέα με την σταδιακή διάλυση του πλωτού δωματίου το οποίο μετατρέπεται μετά από SOS σήματα καπνού και την κατά λάθος πρόκληση πυρκαγιάς σε όλο το ζωτικό και στεγνό χώρο σε μια θαλασσοδαρμένη σανίδα ένα επί ενάμιση . Η αφυδάτωση και η παράνοια κολυμπούν χέρι-χέρι , ο αποπροσανατολισμός συμπλέει μαζί τους στο ατελείωτο γαλάζιο , ο σύζυγος χάνει τα πόδια και τελικά την ζωή του από μια παρέα μικρών καρχαριών (είχε ήδη σπασμένο πόδι που έσταζε αίμα σαν καλωσόρισμα στους πεινασμένους δύτες με τις τρεις σειρές δοντιών) και η αφυδατωμένη/τραυματισμένη υπεράνθρωπη (και τυχερή από όλες της απόψεις) ηρωίδα τα βάζει με ένα κτήνος ενός τόνου .

Η Alicia Silverstone ( CLUELESS , BATMAN & ROBIN , THE LODGE ) είναι η Jaelyn . Προσπαθεί να ξεχάσει τον χαμό του παιδιού της αλλά πάσχει από μετατραυματικό στρες το οποίο προσπαθεί να ελέγξει . Βασίζεται αρκετά πάνω στον σύζυγό της ( James  Tupper - TOXIC SKIES , GREY'S ANATOMY , AFTERMATH ) και δεν παίρνει πρωτοβουλίες , κάτι το οποίο θα αλλάξει με δραματικό τρόπο όταν η κάμερα επικεντρωθεί πάνω της μετά τον θάνατό του . Η Alicia μπορεί να είναι πλέον μεσήλικη αλλά το χαμόγελό της σε πηγαίνει πίσω στο 1993 , τότε που ήταν 17 και πρωταγωνιστούσε παρέα με την κόρη του Steven Tyler στα βίντεοκλίπς των Aerosmith . Ανάμνηση η οποία επέστρεφε κάθε φορά που η ερμηνεία της γινόταν τραγική έκφραση δράματος και απελπισίας - ακόμη και όταν οι καρχαρίες ξέσκιζαν και κατάπιναν τον χωρίς πόδια νεκρό σύζυγό και καλύτερο φίλο της μπροστά στα μάτια της λίγα λεπτά μετά από την μελοδραματική του ερωτική εξομολόγηση , οι χειλάρες του Steven σιγοτραγουδούσαν το Cryin' στα αυτιά μου . Όταν έχωνε την κινούμενη προπέλα της μικρής βάρκας στα μούτρα του τελικού καρχαρία ακουγόταν το Crazy κάπου στο γαλάζιο του ορίζοντα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.