Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

MYTH:BIGFOOT HUNTERS (2021)

 










Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Brando Snider . Αυτή είναι η πρώτη του σχεδόν μεγάλου μήκους (57 λεπτά) ταινία . Η promotion αφίσα κόστισε περισσότερο στις εταιρίες παραγωγής Pink Elephant και Red Bridge Pictures από τα ειδικά εφε που επιστρατεύτηκαν για την δημιουργία του μυθικού Μεγαλόποδα της ιστορίας . Μπορείς να κοιτάζεις την αφίσα για να ξεχάσεις τον μασκαρά με το τριχωτό αρκουδοτόμαρο , γιατί δεν βλέπεις ποτέ από κοντά το τελικό αποτέλεσμα , ακόμη και μετά τον θάνατο του τέρατος . Το imdb δεν παρέχει καμία σύνοψη , οπότε στηρίζομαι την μνημονική κάψουλα της μοναδικής μου θέασης του τελικού αποτελέσματος .

Ο συνταξιούχος σερίφης/δασάρχης Jack Taggart αναλαμβάνει να συμμετάσχει (μετά από προτροπή του στρατού) μαζί με μάχιμη ομάδα ταλαίπωρων σε μια αποστολή διάσωσης δύο στρατιωτών στο δάσος που βρίσκεται εντός της δικαιοδοσίας του (βλέπε PREDATOR χωρίς ώρες γυμναστηρίου και καθεστώτα που υποστηρίζονται από την παραγωγή κοκαϊνης) . Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες αναπτύσσονται παράλληλα με χασμουρητά εκτός οθόνης μέσα στα πρώτα 20 λεπτά . Το φθινοπωρινό δάσος σε κάνει να σκέφτεσαι άλλα πράγματα και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στην τουριστική κινηματογράφηση του Bobbee Darko ( PIGMAN ) . Καμία δράση , μηδενική αγωνία , ένας τυφλός ινδιάνος που είναι πολύ νεότερος από όσο θέλουν να φαίνεται δίνει μια πικάντικη γεύση μυστηρίου , μύησης και επαφής με την φύση , κάτι το οποίο δεν βοηθάει στην κατάποση του πικρού κρυπτοζωικού χαπιού - στην θέση του θα μπορούσε να είναι ο εξίσου μεταφυσικός ξύλινος ινδιάνος που κρατάει πούρα στις εισόδους καζίνων . Κάπου πλανάται η υπο-υπόθεση της δημιουργίας υπερστρατιωτών από τον Αμερικανικό στρατό ως sci-fi κερασάκι στο σίχαμα . 

Ο Μεγαλόποδας κινείται μεθοδικά στο παρασκήνιο/ανάμεσα στα δέντρα , πάντα σηκώνεται απειλητικός πίσω από τα θύματά του , ή βλέπουμε Sergio Leone-ικές λήψεις από την κάμερα που βρίσκεται ανάμεσα στα τα πόδια του λες και πρόκειται να μονομαχήσει με εξάσφαιρα στην άγρια σπαγγέτι δύση . Ο Snider καλύπτει την αδυναμία των ειδικών εφε με την αδυναμία της ροής της ιστορίας και το χέρι του θεατή πηγαίνει με δύναμη στο επόμενο MP4 αρχείο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.