Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

BLOODSPORT (1988)


"Έσπασες το ρεκόρ μου , τώρα θα σπάσω εσένα όπως έσπασα και τον φίλο σου ..."
Chong Li , Μαχητής Πολεμικών Τεχνών

Το σενάριο είναι βασισμένο σε "αληθινά" γεγονότα γύρω από την ζωή του "Μεγάλου Λευκού Δράκου" Frank Dux (ο οποίος ανέλαβε την προπόνηση του Van Damme για τρεις μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα) και είναι γραμμένο από τον Sheldon Lettich ( STRYKER'S WAR , RAMBO III , LIONHEART , DOUBLE IMPACT , LEGIONNAIRE , THE HARD CORPS ) . Βέβαια η ιστορία βασίζεται σε αν βιβλίο που έχει γράψει ο Dux και δεν γνωρίζει κανείς αν τα μυστικά τουρνουά είναι μια πραγματικότητα (είναι κάτι σαν τον Joseph Smith του κυκλώματος των πολεμικών τεχνών) ...
Η σκηνοθεσία είναι του Newt Arnold ( BLOOD THIRST ) .
Το Kumite είναι το απόλυτο τουρνουά πολεμικών τεχνών με συμμετέχοντες μαχητές από όλα τα μέρη του πλανήτη . Διεξάγεται για τρεις μέρες σε μυστική τοποθεσία κάπου στο Χόνγκ Κόνγκ με τις ευλογίες των Τριάδων που ελέγχουν την περιοχή .
Ο αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής είναι ο αιμοσταγής Chong Li , ο οποίος είχε σκοτώσει έναν μαχητή στο προηγούμενο Kumite .
Ο Jean Claude Van Damme ( STREET FIGHTER ) είναι ο Λοχαγός Frank Dux . Ο Frank Dux έχει περάσει όλη του την ζωή εκπαιδευόμενος για να συμμετάσχει στους θανατηφόρους αγώνες του τουρνουά από τον Ιάπωνα δάσκαλο Shidoshi Senzo Tanaka ( Roy Chiao - ENTER THE DRAGON , GAME OF DEATH ) . Ο Frank είχε μάθει από μικρός τι πάει να πει τιμή από τον δάσκαλο του και το μαχητικό του πνεύμα τον οδήγησε σε ατραπούς ανάπτυξης των δυνατοτήτων του (ειδικά μετά την αρχική επίδειξη του δασκάλου "σου-κόβω-το-καπέλο-στα-δύο-με-το-σπαθί-μου" στον μικρό που μπήκε στο σπίτι του για να κλέψει) . Μετά τον θάνατο του γιού του δασκάλου , ορκίστηκε ο ίδιος να πολεμήσει κάποτε στο Kumite για να βγει νικητής και να κάνει υπερήφανο τον δάσκαλο/δεύτερο πατέρα του .
Ο Donald "Ogre" Gibb ( REVENGE OF THE NERDS ) είναι ο Ray Jackson . Γνωρίζεται με τον Frank στο Χόνγκ Κόγνκ και δένονται παίζοντας Karate βιντεοπαιχνίδι ( το KARATE DO του 1984 ) σε μπαρ ξενοδοχείου . Γίνονται καλοί φίλοι . Η τεχνική του Ray θυμίζει πάρτι αδελφότητας κολεγίου . Ο Ray βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά τον αγώνα του με τον Chong Li . Ο Frank παίρνει δύναμη από αυτό και ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση στο προσκεφάλι του βαριά τραυματισμένου φίλου του .
O Forest Whitaker ( GHOST DOG ) είναι ο νευρικός πράκτορας της CIA με την βλεφαρόπτωση , Rawlins . Αναλαμβάνει να βρει τον Frank μαζί με τον συνταξιούχο συνάδελφό του και να τον γυρίσει πίσω στο στρατόπεδο γιατί είναι σημαντικός για την Αμερικάνικη κυβέρνηση (δεν μαθαίνουμε ποτέ για πιο λόγο - υποτίθεται πως ο Frank πέρα από Λοχαγός είναι και σούπερ μυστικός πράκτορας της CIA) . Το ντουέτο λειτουργεί περισσότερο ως κωμική ανακούφιση (τρώνε κινέζικο με ξυλάκια σαν πίθηκοι , πέφτουν στο νερό κατά τη διάρκεια κυνηγητού , κτλ) . Μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες να τον πιάσουν , καταλήγουν θεατές του τελικού αγώνα ...
ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ :
Η Leah Ayres ( FREDDY'S NIGHTMARES , WALKER TEXAS RANGER , SLIDERS ) είναι η Janice Kent , δημοσιογράφος που προσπαθεί να αποκαλύψει το κρυφό κύκλωμα των αγώνων . Ο Frank την σώζει από κάτι αγριάνθρωπους Άραβες μαχητές που θέλουν να την πάρουν στο δωμάτιο τους χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα του και τα γρήγορα αντανακλαστικά του (άμα προλάβω να σου πάρω το νόμισμα μέσα από την παλάμη σου πριν την κλείσεις η κοπέλα είναι δικιά μου) .
O Michel "Tong Po" Qissi ( BREAKIN' , KICKBOXER 1&2 ) κάνει τον Βραζιλιάνο καποεϊρίστα Suan Parades . Με αυτόν ξεκινάνε οι αγώνες . Ο Chong Li του σπάει το πόδι .
Ο Κακός :
O Bolo Yeung ( DOUBLE IMPACT ) είναι ο τερατώδης Chong Li . Σπάει κρεμασμένα κομμάτια πάγου πάνω σε δέντρο για προπόνηση . Συνηθίζει να πατάει τον λαιμό και να σπάει τα κόκκαλα των αντιπάλων του με την ίδια ευκολία . Κάνει το κόλπο του μασίστα με το κινούμενο στήθος του . Η φωνή του είναι ντουμπλαρισμένη με αρκετό βάθος για καλύτερο αποτέλεσμα . Το γεγονός πως ο Frank έσπασε το ρεκόρ του για το πιο γρήγορο νοκ-άουτ τον αναγκάζει να σπάσει τον φίλο του και να τον στείλει στο νοσοκομείο . Νόμιζε πως θα έσπαγε και τον Frank Dux με την ίδια ευκολά , αλλά όταν τα βρίσκει σκούρα πολεμάει βρώμικα πετώντας του τριμμένη κιμωλία στα μάτια - χωρίς να γνωρίζει πως ο Frank έχει περάσει τυφλή εκπαίδευση με τον Tanaka .
ΣΚΗΝΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΣΠΑΓΓΑΤΟ :
Κατά τη διάρκεια της προπόνησης με τον σένσεϊ , ο Frank κάνει τα κόλπα του
Η συνέχεια της προπόνησης είναι επώδυνη ...

Η αυτοσυγκέντρωση συνεχίζεται σε δωμάτιο ξενοδοχείο λίγες ώρες πριν τον πρώτο αγώνα ..
Συνδυασμός σπαγγάτο/γροθιά στα απόκρυφα για σίγουρη νίκη ...
Η σπαγγάτη αυτοσυγκέντρωση δεν σταματά ποτέ . Αυτή τη φορά με θέα το Χόνγκ Κόνγκ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.