Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

DRAGON EYES (2012)


Γραμμένο από τον Tim Tori ( TRESPASSERS , PROWL ) και σκηνοθετημένο από τον John Hyams ( UNIVERSAL SOLDIER: REGENERATION & DAY OF RECKONING ) .
Ο Cung Le ( THE GRANDMASTERS , THE MAN WITH THE IRON FISTS ) είναι ο Hong . Γνωστός και ώς "ο Νίντζα" στους αμύητους συμμορίτες των πολεμικών τεχνών . Είναι φυλακισμένος για δημόσια κλωτσοπατινάδα με κάτι συμμορίες .
Ο Jean-Claude Van Damme είναι ο Tiano . Βρίσκεται στη φυλακή για διάφορους φόνους , συμπεριλαμβανομένου και του γιου του (κατά λάθος βέβαια) . Στο πρόσωπο του Hong είδε τα "Μάτια του Δράκου" , την φυσική ασυγκράτητη οργή που έχουν όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι των πολεμικών τεχνών . Κάτι που είχε και ο γιος του , αλλά δεν πρόλαβε να του το πεί λόγω κεκτιμένης απόδοσης δικαιοσύνης . Αναλαμβάνει την εκπαίδευση του Hong με μαθήματα ζωής όπως "να-φοβάσαι-τον-άνθρωπο-και-όχι-το-όπλο" και "σήκω-όρθιος-και-μάθε-να-δέχεσαι-την-κλοτσιά-στο-στομάχι-σαν-άντρας" ... Με τις ευλογίες του Tiano και μετά από πολύ προπόνηση (βλέπε πουσάπς με παλαμάκια στον αέρα) , o Hong αποφυλακίζεται και αναλαμβάνει να προστατεύσει την γειτονία του δάσκαλου του στο St. Jude . Το μέρος που προστάτευε με σιδερένια πυγμή και γροθιές ο Van Damme πριν τον βάλουν μέσα για τα καλά .
Στην γειτονία κάνουν κουμάντο δύο συμμορίες . Οι λατίνοι 6th Street Kings και οι ράπερς Eastsiders . Στην πραγματικότητα βέβαια , τα νήματα της παρανομίας τα κινεί ο μυστηριώδης Mister V ( Peter Weller ) , ο οποίος πέρα από γόνος Ιταλομαφιόζων είναι και ο διοικητής της αστυνομίας στην περιοχή ! Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο , όταν μια τρίτη συμμορία , οι αδίστακτοι Devil Dogs - χαρακτηριστικοί Ρώσοι/ανατολικοευρωπαίοι καράφλες/kickboxers (με σήμα το pitbull) έρθουν για να πάρουν την περιοχή με την βία (μετά από συνεννόηση με τον Mister V φυσικά , γιατί δεν είναι ευχαριστημένος απο το μερίδιο που παίρνει ήδη από τις άλλες δύο συμμορίες - κάποιος του κλέβει λεφτά επίσης) .
Ο Hong θα ερωτευτεί μια λατίνα της γειτονιάς - έτσι για το ρομάντζο της υπόθεσης - και θα αναλάβει τον άμεσο καθαρισμό της πλατείας με έναν λοστό ....
Κάπου εδώ ξεκινάει το τελευταίο μάθημα ζωής για του σεσημασμένους αγριάνθρωπους , το "να-φοβάσαι-τον-λοστό-και-όχι-τον-άνθρωπο" .
-----------------------------------------------------
Ο Van Damme σε αυτή τη ταινία δεν είναι για πολλά πολλά . Ούτε ένα σπαγγάτο μέσα στο κελί . Φοράει σεβάσμια γυαλιά μυωπίας και κάνει τον μεσήλικα "δάσκαλο" όπως και οι περισσότεροι αστέρες των ταινιών δράσης της εποχής του (εκτός από τον Steven Seagal , που τον σεβόσουν από την αρχή ως δάσκαλο στις ταινίες του) . Πρωταγωνιστής είναι ο Cung Le άλλωστε ...
Ο Peter Weller πείθει απόλυτα ώς μούτρο , αν και τόσα χρόνια μετά το ROBOCOP (1987) δεν μπορώ να τον συνηθίσω ακόμη χωρίς μεταλλικό εξωσκελετό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.