Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

IN HELL (2003)


 "Οι άνθρωποι λένε ένα πράγμα και κάνουν άλλο . Όλα είναι μαλακίες . Μην χαραμίζεις λέξεις . Καλύτερα να μη λες τίποτα ..."
- Κρατούμενος 451
 
Γραμμένο από τους Eric James Virgets και Jorge Alvarez . Και οι δύο τους ηθοποιοί . Ο πρώτος έχει εμφανιστεί σε περιπέτειες αμφιβόλου ποιότητας του Jim Wynorski και ο δεύτερος έχει κάνει το "θύμα στη μπανιέρα" στο THE ART OF DYING (1991) .
Σκηνοθετημένο από τον Ringo Lam ( MAXIMUM RISK , REPLICANT ) .
O Jean-Claude Van Damme ( SUDDEN DEATH ) είναι ο Kyle LeBlanc . Αμερικάνος με Βέλγικη προφορά που δουλεύει σε χαλυβουργείο κάπου στη Ρωσία . Βρίσκεται εκεί με την γυναίκα του , Grey ( Marnie Alton - REPLICANT ) . Το δράμα δεν αργεί να κορυφωθεί με την άνανδρη απόπειρα βιασμού/δολοφονία της γυναίκας του και στην συνέχεια την ανικανότητα της Ρωσικής δικαιοσύνης να τιμωρήσει τον ένοχο ο οποίος τυγχάνει να είναι γόνος πλούσιας οικογένειας με περίεργα γούστα . Ο LeBlanc θα συναντήσει τον δολοφόνο αμέσως μετά το τέλος της δίκης φάρσα και θα τον στείλει στον άλλο κόσμο με 5 πιστολιές με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς αναστολή και να βρεθεί μέσα σε μια από τις σκληρότερες φυλακές της Ρωσίας ...
Ο LeBlanc δεν ανήκει σε αυτό το νέο άγριο περιβάλλον και αδυνατεί να εγκλιματιστεί . Μετά από σύντομη γνωριμία με άλλο τρόφιμο που καταλήγει σε ξυλοδαρμό και λίγες μέρες διαμονής στο κελί/αποχέτευση θα προσπαθήσει να βάλει μάταια τέλος στην ζωή του .
Το σθένος του και η αντοχές του στο άγριο ξύλο θα τον βάλουν στο μάτι του αδίστακτου διευθυντή των φυλακών και από εκεί στο ρόστερ των μελλοθάνατων μαχητών της αρένας του πρωτότυπου "Sparka" (κάτι σαν το BLOODSPORT των Ρωσικών φυλακών) .
Ο NFL Hawl-of-Famer (και ύποπτος για βιασμό) Lawrence Taylor ( ANY GIVEN SUNDAY , SHAFT ) είναι ο κρατούμενος 451 . Ο LeBlanc γίνεται συγκάτοικος του μετά το τέλος της διαμονής του στην (κυριολεκτικά) σκατο-απομόνωση . Ο 451 έχει εγκαύματα στο μισό του κορμί και περνάει σιωπηλός τις μέρες του διαβάζοντας βιβλία και γράφοντας σε ένα τετράδιο τις απόψεις του για το μίσος . Ο κόσμος κάνει πολύ θόρυβο και εκείνος θέλει μόνο την ησυχία του . Τον προηγούμενο συγκρατούμενο τον σκότωσε στον ύπνο του σπάζοντας/αφαιρώντας του τα δόντια με τανάλια .
Οι φρουροί συνηθίζουν να βάζουν στο κελί του 451 όσους θέλουν να ξεφορτωθούν χωρίς πολλά-πολλά . Ο 451 είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στους αγώνες και η χρησιμότητα του περιορίζεται εκεί - έτσι έχει και αυτός και οι φρουροί την ησυχία τους .
Ο LeBlanc παρ όλη την αρχική του αγωνία αρχίζει να διαβάζει τα γραπτά του σιωπηλού κοινωνιοπαθή γίγαντα και γίνεται καλός του φίλος από μακριά , μιας και περνάει τις περισσότερες ώρες του στην απομόνωση . Λίγο η μοναξιά , λίγο τα άναρθρα κλαψουρίσματα του παρανοϊκού που ακούγονται από το βάθος του θαλάμου , λίγο οι ιδέες του 451 για το μίσος και την δύναμη που φέρνει στον άνθρωπο με την καλλιέργεια του , ο LeBlanc αρχίζει την σκληρή προπόνηση μέσα στο υγρό κελί του και βγαίνει μουσάτος ημίτρελος , έτοιμος για αιματηρό τσαμπουκά .
Με τον καιρό ο LeBlanc περιποιείται τον εαυτό του αφήνοντας μουσάκι τζαζίστα και με τις συνεχόμενες επιτυχίες του γίνεται η φίρμα της φυλακής . Πλέον δεν σκοπεύει να επιστρέψει στον έξω κόσμο με νόμιμα μέσα ...
Ο Κακός :
Ο Lloyd Battista ( THE BOLD AND THE BEAUTIFUL ) είναι ο Στρατηγός Hruchov . Διευθυντής του κολαστηρίου Kravavi που περνιέται για φυλακή . Ο Hruchov αδιαφορεί σε επίπεδο κακού σαπουνόπερας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και διοργανώνει αγώνες θανάτου μεταξύ αγριάνθρωπων φυλακισμένων στοιχηματίζοντας μεγάλα ποσά στον νικητή . Η αποκτήνωση είναι καθημερινότητα για τους τροφίμους και οι αδύναμοι γίνονται βορά για τους δυνατούς και τις ορέξεις τους . Όταν οι κρατούμενοι δεν σκοτώνονται μεταξύ τους , προσφέρουν τσάμπα εργασία για δημόσια έργα .
Οι μέρες αφθονίας θα τελειώσουν μετά από μια επίσκεψη του κρατούμενου 451 στο γραφείο του . Την στιγμή της καλοσχεδιασμένης απόδρασης του LeBlanc , κάποιος χάνει τα δόντια του (και τη ζωή του) - η φυλακή κλείνει μερικούς μήνες αργότερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.