Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

SUDDEN DEATH (1995)


"Οι νεκροί ήρωες έχουν τις καλύτερες κηδείες ..."
- Joshua Foss , Πρώην CIA , νυν Τρομοκράτης
 
Γραμμένο από την παραγωγό Karen Elise Baldwin ( THE PATRIOT ) και τον σκηνοθέτη του LOADED WEAPON 1 (1993) , Gene Quintano ( SOLOMON'S MINES , POLICE ACADEMY 3,4&5 ) - ο Randy Feldman ( TANGO & CASH , NOWHERE TO RUN ) που είχε γράψει το αρχικό σενάριο , το προόριζε για κωμωδία παρωδία ταινιών δράσης .
Σκηνοθετημένο από τον Peter Hyams ( TIME COP , SCHWARZENNEGER END OF DAYS ) .
Τρομοκράτες κρατούν όμηρο τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και απειλούν να τον ανατινάξουν μέσα σε ένα κατάμεστο στάδιο του χόκεϊ κατά την διάρκεια του τελικού του πρωταθλήματος !
O Jean-Claude Van Damme ( TIMECOP ) είναι ο ηρωικός μα προβληματισμένος από το παρελθόν του πυροσβέστης , Darren McCord . Παράτησε την δουλειά του μετά από την αποτυχία του να σώσει ένα κοριτσάκι μέσα από ένα φλεγόμενο σπίτι . Έχει χωρίσει με την γυναίκα του και βλέπει τα παιδιά του όποτε μπορεί . Πρώην παίχτης του χόκεϊ στον Καναδά και γνώστης πολεμικών τεχνών . Την ημέρα που παίρνει τα παιδιά του (απροειδοποίητα , γεγονός που προκαλεί νευρικότητα στην πρώην γυναίκα του) να πάνε να δούνε τον τελικό αγώνα για το πρωτάθλημα του χόκεϊ στο στάδιο που δουλεύει (ως "επιθεωρητής πυρασφάλειας για τα παιδιά/σεκιουριτάς-κλητήρας στην πραγματικότητα) , οι τρομοκράτες χτυπούν και κρατούν όμηρο τον αντιπρόεδρο της Αμερικής , αφού πρώτα έχουν παγιδεύσει τα πάντα με εκρηκτικά !
Ο Κακός :
Ο Powers Boothe ( RED DAWN , TOMBSTONE , MUTANT SPECIES , SIN CITY , DEADWOOD , 24 , THE AVENGERS ) είναι ο σατανικά γοητευτικός Joshua Foss . Δουλεύει για την CIA , στο τμήμα παραχάραξης . Θα μπορούσε άνετα να κάνει κάποιον λατίνο κακό σε ταινία με James Bond της εποχής , ή τουλάχιστον να ακούγεται γλυκό σαξόφωνο κάθε φορά που κάνει είσοδο . Αντί για κάτι τέτοιο , κάνει τον κακό στο DIE HARD-σε-γήπεδο-του-χόκεϊ .
Απαιτεί τα 1 ΔΙΣ,700 Εκατομμύρια δολάρια που έχει παγωμένα η Αμερικανική κυβέρνηση σε 13 διαφορετικούς λογαριασμούς ανά τον πλανήτη (για τους δικούς της νεοταξικούς λόγους) από τον αντιπρόεδρο . Σε κάθε περίοδο του αγώνα (τρεις στο σύνολο) , το ένα τρίτο του ποσού θα πρέπει να μεταφέρεται σε λογαριασμούς της επιλογής του , αλλιώς οι επιπτώσεις θα είναι αιματηρές ...
Δεν καταλαβαίνουμε ποτέ για ποιόν λόγο θέλει τόσα πολλά λεφτά . Αστειευόμενος λέει πως θέλει "επί γης ειρήνη" στον αντιπρόεδρο , αλλά το δολοφονικό του ταπεραμέντο και η μηδενιστική του απόσταση από τον πόνο που προκαλεί στους γύρω του μάλλον οδηγεί στο συμπέρασμα πως το έλεγε ειρωνικά .
Ο Foss δεν υπολογίζει τίποτε και κανέναν . Τραμπουκίζει ακόμη και την ανήλικη κόρη του McCord η οποία βρίσκεται στο δωμάτιο με τους όμηρους λέγοντας της πως θα την σκοτώσει παρέα με τον πατέρα της - κάτι το οποίο θα είναι το τελευταίο λάθος της ζωής του ...
ή καλύτερα αυτό εδώ ήταν το τελευταίο λάθος της ζωής του γιατί κανείς δεν περνάει απαρατήρητος μέσα από το πλήθος μεταμφιεσμένος σαν Ισλανδός Tom Sellek !
-----------------------------------------
Πρώτη φορά παρατήρησα τόση ξεδιάντροπη χρήση σωσία στις σκηνές μάχης - η πτώση από την εισπρακτική επιτυχία ξεκινάει κάπου εδώ . Η κατευθείαν-σε-dvd εποχή είναι κοντά .
Επίσης πρώτη φορά είδα ελικόπτερο να πέφτει κάθετα με την όπισθεν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.