Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

DESERT HEAT (1999)


"Ήταν ευγενικό εκ μέρους του που μας βοήθησε ..
- Αναρωτιέμαι πόσο μεγάλο είναι το πέος του ."

Γραμμένο από τον Tom O'Rourke (πρώτο και τελευταίο σενάριο στην καριέρα του) και σκηνοθετημένο από τον John G. Avildsen ( ROCKY I & V , KARATE KID TRILOGY ) - με το ψευδώνυμο Danny Mulroon , γιατί θεωρούσε πως δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την τελική μορφή της ταινίας από το εκτεταμένο editing οπότε και θεώρησε φυσικό να μην θέλει να φαίνεται το πραγματικό του όνομα πουθενά πέρα των τίτλων τέλους .
Η ταινία θεωρείται άτυπο ρημέηκ του YOJIMBO (1961) - δεν νομίζω να αναρωτιόντουσαν τα γκομενάκια αν ο Yojimbo είχε κάνει περιτομή , ή πόσο μεγάλο όργανο είχε , ούτε οι συνταξιούχοι της περιοχής για το αν "&αμούσε πολύ" - ο Tom O'Rourke φρόντισε να κάνει τον ήρωα του μηχανή του σεξ πάντως με σαχλοκωμικές χοντράδες τύπου LEMON POPSICLE .
Η Sony Pictures Entertainment αγόρασε τα δικαιώματα της ταινίας για την Αμερικανική αγορά μετά την ολοκλήρωση της , αλλά εξαιτίας της ήδη τριπλής εμπορικής αποτυχίας των DOUBLE TEAM (1997) , KNOCK OFF (1998) και UNIVERSAL SOLDIER: THE RETURN (1999) , την κυκλοφόρησε κατευθείαν-σε-dvd με τον τίτλο INFERNO ...
Ο Jean-Claude Van Damme ( LEGIONNAIRE ) είναι ο Eddie Lomax , ένας άντρας κυνηγημένος από τους εσωτερικούς του δαίμονες . Πρώην στρατιωτικός που έχει σιχαθεί τη ζωή και τους ανθρώπους . Οι ανθρώπινες ζωές που αναγκάστηκε να πάρει κατά την διάρκεια της θητείας του τον στοιχειώνουν και τον έχουν φτάσει σε επίπεδο να θέλει να αυτοκτονήσει . Κρίνοντας από την μυστικιστική εισαγωγή της ταινίας (ανατολική μουσική , κογιότ που αλυχτούν) , πρόκειται για τον "πολεμιστή που έχει χάσει τον δρόμο του (στην κυριολεξία) , αλλά η ανοιξιάτικη πανσέληνος του φωτίζει τον δρόμο και το πνευματικό κογιότ τον επαναφέρει στην πορεία του" ! Ζει με τους δικούς του κανόνες διασχίζοντας την Αμερικάνικη ύπαιθρο πάνω στην αγαπημένη χέβι μέταλ μηχανή του . Μοναδική του παρέα το δερμάτινο του , το 45άρι του και ένα μπουκάλι τεκίλα .
Η marlboro διαφήμιση κρατάει μέχρι να τον πλακώσουν σχεδόν μέχρι θανάτου κάτι βλαχοκαουμπόιδες που τους πυροβόλησε το αυτοκίνητο κατά λάθος και του κλέψουν την μηχανή στην μέση του πουθενά ...
Κρατημένος στη ζωή με νύχια και με δόντια , η φλόγα για ματωμένη εκδίκηση μέσα του καίει βαθιά και τον επαναφέρει με έναν και μόνο σκοπό : Την απόδοση δικαιοσύνης !
Ο Danny Trejo ( MARKED FOR DEATH ) είναι ο Johhny ο Εξαδάχτυλος , ο ινδιάνος φίλος του Lomax από τον στρατό ! Αρχικά εμφανίζεται ως παραίσθηση που μιλάει (ξέρεις πως είναι αυτοί οι ινδιάνοι στην έρημο - ποτέ δεν ξέρεις αν είναι ή δεν είναι εκεί , ειδικά αν είσαι πιωμένος) , αλλά στην συνέχεια εμφανίζεται "στα αλήθεια" και τον επαναφέρει στην ζωή . Αν δεν ήταν ο Lomax , δεν θα ήταν ζωντανός . Εκείνος θυμάται τις καλές στιγμές , ο Lomax τους σκοτωμούς . Δίνει την ζωή του για να προστατεύσει τον φίλο του .
Ο Pat Morita ( HAPPY DAYS ) είναι ο Jubal Early , ο Ιάπωνας με το λευκό κοστούμι . Ένας από τους συνταξιούχους της μικρής πόλης που συμμαχεί με τον Lomax .
Το Αίσθημα (γιατί όλες οι άλλες ήταν απλά για μια νύχτα) :
H Gabrielle Fitzpatrick ( MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS: THE MOVIE ) είναι η Rhonda Reynolds . Διατηρεί το εστιατόριο του παππού της στην μέση του πουθενά . Μισεί την δουλειά της και θέλει να φύγει . Η μηλόπιτα της είναι φημισμένη ... Τα μπλε της μάτια παγιδεύουν την καρδιά του Lomax μέσα τους από την πρώτη τους συνάντηση ... Θα γίνει ο λόγος που ο Lomax θα αποφασίσει να ζήσει για να δημιουργήσει οικογένεια και να βρει μια σταθερότητα στη ζωή του .
Η Jaime Pressly ( POISON IVY: THE NEW SEDUCTION , NOT ANOTHER TEEN MOVIE , DOA: DEAD OR ALIVE ) είναι η Dottie Matthews , η "πεταχτούλα" της περιοχής με την χρυσή καρδιά . Δουλεύει στο εστιατόριο με την Rhonda .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Larry Drake ( DARKMAN , DR. GIGGLES ) είναι ο Ramsey Hogan , ο μαφιόζος πρεζέμπορας της περιοχής . Νομίζει πως μπορεί να αγοράσει τους πάντες με τα βρώμικα λεφτά του . Οι τρεις γιοι του είναι μεγάλα μούτρα και πουλάνε προστασία στα μαγαζιά των κατοίκων . Εκείνος κάνει μπίζνες με βαλίτσες γεμάτες ηρωίνη . Οι γιοι του είναι αυτοί που εξευτέλισαν τον μεθυσμένο Lomax στην αρχή της ταινίας και τον πυροβόλησαν/παράτησαν στην έρημο νομίζοντας τον νεκρό . O πατριάρχης θα πεθάνει από τα χέρια του μεγαλύτερου του γιου κατά τη διάρκεια καυγά .
Ο David "Shark" Fralick ( SOULTAKER , PROJECT ELIMINATOR , FIST OF THE NORTH STAR , UNCLE SAM , BEST OF THE BEST 4: WITHOUT WARNING ) είναι ο πατροκτόνος Matt Hogan . Δεν ένιωσε ποτέ πατρική αγάπη και αυτό τον έκανε σκληρό με τους ανθρώπους . Το σκληρό τακούνι από την μπότα του Lomax του βάζει το καρύδι στον σβέρκο ...
Στην περιοχή υπάρχει άλλη μια συμμορία από μεταποκαλυπτικούς μηχανόβιους με αρχηγό τον Ives ( Paul Koslo - THE OMEGA MAN , CLEOPATRA JONES , THE ANNIHILATORS , ROBOT JOX , XTRO II: THE SECOND ENCOUNTER , PROJECT: SHADOWCHASER ) οι οποίοι θέλουν την "επιχείρηση" του Hogan για την πάρτη τους , γεγονός που θα βοηθήσει τον Lomax στο να δημιουργήσει πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ τους ... Τα πράγματα μπερδεύονται τόσο πολύ που τελικά ο Ives πεθαίνει από φίδι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.