Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

DERAILED (2002)


"Τρομοκράτες , συν αρρώστια ισούται με βιολογικό πόλεμο ..."

Ο εκτροχιασμός στην κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια ξεκινάει κάπου εδώ για τον Jean-Claude Van Damme ! Σε μια προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει και αυτός στο UNDER SIEGE 2: DARK TERRITORY (το οποίο είναι DIE HARD σε τραίνο) , η ατμόσφαιρα περιπλέκεται με sci-fi βιολογικό πανικό (θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται στους επιβάτες) β' διαλογής , κάνοντας το αποτέλεσμα τόσο μπερδεμένο που το ήδη ψυχεδελικό editing έχει καταστρέψει κάθε διάθεση για παρακολούθηση της δράσης ...
Γραμμένο (πιθανότατα μετά από χαμένο στοίχημα) από τους Boaz Davidson (μεγαλοπαραγωγός/Πυγμαλίωνας της σύγχρονης δράσης καθώς είναι υπεύθυνος για τα EXPENDABLES , αλλά και ταινίες με υπερμεγέθη ζώα τύπου MEGASNAKE - μεταξύ άλλων έχει γράψει και τα DELTA FORCE 3: THE KILLING GAME , AMERICAN CYBORG: STEEL WARRIOR , ALIEN LOCKDOWN , UNDISPUTED 2 ,και NINJA 1&2 με Scott Adkins , MANSQUITO , κτλ) , Jace Anderson ( CROCODILE 2: DEATH SWAMP , TOOLBOX MURDERS , MORTUARY , MOTHER OF TEARS , NIGHT OF THE DEMONS ) και τον ηθοποιό Adam Gierasch ( TOOLBOX MURDERS , MORTUARY , NIGHT OF THE DEMONS , FERTILE GROUND , FRACTURED ) .
Σκηνοθετημένο από τον Bob Misiorowski ( SHARK ATTACK ) .
Γυρισμένο εκεί που συμβαίνει όλη η φτηνή δράση τις τελευταίες δύο δεκαετίες , την μαγευτική Βουλγαρία .
O Jean-Claude Van Damme ( THE SHEPHERD ) είναι ο Jacques Kristoff , οικογενειάρχης με διπλή ζωή μυστικού πράκτορα ειδικού σε θέματα βιο-τρομοκρατίας . Απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ανατολική Ευρώπη όταν καλείται να συνοδεύσει ένα άτομο υψίστης σημασίας για την ασφάλεια του πλανήτη . Πρόκειται για την κατάσκοπο Galina Konstantin η οποία έχει κλέψει κάτι σημαντικό από την κυβέρνηση της Σλοβακίας .
Το τρένο 681 από Βρατισλάβια για Μόναχο όπου βρίσκονται οι δύο πρωταγωνιστές του βιολογικού δράματος θα τεθεί υπό πολιορκία !
Ανάμεσα στους αμέριμνους επιβάτες που θα βρεθούν μπροστά από τις κάννες των όπλων των τρομοκρατών , είναι και η οικογένεια του Kristoff (σύζυγος και δύο παιδιά) , οι οποίοι αποφάσισαν να του κάνουν έκπληξη για τα γενέθλιά του !
H Laura Harring ( SILENT NIGHT DEADLY NIGHT III: BETTER WATCH OUT , MULHOLAND DR , THE PUNISHER , INLAND EMPIRE ) είναι η γοητευτική κατάσκοπος Galina Konstantin . Έκλεψε τρία φιαλίδια με τον φονικό ιό SP43 (μετάλλαξη της ανεμοβλογιάς) από την Σλοβακία γιατί μπορούσε ! Δεν δημιουργείται ειδύλλιο με τον Kristoff , παρόλο που της αρέσουν οι παντρεμένοι ...
Ο/Οι Κακός/οι :
O Tomas Arana ( INTELLIGENCE , GUARDIANS OF THE GALAXY ) είναι ο διεθνής τρομοκράτης Mason Cole (πρώην πράκτορας) . Ακολουθεί την Galina στο τρένο με σκοπό να αρπάξει τα φιαλίδια με τον θανατηφόρο ιό για την πάρτη του . Σκοπεύει να δημιουργήσει αντίδοτο και να μοσχοπουλήσει το βιολογικό όπλο στον πλουσιότερο αγοραστή τρομοκράτη ... Το τρένο είχε άλλον έναν επιβάτη που ο Cole δεν είχε υπολογίσει (ο γνωστός παράγοντας Χ στην εξίσωση της δράσης) παρόλη την εσωτερική πληροφόρηση που είχε - και τα σχέδια του για πολυτελή καλοπέραση τελειώνουν όταν βρίσκεται από νούμερο ένα κίνδυνος , κρεμασμένος από την γραβάτα του μεταξύ δύο βαγονιών που αποκολλώνται ...
Ο Στέφανος Μιλτσακάκης ( CYBORG , THE QUEST , MAXIMUM RISK ) είναι ο Σταύρος , μισθοφόρος στην δούλεψη του αδίστακτου τρομοκράτη Mason Cole . Ο Kristoff σκοτώνει τον έρωτα της ζωής του (γυναίκα μισθοφόρο στην δούλεψη του Cole) και ακολουθεί λυσσασμένη μονομαχία μεταξύ τους .
-------------------------------------
Οι εκρηκτικές σκηνές δράσης και τα αμφιλεγόμενα ψηφιακά εφέ που συνδυάζονται με την απαράδεκτη τρενο-μακέτα φαίνεται να ήταν τόσο εντυπωσιακά που προστέθηκαν στο DIRECT CONTACT (2009) , άλλη μια κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια με τον Dolph Lundgren αυτή τη φορά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.