Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

CYBORG (1989)

"Μου αρέσει ο θάνατος ! Μου αρέσει η μιζέρια ! Μου αρέσει αυτός ο κόσμος !"
Fender Tremolo , Μεταποκαλυπτικός Δυνάστης

Γραμμένο με σχετική βοήθεια από την Kitty Chalmers ( JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH ) -αλλά η ιδέα παραμένει του Albert Pyun- και σκηνοθετημένο από τον βιντεο-φουτουριστή Albert Pyun ( NEMESIS ) . Γραμμένο μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και γυρισμένο μέσα σε 23 μέρες , αποτελεί μέρος της άτυπης CYBORG τριλογίας του σκηνοθέτη η οποία συνεχίστηκε όχι με τα CYBORG 2 (1993) και CYBORG 3: THE RECYCLER (1995) , αλλά με το KNIGHTS (1993) και ολοκληρώθηκε με το OMEGA DOOM (1997) !
Η ταινία είναι αποτέλεσμα παραγωγικής ένωσης των στακτών 4 ταινιών που δεν είδαν ποτέ το φως της ημέρας : του Johnny Guitar , του Alex Rain (το οποίο εξελίχθηκε σταδιακά στο απόλυτο cyberpunk έπος NEMESIS) , και των Masters Of The Universe 2 και Spiderman (γιατί ακόμη όλοι θα γελάγαμε/κλαίγαμε αν λάβω υπόψιν το Captain America του 1990 του ιδίου σκηνοθέτη - και οι δύο ταινίες ήταν να σκηνοθετηθούν από τον Pyun , αλλά μετά την ρήξη της Cannon -λόγω οικονομικών προβλημάτων- με τις εταιρίες Mattel και Marvel αντίστοιχα , δεν άνθησαν οι παραγωγές - τα κοστούμια από το Masters of the Universe 2 χρησιμοποιήθηκαν εδώ - η Cannon είχε χρεωκοπήσει από τον 1987 και αυτή η ταινία είναι το κύκνιο κινηματογραφικό άσμα της) !
Τα έξτρα 2 εκατομμύρια δολάρια που είχαν χρησιμοποιηθεί ήδη σε σκηνικά και κοστούμια για τις ακυρωμένες ταινίες βοήθησαν την παραγωγή των 500 χιλιάδων ...
-----------------------------------------
Η Αμερική είναι συντρίμμια μετά από βιολογική επιδημία με την κωδική ονομασία "Ζωντανός Θάνατος" ! Οι πολιτείες έχουν καταρρεύσει στην ανομία και κουμάντο κάνουν οι δυνατοί στους ερημότοπους της αποκαλυπτικής καταστροφής .
O Jean-Claude Van Damme ( BREAKIN' ) είναι ο σκληροτράχηλος έμμισθος μαχητής πολεμικών τεχνών -γνωστός και ως Slinger στην αργκό του μέλλοντος , Gibson Rickenbacker . Αναλαμβάνει να μεταφέρει μια γυναίκα cyborg που έχει μέσα της σημαντικές πληροφορίες σχετικές με την εύρεση θεραπείας ενάντια στον ιό από την Νέα Υόρκη στην Ατλάντα , αλλά το ταξίδι είναι θανατηφόρα επικίνδυνο καθώς κυκλοφορούν αδίστακτοι "Πειρατές" . Αρχικά ο σκηνοθέτης είχε στον νού του τον Chuck Norris για τον πρωταγωνιστικό ρόλο , αλλά ο αήμνηστος Menahem Golan πρότεινε τον μέχρι τότε άγνωστο Van Damme - ο οποίος μόλις είχε τελειώσει το BLOODSPORT (1988) .
H Dayle Haddon ( GAMBLING CITY , SPERMULA ) είναι η Pearl Prophet , που μετατράπηκε σε κινητό φλασάκι/cyborg την οποία αναλαμβάνει να προστατεύσει ο Rickenbacker .
O Vincent Klyn ( KICKBOXER 2: THE ROAD BACK , BLOODMATCH , DOUBLE DRAGON , NIGHT HUNTER , GANGLAND ) είναι ο αρχηγός των Πειρατών , Fender Tremolo ! Οι ροκ-εν-ρολ Πειρατές απαγάγουν την βιονική γυναίκα με σκοπό να πάρουν την θεραπεία για την πάρτη τους και να αφήσουν τον κόσμο στο μίζερο τέλος του . Του Tremolo του αρέσει  ο θάνατος και δεν θέλει να αλλάξει η κατάσταση πάνω στον πλανήτη , εκτός κι αν έχει ο ίδιος το μονοπώλειο της θεραπείας . Τα λέει τόσο καλά στα παρανοϊκά λογίδρια του , ώστε μέρη από από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε μουσικά κομμάτια από τον Method Man και τους Mortician . Ο Tremolo έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον Rickenbacker καθώς παλαιότερα είχε σκοτώσει την αγαπημένη του και τον αδελφό της , ενώ απήγαγε την μικρότερη αδελφή της την οποία και έκανε μέλος της άγριας συμμορίας του ..
Καταλήγει σε τεράστιο τσιγκέλι μετά από την χαρακτηριστική ιπτάμενη ξανάστροφη κλωτσιά 180 μοιρών .
Η Deborah Richter είναι η Naddy Simmons . Το ερωτικό ενδιαφέρον του αιματοβαμμένου ήρωα . Η οικογένεια της έχει πεθάνει από τον ιό και θέλει να βοηθήσει τον Rickenbacker στην αποστολή του . Δεν ολοκληρώνουν ποτέ την σχέση τους γιατί ο Rickenbacker έχει ψυχολογικά .
O Ralf Moeller ( CONAN THE ADVENTURER ) είναι ο Brick Bardo . Η Γερμανική προφορά του ήταν τόσο βαριά που ντουμπλάραν όλους τους διαλόγους του . Ο Van Damme τον εξοντώνει με δολοφονικό σπαγγάτο (βλέπε φώτο παρακάτω) .
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βραζιλιάνικου Jiu Jitsu Στέφανος Μιλτσακάκης είναι σταθερός αγριάνθρωπος στις ταινίες του Van Damme - εδώ είναι ένας από τους Πειρατές . Έχει εμφανιστεί και στα LIONHEART (1990) , THE QUEST (1996) , MAXIMUM RISK (1996) και DERAILED (2002) .
ΣΚΗΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΣΠΑΓΓΑΤΟ :

-----------------------------------------
Για περισσότερη DIY δράση ενάντια στα μεγάλα στούντιο παραγωγής , ο Pyun κυκλοφόρησε την πλήρη έκδοση της ταινίας το 2011 , με έξτρα σκηνές και ρετρο-φέσι μουσική όπου μπορεί να προμηθευτεί όποιος επιθυμεί από τον ίδιο .
BONUS artwork Δυτικής Αφρικής :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.