Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

DOUBLE IMPACT (1991)

"Μπορεί να είμαι μεθυσμένος . Αύριο θα είμαι νηφάλιος . Αλλά αυτός θα παραμένει αδελφή !"
- Alex Wagner
 
Είμαι θετικός σαν τον ιό του Έϊτζ πως ο Αλέξανδρος Δουμάς δεν είχε χρησιμοποιήσει αυτή την ατάκα όταν έγραφε το "The Corsican Brothers" ! 
Η ταινία βασίζεται πάνω σε αυτό , στο εντελώς χαλαρό και ελεύθερο , με τον Jean-Claude Van Damme σε δίδυμο ρόλο έκπληξη ! Δύο φορές η δράση δηλαδή (o Jackie Chan απάντησε έναν χρόνο μετά με το TWIN DRAGONS , οι πραγματικοί δίδυμοι αδελφοί McNamara είχαν απαντήσει ήδη πριν καν γίνει η ερώτηση από το 1986) !
Σκηνοθετημένο από τον ογκόλιθο της κατευθείαν-σε-dvd δράσης Sheldon Lettich ( BLOODSPORT , THE ORDER , THE HARD CORPS , καθώς και τα δυνατά ONLY THE STRONG με Mark Dacascos και THE LAST PATROL με Dolph Lungren ) !
Στην ιστορία και την παραγωγή , συνέβαλε και ο ίδιος ο JCVD (βάζω και στοίχημα πως η εισαγωγική ατάκα του άρθρου είναι δική του) .
Ο Jean-Claude Van Damme είναι ο Chud Wagner . Ομορφόπαιδο καρατερίστας που ζει στη Καλιφόρνια και διδάσκει αερόμπικ φορώντας τσίτα ελεκτρίκ κορμάκι - παράλληλα με μαθήματα καράτε . Κυριλές όσο δεν πάει , άσσος στην καλλιτεχνική σφαλιάρα και την υψηλή ραπτική .
Ο Jean-Claude Van Damme είναι ο Alex Wagner . Ομορφόπαιδο καρατερίστας μούτρο που ζει στο Χόνγκ Κόνγκ . Ζει με τους δικούς του κανόνες . Ξεχωρίζει από τον Chud , γιατί έχει το μαλλί του ζελεδιασμένο και χτενισμένο προς τα πίσω - επίσης άσσος στο βρωμόξυλο .
Τα δύο αδέλφια είχαν χωριστεί στη γέννα , μετά τον θάνατο των γονιών τους από τις Τριάδες . Ο Chud μεγάλωσε στο Παρίσι (εξ ου και το κυριλίκι) , ενώ ο Alex σε ορφανοτροφείο και αργότερα στους δρόμους του Hong Kong (εξ ου και το αντριλίκι) . Τα αδέλφια συναντιόνται 25 χρόνια αργότερα στο Hong Kong , με σκοπό να εκδικηθούν τον θάνατο των γονιών τους .
Ο Frank Avery ( THE DEVIL'S REJECTS ) είναι ο Jeoffrey Lewis , ο σωματοφύλακας των γονιών . Δεν έκανε και πολύ καλή δουλειά . Τουλάχιστον έσωσε το ένα από τα δύο παιδιά , τον Chud , ο οποίος υπό την καθοδήγηση του έγινε δάσκαλος στο καράτε (και μάλλον καλύτερος σωματοφύλακας) . Πάνε μαζί στο Χόνγκ Κόνγκ για να κλείσουν τους παλιούς λογαριασμούς ...
Η Alonna Shaw ( CYBORG COP ) είναι η Danielle Wilde . Δημιουργείται ένα περίεργο ερωτικό τρίγωνο ελαφρότητας με τους διδύμους που καταλήγει σε φαντασιώσεις και αδελφικές μπουνιές .
Ο/Οι Κακός/οι :
Η καλογυμνασμένη 6 φορές Miss Olympia (1984-1989Corinna Everson ( HERCULES: THE LEGENDARY JOURNEYS , Hulk Paige σε ένα επεισόδιο του CHARMED ) είναι η Kara , η πληρωμένη δολοφόνος του Nigel Griffin που παρενοχλεί σεξουαλικά την Danielle .
Ο Bolo Yeung είναι ο Moon , ο σημαδεμένος με ένα τεράστιο Χ στο μάγουλο μπράβος με το γυάλινο μάτι . Συνηθίζει να τσακίζει κόκαλα χωρίς οίκτο (και χωρίς ήχο , αφού είναι μουγκός , ή απλά πολύ σκληρός για να μιλάει) εδώ και δεκαετίες , αφού μετά την δολοφονία των γονιών των διδύμων , συνεχίζει το υπερβίαιο μονοπάτι της ζωής του . Μπορεί μετά την πρώτη τους συνάντηση στο BLOODSPORT (1988) , οι δύο άντρες να έγιναν καλοί φίλοι , αλλά τα κλωτσο-μπουνίδια πέφτουν μεταξύ τους χωρίς έλεος (και χωρίς μπλούζες) !
Μετά από μερικά ιπτάμενα ανοίγματα , ο Moon πέφτει πάνω στον γενικό και ψήνεται ...
O Philip Chan ( HARD BOILED , BLOODSPORT ) είναι ο Raymond Zhang , Κινέζος μαφιόζος .
Ο Alan Scarfe ( IRON EAGLE 2 , LETHAL WEAPON 3 , ο Κάπτεν Cyrus Harding στο MYSTERIOUS ISLAND , SEVEN DAYS , KINGDOM HOSPITAL ) είναι ο δυτικός σατανάς που κάνει βρωμοδουλειές στο Hong Kong , Nigel Griffith . Αυτός έδωσε την εντολή δολοφονίας στην Τριάδα του Moon .
ΣΚΗΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΣΠΑΓΓΑΤΟ
O Chud ενθουσιάζει τα κορίτσια με τα ανοίγματα του . Άλλη μια συνηθισμένη μέρα στη σχολή ...
--------------------------------------------------------------
Προτείνεται για τριπλή προβολή με τα BREAKIN' (1984) και REPLICANT (2001) .
Το πρώτο , γιατί αυτό το ανεπανάληπτο ντεμπούτο του Van-Damme πρέπει να το δουν όλοι ! Ο μπιτάτος άνετος τύπος με το μαύρο τιραντέ κορμάκι στη παραλία είναι η ενσάρκωση της ξεγνοιασιάς - και το δεύτερο γιατί είναι πάλι Van-Damme δίδυμος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.