Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

UFO (2012)

Μια τυχαία προβολή επανέφερε την πίστη μου στο δυνατό straight-to-dvd φέσι ! Τι κι αν η παραγωγή είναι των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων , η αίσθηση είναι η ίδια :
Εισβολή εξωγήινων φάση INDEPENDENCE DAY (1996) , με γιγαντιαίο ψηφιακό mothership του τρόμου να κόβει την χολή του κοσμάκη πάνω απ'τη πόλη και αναμενόμενη χαβαλέ αναφορά στον Will Smith .
Jean-Claude Van Damme σε μιλιταριστικό ρόλο έκπληξη (για ολόκληρα τα 5 λεπτά που εμφανίζεται πέρα από τις μπρος-πίσω χρονικές φλασιές) .
Sean Pertwee ( DOG SOLDIERS , EQUILIBRIUM , EVENT HORIZON ) στον ρόλο του ημίτρελου άστεγου με σταυρό-τατουάζ στο κούτελο (το οποίο ψιλο-σβήνει στην σκηνή της μεγάλης βροχής) και βιβλικές αναφορές που υπάρχουν δεν υπάρχουν , είναι το ίδιο και το αυτό .
Καλογυρισμένο - ευτυχώς - ξύλο . Επίπεδο ΜΜΑ βρωμόξυλο . Ο Van Damme πλακώνει στις γρήγορες μια εξωγήινη γκόμενα (χωρίς την αγαπημένη ξανάστροφη , γιατί δεν υπήρχε άπλα μέσα στο σπίτι) , και ένας από τους ήρωες έναν κλώνο στρατιώτη των εξωγήινων ....
Εξωγήινοι Μασόνοι :
Ναι , είναι εκεί έξω και ήρθαν στην γη για να τελειώσουν μια και καλή τον διαγαλαξιακό τους πόλεμο με ένα άλλο εξωγήινο είδος . Ή για να τον ξεκινήσουν . Η αλήθεια είναι πως με μια μόνο προβολή έχω μείνει ακόμη με την απορία .
Οι Εξωγήινοι Μασόνοι ξεχωρίζουν από το χιπστεράδικο τατουάζ Τρίγωνο που έχουν στο μέσα μέρος του μηρού τους . Οι άλλοι ξεχωρίζουν από τα μίνι διαστημόπλοια που μοιάζουν εξαιρετικά με τα χταποδο-cyborg από το SKYLINE (2010) . Βέβαια το μέγεθος των διαστημοπλοίων παίζει , ακριβώς όπως στις παραγωγές της Asylum , φτιάχνοντας ατμόσφαιρα ανάλυσης στην παρέα που θα κάτσει να το δει , γεγονός που μπορεί να αδηγήσει σε σκληρά λόγια .
Φεσο-χαος στην πόλη :
Όσοι έχουν δει το MOTHER OF TEARS (2007) του Argento , καταλαβαίνουν τι εννοώ . Δεν υπάρχει ηλεκτρισμός και επικοινωνία και τρέχουν 15 πανικόβλητοι μπροστά απ'τη κάμερα ...
Εξωγήινο Ραδιόφωνο :
Εποχης μεσοπολέμου . Το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του Van Damme . Από την αθώα εποχή της Area 51 . Είναι το μόνο μηχάνημα στην πόλη που λειτουργεί , έτσι ο Van Damme ενημερώνεται από τις στρατιωτικές εκπομπές . Οι εξωγήινοι το ξέχασαν και τώρα το θέλουν πίσω ...
Μελλοντολογικό Skrillex-ικο soundtrack . Φοριέται πολύ το αυτιστικό μπαπα-μπούπα-ίου-ίου φέτος .
Μερακλήδικα ειδικά εφέ από τον Κωνσταντίνο Κουτσολιώτα .
----------------------------------------------------
-Βραβείο Γαμιέ&αι J.J. Abrams , πάει :
Στον σκηνοθέτη της ταινίας , Dominic Burns .
Απολαμβάνουμε για άλλη μια φορά - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ - τις χαρακτηριστικές μπλε φωτο-εκλάμψεις που σχίζουν τον ορίζοντα πάνω στην κάμερα . Όπου έχει φώτα , χάνεις το δικό σου φως και βλέπεις μπλε αστράκια νομίζοντας πως είσαι στα πρώτα στάδια της ολικής τύφλωσης . Ακόμη και σε σκηνές με αναμμένα σπίρτα , ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ με γαλάζια γαλήνη οριζόντια ο χώρος !
O Βurns πέρα από τον σκηνοθέτη , έχει κάνει και το ζόμπι στο προτεινόμενο COCKNEYS VS ZOMBIES (2012) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.