Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

MAXIMUM RISK (1996)


Γραμμένο από τον Larry Ferguson ( HIGHLANDER , BEVERLY HILLS COP II , THE HUNT FOR RED OCTOMBER , ALIEN 3 , ROLLERBALL ) . Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ringo Lam ( IN HELL ) στην Αμερική .
Αρχικός τίτλος ήταν το THE EXCHANGE , αλλά όταν έχεις να κάνεις με ταινία δράσης , θέλεις κάτι πιο μοβόρικο . Το BLOODSTONE που ακολούθησε δεν ταρακούνησε αρκετά το κοινό για προμοτάρισμα ταινίας με Van Damme και η Sony κατέληξε στο νεκρά-εγκεφαλικό "Μέγιστο Ρίσκο" !
O Jean-Claude Van Damme ( CYBORG ) είναι ο Alain Moreau , αστυνομικός με ταλέντο στις πολεμικές τέχνες και στα μεγάλα ανοίγματα . Φτάνει στα άκρα όταν παίρνει την θέση του -μέχρι χθες άγνωστου για αυτόν- δίδυμου αδελφού του , Mikhail Suverov ( Jean-Claude Van Damme - BLOODSPORT ) που πεθαίνει στα πέντε πρώτα λεπτά της ταινίας κατά την διάρκεια καταδίωξης κάπου στην Νότια Γαλλία . Πέρα από την έτοιμη σχέση του αδελφού του , ο Alain αποκτάει προβλήματα με την Ρώσικη μαφία , καθώς ο Mikhail είχε μπλεξίματα τόσο με τον νόμο , όσο και τον υπόκοσμο . Με λίγα στοιχεία στην διάθεση του και με ένα πρόσωπο που μπορεί να σημάνει αυτόματα τον θάνατο του , ο Alain ταξιδεύει στην Αμερική για να ξεδιαλύνει την υπόθεση .
Ο Henry Gomez ( VIDEODROME ) είναι ο ανώνυμος ταξιτζής/συγγραφέας/κωμική ανακούφιση που μεταφέρει τον Alain μέσα στη ζούγκλα της Νέας Υόρκης . Η εξυπνάδα διαρκεί μέχρι τη μέση της ταινίας με τον Van Damme να νιώθει τον πόνο του χαμού ενός καλού φίλου .
Το Αίσθημα :
Η Natasha Henstridge ( SPECIES , THE SECRET CIRCLE ) είναι η Alex Minetti , κοπέλα του Mikhail Suverov . Πρώην χορεύτρια σε νυχτερινά κέντρα . Στην πορεία ψήνεται και για τον αδελφό . Υπάρχουν ευχάριστα γυμνά πλάνα και ερωτική σκηνή μέσα σε τουαλέτα .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Zach Grenier ( CLIFFHANGER , TWISTER , DEADWOOD , ZODIAC , FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER , ROBOCOP ) είναι ο Ivan Dzasokhov . Κυνηγάει τον Alain νομίζοντας πως είναι ο Mikhail . Ο Ivan δουλεύει για τον αρχινονό Dmitri , αλλά έχει ψυχολογικά καθώς η πατρική φιγούρα του Dmitri προτιμούσε πάντα τον Mikhail . Μετά την δολοφονία του κάνει εκείνος κουμάντο και συνεργάζεται με διεφθαρμένους πράκτορες του FBI . Το τέλος του δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από εκρηκτικό ...
O David Hemblem ( Lord Dread στο CAPTAIN POWER AND THE SOLDIERS OF THE FUTURE ) είναι ο Dmitri Kirov . Είναι ο "πλούσιος Ρώσος" που είχε υιοθετήσει τον Mikhail . Τις ελεύθερες ώρες του διαβάζει το "Έγκλημα και Τιμωρία" του Ντοστογιέφσκι . Η σκηνή του θάνατού του φέρνει στο νου την δολοφονία του Καίσαρα , αλλά με λιγότερα μαχαίρια την κρίσιμη στιγμή ...
O Στέφανος Μιλτσακάκης ( CYBORG , LIONHEART , THE QUEST ) είναι ο "Κοκκινομούρης" . Ο γιγαντόσωμος εκτελεστής που δουλεύει για τον Ivan . Μαχαιρώνει τον Dmitri και προσπαθεί να σκοτώσει τον Alain/Mikhail πάνω από τρεις φορές .
O Kamel Krifa ( LIONHEART , DEATH WARRANT , DOUBLE IMPACT , UNIVERSAL SOLDIER , LEGGIONAIRE ) είναι ο Boris , ο μπράβος του Ivan που πυροβολεί πιο κουλ κι από κακοποιό στο MIAMI VICE . Μπορεί να εμφανίζεται για δευτερόλεπτα , αλλά είναι επιβλητική η παρουσία του . Θα μπορούσε άνετα να παρκάρει οπισθογωνία με το βαν την στιγμή που πυροβολεί από την θέση του οδηγού τους Γάλλους αστυνομικούς που τον έχουν περικυκλώσει ! Ο Alain τον πυροβολεί στο αριστερό μάτι ...
------------------------------------------------
Προτείνεται για δίδυμη προβολή με το DOUBLE IMPACT (1991) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.