Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

KICKBOXER (1989)


Γραμμένο από τους Mark DiSalle ( THE PERFECT WEAPON ) , Glen A. Bruce ( CYBORG COP , BLOOD WARRIORS ) και Jean-Claude Van Damme και σκηνοθετημένο από τους Mark DiSalle , David Worth ( WARRIOR OF THE LOST WORLD , LADY DRAGON 1&2 , SHARK ATTACK 2&3 ) και Jean-Claude Van Damme ( σκηνοθέτησε τις σκηνές μάχης ) .
Ο Eric και ο Kurt Sloane είναι δύο αγαπημένα αδέλφια που ασχολούνται επαγγελματικά με τις πολεμικές τέχνες . Ο Eric είναι πρωταθλητής Αμερικής στο κίκμποξινγκ , αλλά τα μυαλά του παίρνουν αέρα από τις συνεχόμενες νίκες και τρώει τα μούτρα του στις ανελέητες αρένες της Ταϋλάνδης ...
O Jean-Claude Van Damme ( TIMECOP ) είναι ο Kurt Sloane . Όταν χώρισαν οι γονείς του εκείνος έμεινε με την μητέρα του και μεγάλωσε στην Ευρώπη (όπου ασχολήθηκε με το μπαλέτο την υγιεινή ζωή και τις πολεμικές τέχνες) , ενώ ο αδελφός του μεγάλωσε στην Αμερική με τον πατέρα τους και έγινε πρωταθλητής στο κίκμποξινγκ . Ο Kurt βοηθάει τον αδελφό του στην προπόνηση , αλλά λόγω μπαλέτου δεν είναι τόσο σκληρός στις επιθέσεις του . Μετά από τον μοιραίο τραυματισμό του αδελφού του σε έναν αγώνα στην Ταϋλάνδη , ο Kurt θα γίνει η απόλυτη πολεμική μηχανή και θα γίνει πρωταθλητής στην χώρα που γέννησε το άθλημα .
Ο κίκμποξερ Dennis "The Terminator" Alexio ( αρχειακή εμφάνιση από αυτή τη ταινία στο KICKBOXER 4: THE AGGRESSOR ) είναι ο Eric Sloane . Ακριβώς όπως και ο Apollo Creed στο ROCKY IV (1987) , χάνει έναν σημαντικό αγώνα εξαιτίας της αλαζονείας του . Παραμένει ζωντανός , αλλά μένει παράλυτος από την μέση και κάτω . Ο τραυματισμός του αποτελεί κίνητρο για τον αδελφό του Kurt να ψάξει τον κατάλληλο δάσκαλο στην Ταϋλάνδη ώστε να προπονηθεί σκληρά σπάζοντας δέντρα μπαμπού με καλαμιές και να αναζητήσει ματωμένη εκδίκηση από τον άνθρωπο που του προκάλεσε αυτό το κακό . Σε αντίθεση με τον σικάτο αδελφό του εκείνος διαθέτει αμφιλεγόμενο μουστάκι εποχής και είναι ανεξέλεγκτος πέφτουλας .
Ο Haskell V. Anderson ο Τρίτος ( BROTHERHOOD OF DEATH ) είναι ο Winston Taylor , πρώην Ειδικές Δυνάμεις/βετεράνος του Βιετνάμ που ξέμεινε στην Ταϋλάνδη μετά τον πόλεμο . Είναι ξεναγός στην νυχτερινή ζωή της πόλης και έχει παρε-δώσε με την τοπική μαφία . Σε κωλόμπαρο εκείνος πίνει μπύρες ενώ ο Van Damme πίνει perrier - παρόλα αυτά γίνονται καλοί φίλοι και προς το τέλος της ταινίας κάνει Chuck-Norris-ική εμφάνιση μέσα από νυχτερινή ομίχλη ...
Ο Dennis Chan ( KICKBOXER 2: THE ROAD BACK , KICKBOXER 3: THE ART OF WAR , KNOCK OFF , THE MAN WITH THE IRON FISTS ) είναι ο Xian Chow , ο Ταϋλανδός δάσκαλος που αναλαμβάνει να προπονήσει τον Van Damme σε παρανοϊκούς ρυθμούς Drunken Master .
Το Αίσθημα :
Η Rochelle Ashana ( FRIGHT NIGHT PART 2 ) είναι η Mylee . Η Mylee είναι η ανιψιά του σίφου Chow και ερωτεύεται εν ριπή οφθαλμού τον Van Damme , παρόλο που της κάνει καλοκαιρινό το ήδη καλοκαιρινό παντοπωλείο που έχει στο χωριό . Οι μαφιόζοι την πάνε πακέτο στον Tong Po για να την βιάσει πριν τον μεγάλο αγώνα που γίνεται old school με γάντια βουτηγμένα σε σπασμένα γυαλιά . Ήταν παρθένα πριν τον Tong Po , κάτι που προκαλεί στιγμιαία σύγχυση στον Van Damme όταν το μαθαίνει .
Ο Κακός :
Ο Michel Qissi ( BLOODSPORT , LIONHEART , KICKBOXER 2: THE ROAD BACK , TERMINATOR WOMAN ) είναι ο Tong Po , γνωστός και ως "Τίγρης" στους κύκλους του Ταϋλανδέζικου κίκμποξινγ . Είναι ο πρωταθλητής της χώρας και έχει άμεσες σχέσεις με τον υπόκοσμο .
Είναι τόσο αχρείος που οι μαφιόζοι που συνεργάζεται , απαγάγουν τον ανάπηρο αδελφό του Van Damme για να τον εκβιάσουν να χάσει στον αγώνα , πετάνε στιλέτο στο σκυλί του δάσκαλου και για κορυφή στην δραματουργία του φέρνουν την κοπέλα του Van Damme για να την βιάσει με συνοπτικές διαδικασίες .
Για να ψαρώσει το κοινό στους τίτλους τέλους ο Tong Po υποτίθεται πως είναι αληθινός χαρακτήρας και υποδύεται τον αγριάνθρωπο εαυτό του . Μαζί με τον Van Damme εμφανίστηκαν για πρώτη φορά δίπλα-δίπλα ως δεινοί χορευτές της παραλίας στο BREAKIN' (1984) - ο Van Damme με μαύρο τιραντέ κορμάκι γκρουβάρει σαν να μην υπάρχει αύριο , ο "Tong Po" με αφάνα και μαύρο σορτσάκι χτυπάει παλαμάκια :
ΣΚΗΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΣΠΑΓΓΑΤΟ :
Κατά τη διάρκεια της σκληρής Drunken Master προπόνησης . Την πρώτη φορά αρρώστησε από το πολύ τράβηγμα και ανέβασε πυρετό .

Κατά την διάρκεια χορευτικού μέσα σε υπαίθριο μπαρ . Ακολουθεί μεθυσμένη μάχη με ντόπιο υπόκοσμο ως τελικό στάδιο της προπόνησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.