Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

DEATH WARRANT (1990)


Γραμμένο από τον David S. Goyer ( KICKBOXER 2: THE ROAD BACK , DEMONIC TOYS , NICK FURY AGENT OF SHIELD , BATMAN BEGINS , MAN OF STEEL , METAL GEAR SOLID ) και σκηνοθετημένο από τον τηλεοπτικό πλέον Deran Sarafian ( ALIEN PREDATOR , INTERZONE , TERMINAL VELOCITY ) .
H ταινία ήταν παραγωγή της θρυλικής CANNON και ήταν να κυκλοφορήσει με το όνομα DUSTED . Μετά την χρεωκοπία της εταιρίας , η MGM αγόρασε τις ταινίες της και κυκλοφόρησε την συγκεκριμένη ως DEATH WARRANT .
O Jean-Claude Van Damme είναι ο Καναδός Ντετέκτιβ Louis Burke . Τιμώμενο μέλος της Καναδικής Φρουράς . Δουλεύει στο Los Angeles και κρατάει τους δρόμους του καθαρούς από μανιακούς κάθε είδους . Έχει ειδική αποστολή εξιχνίασης κάτι φόνων κρατουμένων μέσα σε μια φυλακή και για να καταφέρει να βγάλει άκρη μπαίνει ο ίδιος μέσα ! Εκεί θα μπορέσει να εμπιστευτεί μόνο τις γροθιές του , καθώς η πολύχρωμη κοινωνία της φυλακής έχει τους δικούς της βίαιους κανόνες επιβίωσης .
Το Αίσθημα :
Η Cynthia Gibb ( SHORT CIRCUIT 2 ) είναι η φιλόδοξη δικηγόρος Amanda Beckett . Πρώτη στην τάξη της , πρώτη και στην καρδιά του Burke . Βοηθάει τον ηρωικό ντετέκτιβ παρέχοντας του πληροφορίες απ'έξω .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Patrick Kilpatrick ( THE TOXIC AVENGER , CLASS OF 1999 ) είναι ο Christian "The Sandman" Naylor , ο παλαβός με τις πιτζάμες , την χαρακωμένη μούρη , το κουρεμένο κεφάλι με την ψιλή όπου να'ναι και τα ξυρισμένα φρύδια . Θα μπορούσε να περάσει άνετα και για cyborg που έχει περάσει μέσα από φωτιά και του έχουν καψαλιστεί τα χαρακτηριστικά (βλέπε THE TERMINATOR) . Ο "Μορφέας" κοιμίζει τα θύματα του μια και καλή . Μέχρι που συναντά τον Burke και τρώει τρεις σφαίρες στο στήθος . Ο κατά συρροήν δολοφόνος αποκτάει μεταφυσικές ιδιότητες που αγγίζουν τα όρια της κωμωδίας μετά από αυτό γιατί τον ξαναβλέπουμε στην φυλακή που βρίσκεται και ο Burke . Τον αποκαλούν "Ο Μεγάλος" . Φυσικά θέλει νεκρό τον Burke και αποκαλύπτει την μυστική του ιδιότητα στους υπόλοιπους κρατούμενους θέτοντας την ζωή του σε άμεσο κίνδυνο . Ο Μορφέας επιζεί των πυροβολισμών , επιζεί του κλίβανου , δεν την γλυτώνει από το σίδερο που του μπαίνει από το πίσω μέρος του κρανίου ...
Ο George Dickerson ( PSYCHO II , SPACE RAIDERS , BLUE VELVET , DEATH WISH 4: THE CRACKDOWN ) είναι ο αδίστακτος εκατομμυριούχος Tom Vogler . Η γυναίκα του χρειαζόταν άμεση μεταμόσχευση συκωτιού και δεν μπορούσε να περιμένει στην λίστα . Τα όργανα νεκρών κρατούμενων ήταν αρκετά για να βοηθήσουν την κατάσταση και να βγάλουν κέρδος . Ανέλαβε την μεταγωγή του Μορφέα στην ίδια φυλακή με τον Burke για να τον σωπάσει ... Ο Vogler έχει στήσει μπίζνα εκατομμυρίων με τον διευθυντή και τον γιατρό ( Armin Shimerman - Quark στο STAR TREK: DEEP SPACE NINE ) των φυλακών .
-------------------------------------------------
Γενικότερα δεν πέφτουν οι αναμενόμενες κλωτσιές ανά δευτερόλεπτο . Δεν είναι φάση UNDISPUTED II: LAST MAN STANDING (2006) με ματωμένους αγώνες σε υπόγειες αρένες . Ο Van Damme μπορεί να μη μασάει , αλλά δεν βλέπουμε ποτέ σκληρή προπόνηση και πονεμένο κίνητρο "μου-σκότωσες-τον-φίλο-θα-σου-σπάσω-τα-κόκαλα" ! Εδώ πάει να το παίξει μουσκουλάτη δραματουργία Stallone τύπου LOCK UP (1989) , τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία 15 λεπτά της ταινίας που κορυφώνονται με την τελική αναμέτρηση εν μέσω εξέγερσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.