Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

LEGIONNAIRE (1998)


"Θα σας σπάσω και θα σας ξαναφτιάξω !"
-Λοχίας Kleinkampf
 
Γραμμένο από τους Sheldon Lettich ( BLOODSPORT , RAMBO III ,  LIONHEART ) , Rebecca Morrison ( SCORCHER ) και Jean-Claude Van Damme ( KICKBOXER ) .
Σκηνοθετημένο από τον Peter MacDonald ( RAMBO III , THE NEVERENDING STORY III ) .
Επιστροφή στη Λεγεώνα Των Ξένων για δεύτερη φορά μετά το LIONHEART (1990) με εισαγωγική τιμητική αναφορά στην ιστορία της .
Ταινία εποχής αρχών 20ου αιώνα για δεύτερη φορά μετά το επικό THE QUEST (1996) .
Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και παρακολουθούμε τις περιπέτειες Γάλλου (όχι και τόσο κικ)μποξέρ που καταλήγει στην Λεγεώνα Των Ξένων και αλλάζει την ζωή του μια για πάντα
O Jean-Claude Van Damme ( HARD TARGET ) είναι ο Alain Lefevre . Μαχητικός μποξέρ με γνωριμίες στον υπόκοσμο της Γαλλίας . Είναι πρώτη μούρη τόσο στην νυχτερινή ζωή , όσο και στο αθλητικό κύκλωμα της Μασσαλίας καθώς δεν χάνει ποτέ . Όταν δεν καταφέρνει να χάσει σε έναν στημένο αγώνα που κανόνισε ο μάνατζερ του , προσπαθεί να δραπετεύει με το γκομενάκι ενός μαφιόζου που διατηρεί κρυφή σχέση στην Αμερική αλλά καταλήγει καταζητούμενος από την αστυνομία και αναγκάζεται να κατατάγει στην Λεγεώνα Των Ξένων με άλλο επώνυμο (Duchamp) για να γλυτώσει !
Ο Jim Carter ( DOWNTOWN ABBEY ) είναι ο Γάλλος μαφιόζος Lucien Calgari . Ο Calgari δεν σκοπεύει να τον αφήσει ατιμώρητο - τόσο για την μπίζνα που δεν έγινε "ή θα παλέψεις για μένα , ή δεν θα ξαναπαλέψεις ποτέ" , όσο και για την ξεφτίλα που είχε σχέση με το γκομενάκι του και το ατυχές γεγονός πως σκότωσε τον αδελφό του κατά την διάρκεια της καταδίωξης μετά τον αγώνα - και με εντολή θανάτου στέλνει δύο δικούς του δολοφόνους να καταταγούν και να τον κανονίσουν με συνοπτικές διαδικασίες στο Μαρόκο !
Ο Steven Berkoff ( A CLOCKWORK ORANGE , OCTOPUSSY , BEVERLY HILLS COP , RAMBO: FIRST BLOOD PART II , WITCHES OF EAST END ) είναι ο αυστηρός Λοχίας Kleinkampf . Σπάει και ξαναφτιάχνει ανθρώπους για το καλό της Λεγεώνας .
Το Αίσθημα :
Η Ana Sofrenovic ( THE RAVEN ) είναι η Katrina . Πρώην αραββωνιαστικιά του Lefevre και νυν του Lucien Calgari . Ο μεγάλος έρωτας είναι ακόμη εκεί όμως . Δεν κατάφεραν να το σκάσουν μαζί στην Αμερική για να ζήσουν το όνειρο . Ο Lefevre φοράει ένα σταυρουδάκι που του έχει δώσει για να την νιώθει πάντα δίπλα του . Βλέπουμε την σχέση τους μέσα από φλάσμπακς μέχρι να τελειώσει η ταινία . Δεν γνωρίζουμε αν ξανασυναντιούνται ποτέ .
Οι Φίλοι :
Ο Adewale Akinnuoye-Agbaje ( Mr Echo από το LOST για συντομία ) είναι ο Luther ο Αμερικάνος . Οι μοναδικοί λευκοί που γνώριζε πίσω στις "Πολιτείες" συνήθιζαν να φοράνε σεντόνια στο κεφάλι τους . Γίνεται καλός φίλος με τον Lefevre .
Ο Nicholas Farrell ( PEARL HARBOR ) είναι ο Machintosh , o Βρετανός . Γίνεται καλός φίλος με τον Lefevre μετά από έναν καυγά με έναν Γερμανό - μάζευε λεφτά για στοιχήματα κατά την διάρκεια . Πρώην Λοχαγός του Βρετανικού στρατού που απολύθηκε λόγω του εθισμού του στον τζόγο .
Ο Daniel Caltagirone ( LARA CROFT TOMB RIDER: THE CRADLE OF LIFE , OUTPOST: BLACK SUN ) είναι ο Guido Rosetti , ο Ιταλός . Κατατάχθηκε στη Λεγεώνα για να αποδείξει στα μελλοντικά πεθερικά του πως είναι άντρας . Είναι ο πρώτος που μιλάει στον Lefevre και φαίνεται καλόκαρδος - γεγονός που ελαττώνει τις πιθανότητες επιβίωσης μέσα στη Λεγεώνα .
Η παρέα μετά την εκπαίδευση και τον χαβαλέ των νυχτερινών εξόδων θα καταλήξει στο Φρούριο Bennel , το τελευταίο προπύργιο του δυτικού πολιτισμού χωμένο βαθιά μέσα στην εχθρική έρημο . Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του Abd-El Krim σε μια απελπισμένη μάχη μέχρι τον τελευταίο άντρα ...
Ο Κακός :
Ο Kamel Krifa ( uncredited σεκιουριτάς του Αττίλα στο LIONHEART , DOUBLE IMPACT , UNIVERSAL SOLDIER , UNDER SIEGE , ο Tong Po στο KICKBOXER 4: THE AGGRESSOR , MAXIMUM RISK ) είναι ο Άραβας φύλαρχος Abd-El Krim . Έχει ενώσει όλες τις φυλές τις περιοχής γύρω από το Μαρόκο και είναι κάτι σαν τον Γέρο του Βουνού . Το όνομα του είναι ο φόβος και ο τρόμος για τους στρατιώτες της Λεγεώνας . Οι πολεμιστές του ζουν μόνο για να πεθάνουν ένδοξα στη μάχη και είναι ικανοί να κόψουν τα κεφάλια των λεγεωνάριων και να τα καρφώσουν σε έναν πάσσαλο ενώ βρίσκονται ακόμη πάνω στα άλογα τους (σαν ελιά πάνω σε οδοντογλυφίδα όπως περιγράφει γλαφυρά ο Kleinkampf στους νέους) ! Η Λεγεώνα μετράει ήδη 15 χιλιάδες νεκρούς από τους μανιακούς πολεμιστές του Krim και σύντομα προστίθενται και άλλοι 59 στο σύνολο ...
Ο Krim μετά την τελική μάχη στο φρούριο αφήνει τον μοναδικό επιζώντα (μάντεψε ποιόν) να επιστρέψει στον πολιτισμό και να προειδοποιήσει τους ανωτέρους του πως αν συνεχίσουν να στέλνουν στρατό κατάκτησης θα έχουν την ίδια κατάληξη ...
----------------------------------------------
Πέρα από το αντρίκιο δραματικό δέσιμο των χαρακτήρων στο αιματοβαμμένο πεδίο της μάχης , η ταινία δεν διαθέτει τις αναμενόμενες εναέριες ξανάστροφες , ή τα σπαγγάτα αυτοσυγκέντρωσης με θέα την έρημο που θα ενθουσίαζαν τους σκληροπυρηνικούς θεατές - για αυτό μάλλον δεν προβλήθηκε ποτέ στα σινεμά της Αμερικής , αλλά μόνο σε κανάλια καλωδιακής τηλεόρασης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.