Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

TIMECOP (1994)


"Βλέπεις , είμαι ένας φιλόδοξος μορφωμένος στο Harvard οραματιστής που αξίζει να είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο και εσύ ... είσαι ένας γαμ#μένος ηλίθιος που δεν κατάλαβε ποτέ πως ο μόνος τρόπος να κάνεις οτιδήποτε με τον εαυτό σου με όλες αυτές τις φανταχτερές κλωτσιές ήταν να πας στο Broadway !"
- Aaron McComb , Γερουσιαστής
 
Γραμμένο από τους μεγαλοπαραγωγούς/σεναριογράφους Mark Verheiden ( THE MASK , SMALLVILLE , BATTLESTAR GALACTICA , HEROES , CAPRICA , FALLING SKIES , HEMLOCK GROVE , CONSTANTINE ) και Mike Richardson ( DR. GIGGLES , THE MASK , BARB WIRE , HELLBOY I&II , ALIEN VS PREDATOR , SPLINTER , 30 DAYS OF NIGHT , R.I.P.D. ) .
Σκηνοθετημένο από τον Peter Hyams ( OUTLAND , SUDDEN DEATH , THE RELIC , END OF DAYS , ENEMIES CLOSER ) .
Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ της Dark Horse .
Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον του 1994 (;) και το ταξίδι στον χρόνο είναι πλέον πραγματικότητα ... Κάποιος όμως πρέπει να προστατεύσει τον χρόνο από τους γνωστούς επιτήδειους .
Ο Jean-Claude Van Damme ( ENEMIES CLOSER ) είναι ο ασυμβίβαστος μπάτσος Max Walker . Όταν μια νέα ιδιωτική εταιρία προστασίας του χώρο-χρόνου ( TEC - Time Enforcement Commission ) δημιουργηθεί γιατί κάποιοι θεώρησαν σωστό να χρησιμοποιήσουν το ταξίδι στον χρόνο για προσωπικό τους όφελος , ο Max Walker προσλαμβάνεται και αναβαθμίζεται σε ασυμβίβαστο "Χρονόμπατσο" ! Μετά την πρώτη του αποστολή , άγνωστοι άντρες εισβάλουν στο σπίτι του και σκοτώνουν την γυναίκα του ...
10 χρόνια μετά , ο Walker θρηνεί ακόμη τον χαμό του μεγάλου του έρωτα βλέποντας παλιά βίντεο , αλλά έχει γίνει ο καλύτερος χρονο-πράκτορας στην υπηρεσία !
Ο Van Damme αυτή τη φορά μπορεί να μην κάνει δίδυμο χαρακτήρα , αλλά πρωτοτυπεί ενσαρκώνοντας τον εαυτό του τόσο στο 1994 όσο και στο 2004 !
Η Mia Sara ( LEGEND , BIRDS OF PREY ) είναι η Melissa Walker . Ανατινάζεται μετά την εισβολή αγνώστων στο σπίτι της το 1994 . Στόχος ήταν ο Max , αλλά συνήθως της πατάνε αθώοι σε τέτοιες καταστάσεις ... Βέβαια όταν παίζει ταξίδι στο χρόνο στην υπόθεση , τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν ! Είδικα όταν ο Max με τους Μίστερ Φαντάστικ κροτάφους (που επιστρέψει από το 2004 στην μοιραία ημερομηνία του 1994) μαθαίνει πως η γυναίκα του ήταν έγκυος !
Η Gloria Reuben ( FLASH , ER , FALLING SKIES ) είναι η Χρονο-πράκτορας Fielding . Είναι στο payroll του McComb και προδίδει τον Walker σε κρίσιμη στιγμή . Ο McComb την ανταμείβει με δύο σφαίρες στο στήθος και την παρατάει πίσω στο 1994 .
Ο Κακός :
Ο Ron Silver ( SILENT RAGE , THE ENTITY , THE WISHER ) είναι ο διεφθαρμένος πολιτικός , Γερουσιαστής Aaron McComb . Ο McComb είναι και διευθυντής της TEC στο διαφορετικό timeline , οπότε υπάρχει μια τύπου Robocop (1987) αντιπαλότητα με τον καλύτερο υπάλληλο του , τον Max Walker . Ο McComb χρησιμοποιεί πράκτορες της εταιρίας με σκοπό να επιστρέφουν πίσω στον χρόνο για να κλέβουν χρυσάφι , ώστε να ενισχύσει άνετα την Προεδρική του καμπάνια ! Με αυτό τον τρόπο μπορεί να παραποιεί τα πάντα για να κρύβει τις βρωμοδουλειές του . Ο ίδιος προειδοποιεί τον κατά δέκα χρόνια νεότερο εαυτό του να κόψει τα ντόνατς .
Η δικαιοσύνη αυτή τη φορά θα αποδοθεί από την παταφυσική , επειδή οι δύο εαυτοί από διαφορετικές χρονικές περιόδους δεν μπορούν να αγγιχθούν (ίδια μάζα δεν μπορεί να καταλάβει τον ίδιο χώρο) αφού το αποτέλεσμα θα είναι ένας ψηφιακός ανθρωπο-πολτός !
Ο McComb δεν τα υπολογίζει σωστά στην χρονική του μπλόφα και γίνεται ανθρωπόμαζα με τον νεότερο εαυτό του ...
-Σκηνή Κλασικού Σπαγγάτο #1:
Μπράβος του 1929 προσπαθεί να χτυπήσει με λαμπατέρ τον αεικίνητο Max Walker . Βρίσκει αέρα και νιώθει γροθιά κάτω από την ζώνη ...
-Σκηνή Κλασικού Σπαγγάτο #2:
Άμεση αποφυγή ηλεκτροπληξίας από τα 15,000 βολτ του βρεγμένου πατώματος της κουζίνας ...

----------------------------------------------
Η ιστορία τραβήχθηκε από τα μαλλιά με τηλεοπτική σειρά που κράτησε για 9 ολόκληρα επεισόδια το 1997 και την αμφιλεγόμενη κατευθείαν-σε-dvd συνέχεια TIMECOP 2: THE BERLIN DECISION (2003) .
Το reboot που είχε ανακοινώσει η Universal το 2010 ακόμη το περιμένουμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.