Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

LIONHEART (1990)

 
"Είσαι όμορφος , δεν ξέρω αν θέλω να σε δείρω ή να σε γαμ#σω .."
- Sonny , Μαχητής του δρόμου
 
Η βιντεοκασσέτα είχε κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά με τίτλο ΚΩΔΙΚΟΣ ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ .
Γραμμένο από τον Jean-Claude Van Damme και σκηνοθετημένο από τον Sheldon Lettich ( BLOODSPORT , DOUBLE IMPACT , LEGGIONAIRE , THE HARD CORPS ) .
Όπως και στο BLOODSPORT (1988) , έτσι και εδώ ο ήρωας παίρνει μέρος σε θανατηφόρους αγώνες πολεμικών τεχνών που διοργανώνονται από υπόγειο κύκλωμα .
Ο Jean-Claude Van Damme ( KICKBOXER ) είναι ο αλεξιπτωτιστής της Λεγεώνα των Ξένων , Lyon Gaultier . Φεύγει από την βάση του στο Τζιμπουτί και πηγαίνει στην Αμερική όταν ανακαλύπτει πως του αποκρύπτουν την αλληλογραφία του με σκοπό να μην μάθει για την μη αναστρέψιμη κατάσταση της υγείας του αδελφού του . Ο αδελφός του πεθαίνει βασανιστικά μετά από ένα ατύχημα εξαιτίας των άσχημων εγκαυμάτων του , με την γυναίκα του να αδυνατεί να συντηρήσει οικονομικά το παιδί τους . Είχε πάρε δώσε με εμπόριο ναρκωτικών και σε μια δουλειά που πήγε στραβά τον μπουγέλωσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά ! Ο Lyon φτάνει με την ψυχή στο στόμα στην Αμερική όπου άγνωστος μεταξύ αγνώστων προσπαθεί να βρει την οικογένεια του αδελφού του . Εκείνον δεν τον προλαβαίνει ζωντανό . Μετά την άρνηση της χήρας του αδελφού του να έχουν οποιαδήποτε επαφή , παίρνει την μεγάλη απόφαση να μπει σε παράνομο κύκλωμα μονομαχιών δρόμου - μια απόφαση που θα τον οδηγήσει στην συμμετοχή του σε ένα επικίνδυνο τουρνουά πολεμικών τεχνών με σκοπό την απόκτηση ενός μεγάλου οικονομικού επάθλου .
Ο Harrison Page ( SLEDGE HAMMER , BAD ASS ) είναι ο Joshua , ο άνθρωπος που θα προμοτάρει τον Lyon ως "Λιοντάρι" στις πρώτες του μάχες . Λειτουργεί ως η φωνή του δρόμου για τον άβγαλτο Lyon και προσπαθεί να τον βοηθήσει βοηθώντας πρώτα τον εαυτό του από την επιτυχία του άγνωστου μαχητή . Σταδιακά γίνονται καλοί φίλοι . Τον προειδοποιεί για την μεγάλη λιονταρίσια καρδιά του , αλλά ο φίλος του δεν τον ακούει και θέλει να τον γλυτώσει από αυτού του είδους τη ζωή ...
Ο Billy Blanks ( TC 2000 , EXPECT NO MERCY ) είναι ένας από του λεγεωνάριους που τρώνε άγριο ξύλο στα πρώτα 5 λεπτά της ταινίας κατά την διάρκεια της απόδρασης του Lyon από το στρατόπεδο κολαστήριο στο Τζιμπουτί !
O Michel Qissi ( BREAKIN' , BLOODSPORT , KICKBOXER ) είναι ο Moustafa , επίσης λεγεωνάριος . Έχει αποστολή να επιστρέψει τον Lyon στην βάση του μαζί με τον σκληροτράχηλο Λοχία Hartog ( Voyo Goric - RAMBO: FIRST BLOOD PART II , ALLIGATOR II: THE MUTATION , NOWHERE TO RUN ) με σκοπό να περάσει από στρατοδικείο . Ενώ στην αρχή φαίνεται να τον θέλουν νεκρό , προς το τέλος της ταινίας μόνο που δεν κανουν hi-five όταν τον "αφήνουν" να επιστρέψει στην οικογένεια του ...
O Brian Thomson ( COBRA ) είναι ο Russell , ο προσωπικός φρουρός της ιμπρεσάριου των κυριλέ αγώνων για την διασκέδαση των πλουσίων , Cynthia .
H Deborah Rennard ( LAND OF DOOM ) είναι η Cynthia . Ξέρει κόσμο και καλύπτει τους βρώμικους αγώνες που διοργανώνει σε γκαράζ πολυτελών κτηρίων . Η Cynthia αναβαθμίζει το ψευδώνυμο του Lyon σε Lionheart και η λαμπρή του καριέρα ξεκινάει .. Τον πηγαίνει στα καλύτερα μέρη , τον ντύνει , του δίνει λεφτά . Με αντάλλαγμα το ταλέντο του στο να πλακώνει κόσμο . Τον θέλει στο κρεβάτι της , αλλά δεν της κάθεται γιατί "δεν είναι το παιχνίδι της" . Η Cynthia κάνει ότι μπορεί για να ελέγξει την ζωή του Lyon , αλλά δεν τα καταφέρνει . Η ζήλια της για την φροντίδα που δείχνει στην χήρα του αδελφού του θα της γυρίσει τα μυαλά ανάποδα και θα ποντάρει 250 χιλιάδες δολάρια εναντίον του - πράξη που οδηγεί σε αυτόματη καρμική καταστροφή ...
O Jeff Speakman ( THE PERFECT WEAPON ) κάνει σύντομη εμφάνιση ποζάροντας ως μπράβος/ασφάλεια του μεγάρου που γίνεται ο μεγάλος αγώνας . Αν ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου , μπορεί και να τον χάσεις ...
H Ashley Johnson είναι η 7χρονη κόρη του αδελφού του Lyon , Nicole Gaultier , εδώ στον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο . Την Ashley (ή καλύτερα , την φωνή της) την αγαπήσαμε όσο δεν πάει ως Ellie στο μεταποκαλυπτικό έπος του PS3/PS4 , THE LAST OF US (2013) !
Ο Κακός :
Ο Μαροκινός αγριάνθρωπος Abdel Qissi ( THE QUEST , THE ORDER ) είναι ο αιμοσταγής Αττίλας ! Ο Αττίλας συνηθίζει να αφήνει τους αντιπάλους του να κουράζονται μέχρι να τους σπάσει στα δύο στην κυριολεξία ! Μοστράρει κορακί μασίφ αλογοουρά και φαβορίτα του τρόμου . Κάνει εκκεντρική εμφάνιση ροκσταρ στο αεροδρόμιο βγαίνοντας από ιδιωτικό αεροπλάνο ενώ έχει στα χέρια του λευκό σατανικό γατούλη που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να σπάσει τον σβέρκο του από το άγαρμπο χάιδεμα . Επικοινωνεί κυρίως με νοήματα , βρυχηθμούς και ήχους από σπασμένα κόκαλα .
Ο Abdel είναι ο αδελφός του Michel "Tong Po" Qissi .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.