Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

UNIVERSAL SOLDIER: REGENERATION (2010)


Γραμμένο με πλήρη αδιαφορία για τα γεγονότα των ενδιάμεσων ταινιών (τα τηλεοπτικά UNIVERSAL SOLDIER II: BROTHERS IN ARMS και UNIVERSAL SOLDIER III: UNFINISHED BUSSINESS , και το κινηματογραφικό UNIVERSAL SOLDIER: THE RETURN του 1999) από τον Victor Ostrovsky και σκηνοθετημένο μέσα σε αποπνικτική μαυρίλα αστικών πεδίων μάχης από τον John Hyams ( DRAGON EYES , UNIVERSAL SOLDIER : DAY OF RECKONING , Z NATION ) .
Με κλεμμένη βιο-τεχνολογία , αδίστακτοι Ρώσσοι τρομοκράτες υπό τις διαταγές του Διοικητή Topov δημιουργούν ένα νέο είδος Παγκόσμιου Στρατιώτη με έξτρα ΜΜΑ προγραμματισμό και καταλαμβάνουν έναν ανενεργό πυρηνικό αντιδραστήρα κάπου στο Τσερνομπίλ ! Υπο την απειλή παγκόσμιου τρομοκρατικού χτυπήματος με εξαπόλυση ραδιενεργού συννέφου , οι τρομοκράτες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στο διεθνές πολιτικό σκηνικό απαιτώντας την απελευθέρωση των συντρόφων τους μέσα σε 72 ώρες . Για έξτρα αγωνία έχουν απαγάγει τα παιδιά του Ουκρανού Πρωθυπουργού .
O Jean-Claude Van Damme ( CYBORG ) είναι ο αναγεννημένος Παγκόσμιος υπερ-στρατιώτης Luc Deveraux . Βρίσκεται στην Ελβετία σε μια προσπάθεια επανένταξης στην κοινωνία με την βοήθεια της γιατρού Sandra Flemming . Μετά την αποτυχημένη απόπειρα αποτροπής του τρομοκρατικού χτυπήματος από 4 άλλους Παγκόσμιους Στρατιώτες , καλείται πίσω στην ενεργό δράση ! Αναγεννάται , ανα-εκπαιδεύεται και αναλαμβάνει να ηγηθεί της συντονισμένης επίθεσης Αμερικανών και Ουκρανών στρατιωτών στο εργοστάσιο !
O Dolph Lundgren ( RED SCORPION ) είναι ο επίσης αναγεννημένος Παγκόσμιος υπερ-στρατιώτης Andrew Scott , αντίπαλος του Deveraux από το 1992 - ή μάλλον είναι ο αναβαθμισμένος κλώνος του Andrew Scott . Βρίσκεται ήδη στο εργοστάσιο και επανέρχεται με ματωμένη εκδίκηση στον καινούργιο προγραμματισμό του . O Deveraux του χώνει μολυβένια σωλήνα στο κούτελο και του πυροβολεί στη συνέχεια τα σαλεμένα του μυαλά στον αέρα ...
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Μαυροβούνιος ΜΜΑ Πρωταθλητής/ηθοποιός Andrei "The Pitbull" Arlovski ( UNIVERSAL SOLDIER: DAY OF RECKONING ) είναι ο τρομοκράτης υπερ-στρατιώτης με την κωδική ονομασία NGU (Next Generation Unisol) . Ο προγραμματισμός του δεν του επιτρέπει να επιτεθεί σε άλλους τρομοκράτες , γεγονός που αναγκάζει τον Δόκτωρ Collin μετά την αποφυγή του χτυπήματος (οι τρομοκράτες κέρδισαν το στοίχημα και οι σύντροφοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην επικρατήσει το χάος που ήλπιζε ο δόκτωρας) να επαναφέρει κλώνο του παλιού εχθρού του Deveraux , τον Andrew Scott ! Ο κλώνος είναι αποτρελαμμένος και πέρα από τους τρομοκράτες σκοτώνει τον ίδιο του τον δημιουργό σε μια σκηνή αναφορά στο BLADE RUNNER (1982) .
-------------------------------------
Υπήρξε το σκοτεινότερο της σειράς , μέχρι που βγήκε το UNIVERSAL SOLDIER: DAY OF RECKONING (2012) και απογείωσε την ιστορία από όλες τις πλευρές - παρόλο που η μπρουταλιέρα εδώ είχε φτάσει ήδη στο 10 , έγινε 20 !
Τα κοστούμια των υπερ-στρατιωτών υπήρξαν δημιουργία του σεναριογράφου/σκηνοθέτη John Fasano ( ROCK'N'ROLL NIGHTMARE , BLACK ROSES ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.