Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

UNIVERSAL SOLDIER: THE RETURN (1999)


Γραμμένο από τους Richard Rothstein ( DEATH VALLEY , INVITATION TO HELL ) , Dean Devlin ( INDEPENDENCE DAY , GODZILLA ) , William Malone ( SCARED TO DEATH , CREATURE , HOUSE ON HAUNTED HILL ) , John Fasano ( ROCK'N'ROLL NIGHTMATER , BLACK ROSES ) και Christopher Leitch ( TEEN WOLF TOO ) . Είναι άξιο απορίας πως 5 νοματαίοι κατάφεραν να καταστρέψουν το franchise από την δεύτερη κιόλας ταινία , βγάζοντας τη από το canon της σειράς .
Σκηνοθετημένο από τον Mic Rodgers . Είναι η πρώτη και η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε , καθώς τα 24 εκατομμύρια δολάρια που κόστισε η παραγωγή απέφεραν μόλις 10 ...
Μετά από εδώ συνέχισε την καριέρα του ως κασκαντέρ .
Ο Jean-Claude Van Damme είναι ο Συμπαντικός Στρατιώτης Luc Deveraux . 7 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας , ο Deveraux είναι πλέον κανονικός άνθρωπος ο οποίος δουλεύει για την κυβέρνηση μαζί με την συνάδελφο του Maggie ( Kiana Tom - CYBER BANDITS ) . Η Maggie έχει περάσει ατέλειωτες ώρες μαζί του στους βάλτους , προσπαθώντας μέσω εντατικής προπόνησης να τελειοποιήσει την τεχνική που θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός νέου είδους Συμπαντικού Στρατιώτη - πιο δυνατός , πιο γρήγορος , πιο έξυπνος , πιο '90ς κτλ .
Η επιτυχία δεν αργεί να έρθει και οι νέοι Συμπαντικοί Στρατιώτες με την κωδική ονομασία Unisol 2500 κάνουν την εμφάνιση τους . Είναι συνδεδεμένοι όλοι και παίρνουν εντολές από έναν υπερυπολογιστή , τον S.E.T.H. ( Self Evolving Thought Helix - μετ. Αυτο-εξελισσόμενος Έλικας Σκέψης ) - το ακρωνύμιο θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε , απλά το Seth ακούγεται αρκετά ψαρωτικό για όνομα σε ταινία δράσης .
Το όνειρο δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εφιάλτη την στιγμή που η κυβέρνηση αποφασίσει να διακόψει το πρόγραμμα και να τερματίσει την λειτουργία του S.E.T.H. εξαιτίας περικοπών στον προϋπολογισμό ! Οι νέοι υπερστρατιώτες θα λάβουν εντολή εξόντωσης των υπεύθυνων του προγράμματος , ενώ ο S.E.T.H. θα δραπετεύσει από το κυβερνοδιάστημα μπαίνοντας μέσα σε σώμα υπερστρατιώτη !
O Xander Berkeley ( TERMINATOR 2: JUDGEMENT DAY , CANDYMAN , THE ROCK , KICK-ASS , NIKITA , SALEM ) είναι ο δόκτωρ Dylan Cotner . Δεν καταφέρνει να σβήσει τον S.E.T.H. και τρώει ψηφιακή ακτίνα θανάτου .
Το Αίσθημα :
Ο Deveraux είναι χήρος και μεγαλώνει μόνος του την ανήλικη κόρη του . Μέχρι που θα συναντήσει την δυναμική ρεπόρτερ Erin Young ( Heidi Schanz - SEVEN ) . H Erin δουλεύει για τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTXD και έχει αναλάβει το ρεπορτάζ για την κάλυψη του στρατιωτικού προγράμματος . Μένει κοντά στον Deveraux όταν ξεσπάει η sci-fi κόλαση για να παραμείνει ζωντανή . Στην πορεία αναπτύσσεται ειδύλλιο .
Ο Κακός :
Ο Michael Jai White ( SPAWN , UNDISPUTED II , BLACK DYNAMITE , ANDROID COP , FALCON RISING ) είναι ο υπερυπολογιστής σε εβένινη ανδροειδή-τέλεια-πολεμική-μηχανή μορφή S.E.T.H. ! Ο S.E.T.H. κατάφερε να μεταφέρει την υπεραναπτυγμένη ψηφιακή του ελικοειδή συνείδηση μέσα σε ένα υπεραναπτυγμένο σώμα με την βοήθεια του κυβενοπάνκη χάκερ με το μπλέ μαλλί , το χαβανέζικο πουκάμισο και το συρματόπλεγμα περιλαίμιο Σουπιά (είναι να απορεί κανείς που η ταινία έκανε ταμείο μόλις 10 εκατομμύρια) !
Ο S.E.T.H. είναι τόσο απάνθρωπα τέλειος που για να καταφέρει να αποτρέψει τον Deveraux να χρησιμοποιήσει εναντίον του τον κωδικό αυτοκαταστροφής του προγράμματος του , του απαγάγει την τραυματισμένη 13χρονη κόρη Hillary την οποία και σώζει χρησιμοποιώντας unisol τεχνολογία ! Ο S.E.T.H. θέλει να μεγαλώσει την μικρή ο ίδιος , αλλά δεν τα καταφέρνει να κάνει τον πατέρα !
Ο WCW πρωτοπαλαιστής Bill Goldberg ( LOONEY TUNES: BACK IN ACTION , HALF PAST DEAD 2 ) είναι ο μυώδης Romeo , αρχηγός της ομάδας των νέων Συμπαντικών Στρατιωτών , πρωτοπαλίκαρο του S.E.T.H. . Μισεί τον Deveraux και το αναφωνεί κάθε φορά που ο πρώην νεκραναστημένος υπερστρατιώτης τον εξευτελίζει είτε ανατινάζοντάς τον , είτε περνώντας τον μέσα από παράθυρα , είτε καταπλακώνοντάς τον με φορτηγά . Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η σκηνή μάχης/επίδειξη πάλης που έχει μέσα στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται η κόρη του Deveraux με άλλους τρεις πρόχειρους μποντυμπιλνταράδες/παλαιστές που κάνουν τους νοσοκόμους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.