Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ANNABELLE (2014)


Γραμμένο από τον Gary Dauberman ( BLOODMONKEY , IN THE SPIDER'S WEB , SWAMP DEVIL ) και σκηνοθετημένο από τον κινηματογραφιστή John R. Leonetti ( CHILD'S PLAY 3 , THE MASK , THE SCORPION KING , PIRANHA 3D , SUPER HYBRID , MORTAL KOMBAT: ANNIHILATION , THE BUTTERFLY EFFECT 2 , THE CONJURING , INSIDIOUS: CHAPTER 2 , ZERO HOUR , SLEEPY HOLLOW ) .
Παραγωγή του James Wan ( DEAD SILENCE , SAW , INSIDIOUS , THE CONJURING , FURIOUS 7 ) .
Βασισμένο εν μέρη σε αληθινά γεγονότα .
Μέλη σατανικής αίρεσης εισβάλουν σε σπίτι και στην προσπάθεια τους να σκοτώσουν το ζευγάρι που βρίσκουν μέσα καταφέρνουν να στοιχειώσουν μια κούκλα .
Η Αίρεση :
Οι Μαθητές του Κριού Ram στα Αγγλικά , καμία σχέση με τους "Μαθητές Του Ram Thakur" , του Ινδού μύστη ) είναι μια φανταστική αίρεση στα σατανικά πρότυπα εισβολής σπιτιών της "Οικογένειας" του Charlie Manson . Η "Eποχή του Υδροχόου" είχε ριζοσπαστική εξέλιξη στα τέλη της δεκαετίας του '60 στην Αμερική , συμπληρώνοντας αιματηρά την τρελο-φάση της New Age μυσταγωγίας . Οι "μαθητές" διαβάλουν την ύπαρξη με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις δαιμονικές ορέξεις των καταραμένων οντοτήτων που υπηρετούν -στην συγκεκριμένη περίπτωση του Δαίμονα Ram- προσφέροντας τους αθώες ψυχές .
Το Ζευγάρι :
Η Annabelle Wallis ( THE TUDORS , X-MEN: FIRST CLASS ) είναι η Mia . Έγκυος στο πρώτο της παιδί με τον σύζυγο της John . Συλλέγει κούκλες . Οικιακά και ράψιμο .
O Ward Horton ( THE WOLF OF WALL STREET ) είναι ο John Gordon . Μόλις έχει τελειώσει την ιατρική και το μέλλον του φαίνεται λαμπερό . Σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσει την έγκυο γυναίκα του της κάνει δώρο μια συλλεκτική κούκλα που έλειπε από την συλλογή της . Η κούκλα στοιχειώνεται από πεθαμένο μέλος σατανικής αίρεσης κατά την διάρκεια δολοφονικής εισβολής στο σπίτι τους (τότε δεν κλείδωναν οι άνθρωποι τις πόρτες τους και τα παράθυρα στα λευκά προάστια) που ολοκληρώνεται με τελετουργική αυτοκτονία και παραλίγο να του στοιχήσει την ζωή της γυναίκας του και της αγέννητης κόρης του .
Μετά την γέννηση της μικρής οι Gordons μετακομίζουν σε καινούργιο , πιο άνετο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης με τον John να έχει πλέον μια καλή θέση σε νοσοκομείο . Τα προβλήματα τους ακολουθούν και εκεί όμως , καθώς η δαιμονισμένη κούκλα βρίσκεται με κάποιον τρόπο πάντα μέσα στο σπίτι τους ανατριχιάζοντας τον θεατή με κάθε δυνατό τέχνασμα του σκηνοθέτη !
Οι Δευτερεύοντες Χαρακτήρες Που Βοηθούν Το Ζευγάρι :
Ο Tony "Bra'tac" Amendola ( STARGATE SG-1 , CONTINUUM , ONCE UPON A TIME ) είναι ο Πατέρας Perez . Καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τους Gordons και προσπαθεί να βοηθήσει παίρνοντας μακριά τους την σατανική κούκλα . Ο καλός πατέρας γνωρίζει ένα ζευγάρι που ασχολείται με δαιμονικές καταλήψεις (βλέπε THE CONJURING για περισσότερες λεπτομέρειες) και σκοπεύει να τους παραδώσει την κούκλα . Καταλήγει στο νοσοκομείο μετά από αόρατη επίθεση στα σκαλιά της εκκλησίας του ...
Η Alfre Woodard ( PRIMAL FEAR , STAR TREK: FIRST CONTACT , K-PAX , TRUE BLOOD ) είναι η ιδιοκτήτρια του μυστήριου βιβλιοπωλείου κοντά στο καινούργιο διαμέρισμα των Gordons , Evelyn . Η Evelyn γνωρίζει πολλά για μεταφυσικά θέματα και η Mia της τραβάει την προσοχή από την πρώτη στιγμή . Γίνονται καλές φίλες . Τραγουδάει μπλουζ κομμάτια στην μικρή για να κοιμηθεί . Είχε και αυτή μια κόρη η οποία πέθανε και θεωρεί ιερό καθήκον να βοηθήσει την Mia με όποιο τρόπο μπορεί . Ο καθένας έχει έναν υποτιθέμενο σκοπό πάνω σε αυτόν τον πλανήτη ... Σε αντίθεση με τον Πατέρα Perez , εκείνη δεν ξανασηκώνεται μετά την πτώση της από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας . Με την θυσία της ηρεμεί τον δαίμονα που είχε βάλει στο μάτι το μωρό της Mia ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.